Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakochałem sie ;))
Autor Wiadomość
stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2006, 21:20   

ja tez chetnie sie dowiem czy w naszej wsi przybedzie jakis rekinek :) czekam na relacje...
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 29-05-2006, 23:45   

No i po ogledzinach. Autko bajka, tapicerka praktycznie nie zuzyta, wykończenia również, kierownica, wajha biegów uzywana ale nie naduzyte, zadnych wytarć. Mały mankament w środku to ślad po włamaniu i kradzieży DVD :? Lekko uszkodzona okleina kokpitu. Zdaje się, że tam galanty miały drewnopodobną, a tu jest coś na styl srebrnego, takie jak to na allegro sprzedawane były. W środku jest naprawdę zadbany i nie dałbym mu 7lat, mój 4 letni spejsik nieco gorzej wygląda w środku. Widać, że Galancik to japońska robota. Skrzynia to TIP-TRONIC. Silniczek pali w 1 sekundzie, chodzi miodzio i czysty od wycieków oleju. Jedno co mnie zastanowiło to chlapiący olej po odkręceniu korka wlewu oleju. Nie wiem, czy to normalne. W spalinach nie czuć spalonego oleju :) Skrzynia chodzi ładnie. Odczuwalne jakby szybkie lekkie szarpanie na 3, może 2 biegu, trudno mi określić, bo zmiany biegu praktycznie nie odczuwalne.
A teraz gorsza strona medalu. Z zewnątrz, dwa zderzaki do naprawy. Nasze kochane polskie krawężniki sfatygowały przedni, a i tylny tez leciutko zagięty przy samej klapie bagażnika. Poza tym, walnięty lewy tylny błotnik. Nie tragedia ale jednak dodatkowy koszt. Jazda na miejscu pasażera super sprawa. Nie wgniata w fotel ale 120 osiągnął szybciutko, no i ten automat 8) Nie zapytałem o dokładne pochodzenie autka ale jest to autko kobiety, która ma kilka aut, rekinkiem jeździ jej kierowca, a ów Pani chce się pozbyć autek celem kupienia jednego pod kolor sukienki ;)
Podsumowanie: Autko naprawdę zadbane wewnątrz. Z zewnątrz troszkę jest do zrobienia. Nie wiem, jaki może byc koszt. Silnik, az miło posłuchac i powąchac ;) Wymieniony alternator. Skrzynia, nie znam się na automatach ale "yntelygentna" bestia no i to szarpanie, trochę przypominające drgania. Zawieszenie, na polskich drogach nie słychac stukotów, łozysk, tylko szum opon i muza ;) Poprostu piękne autko :mrgreen:
Załączam fotkę z zaznaczonymi zewnętrznymi mankamentami.

Stanik bardzo bym chcial przejechac Pilsudskiego rekinkiem z zimnym łokciem ;) , niestety trochę mi się wali koncepcja kupna ;( Mam nadzieje, że niebawem rozwiąże definitywnie problem problemów.

Patrol
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2006, 08:03   

Moominku - wgnieceniami i uszkodzeniami w ogóle się nie przejmuj... Tylny błotniki i tak zaraz zacznie korozją obłazić, więc możesz jeszcze ze 2-3 lata pojeździć z takim wgnieceniem, aż będzie okazja naprawić całość.... :mrgreen:

W fotel nie wgniata, bo może Pani nie docisnęła do końca....? Uwierz mi, że ten silniczek potrafi wgnieść nawet z automatem i to z każdej prędkości :)

Jeśli zawiecha jest zdrowa i nie udaje się odczuć żadnych nieprawidłowości, to największy problem chyba jest z głowy.... Musiałbyś się jeszcze przejechać jakimś automatem, żeby porównać to szarpanie - moim możesz, tylko że ja mam zwykłą skrzynię auto (bez tiptronic'a).

A pytałeś o jakieś papiery do tego samochodu? Serwisowany? Przeglądy robione na czas? Spasowanie poszczegółnych elementów jest w miare równe?

Pozdrawiam
Patryk

drout
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2006, 10:23   

Tak więc wygląda na godny polecenia :mrgreen:

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 30-05-2006, 20:14   

Cholercia! Nie spytałem o historie autka :? Wszystko przez to, że popsuto mi plany kupna rekinka i pojechałem tylko dlatego, że byłem juz umówiony :evil:
Z tego co jednak widzę to cena juz spadła :)
REKINEK w nowej cenie

Odpowiedz do tematu