Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
16-09-2007, 13:31
[C50]Coś piszczy w prawym przednim kole
Autor Wiadomość
endriu24
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2006, 08:18   [C50]Coś piszczy w prawym przednim kole

Cześć Koledzy
Od jakoegoś czasu jak cofałem rano do tyłu to słychać było pisk w prawym przednim kole.Gdy już nawróciłem i jechałem do przodu było już ok.
Ale ostanio jak jechałem do znajomego to po przejechaniu się po trochę dziurawej drodze to usłuszałem właśnie w tym kole taki metaliczny pisk. Po dojechaniu do znajomego scągnliśmy koło, sciągneliśmy zacisk hamulcowy i wszystko było ok.
Nasmarowaliśmy więc specjalnym smarem tłoczek, przetarliśmy papierem klocki i założyliśmy.
Jak ruszyłem nadal lekko piszczało.
Przejechałem 50 km i nic nie piszczało.Po przejechaniu tego odcinka felga była lekko ciepła a w lewym kole też.
Myślałem już że wszystko jest ok bo dzisjaj jak cofałem to pisku nie było.
Pojechałem do pracy i przed sam końcem jazdy mam kawałek takiej drogi z wybojami.Jak się kawałek przejechałem po tych wybojach to zaczeło popiskiwać.
A i jeszcze jedno :jak skręcam w lewo to piszczy jeszcze bardziej i jak hamuje to klocki też piszczą.
Klocki się jeszcze nie kończą.
Doradzcie co to może być czy to na pewno wina hamulców?Czy deszczowa pogoda też ma na ty wpływ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:31, w całości zmieniany 1 raz  

Laki023
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2006, 11:35   

Musiałbym dokładnie słyszeć, ale może to łożysko i dlatego masz ciepłą felgę. Sprawdź czy felga jest stale ciepła, podnieś na lewarku samochód z prawej strony i sprawdź czy możesz lekko obrócić kołem (oczywiście na luzie). Przyczyn może byc dużo więcej, ale zacznij od najbardziej oczywistych i daj znać jak juz naprawisz.
Pozdrawiam

SEBULBON
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2006, 13:10   

prawdopodobnie może być zapieczony tłoczek w docisku hamulcowym , sprawdż tłoczki ewentualnie wymień na nowe .

endriu24
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2006, 08:30   

Witam kolegów.
Muszę powiedzieć że wczoraj i dzisjaj jeżdziłem colcikiem i pisków nie było.
Nawet przy dzisiejszym, porannym cofaniu była cisza.
Jedyny czynnik który się zmienił to pogoda, bo parę dni wcześniej było deszczowo i piszczało a teraz jest sucho i jest spokój.Nie wiem czy jak zacznie padać to czy znowu nie będzie piszczało.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu