|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 16-09-2007, 13:31 |
[C50]Coś piszczy w prawym przednim kole |
Autor |
Wiadomość |
endriu24 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 08:18 [C50]Coś piszczy w prawym przednim kole
|
|
|
Cześć Koledzy
Od jakoegoś czasu jak cofałem rano do tyłu to słychać było pisk w prawym przednim kole.Gdy już nawróciłem i jechałem do przodu było już ok.
Ale ostanio jak jechałem do znajomego to po przejechaniu się po trochę dziurawej drodze to usłuszałem właśnie w tym kole taki metaliczny pisk. Po dojechaniu do znajomego scągnliśmy koło, sciągneliśmy zacisk hamulcowy i wszystko było ok.
Nasmarowaliśmy więc specjalnym smarem tłoczek, przetarliśmy papierem klocki i założyliśmy.
Jak ruszyłem nadal lekko piszczało.
Przejechałem 50 km i nic nie piszczało.Po przejechaniu tego odcinka felga była lekko ciepła a w lewym kole też.
Myślałem już że wszystko jest ok bo dzisjaj jak cofałem to pisku nie było.
Pojechałem do pracy i przed sam końcem jazdy mam kawałek takiej drogi z wybojami.Jak się kawałek przejechałem po tych wybojach to zaczeło popiskiwać.
A i jeszcze jedno :jak skręcam w lewo to piszczy jeszcze bardziej i jak hamuje to klocki też piszczą.
Klocki się jeszcze nie kończą.
Doradzcie co to może być czy to na pewno wina hamulców?Czy deszczowa pogoda też ma na ty wpływ?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Laki023 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 11:35
|
|
|
Musiałbym dokładnie słyszeć, ale może to łożysko i dlatego masz ciepłą felgę. Sprawdź czy felga jest stale ciepła, podnieś na lewarku samochód z prawej strony i sprawdź czy możesz lekko obrócić kołem (oczywiście na luzie). Przyczyn może byc dużo więcej, ale zacznij od najbardziej oczywistych i daj znać jak juz naprawisz.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
SEBULBON [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 13:10
|
|
|
prawdopodobnie może być zapieczony tłoczek w docisku hamulcowym , sprawdż tłoczki ewentualnie wymień na nowe . |
|
|
|
 |
endriu24 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2006, 08:30
|
|
|
Witam kolegów.
Muszę powiedzieć że wczoraj i dzisjaj jeżdziłem colcikiem i pisków nie było.
Nawet przy dzisiejszym, porannym cofaniu była cisza.
Jedyny czynnik który się zmienił to pogoda, bo parę dni wcześniej było deszczowo i piszczało a teraz jest sucho i jest spokój.Nie wiem czy jak zacznie padać to czy znowu nie będzie piszczało.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|