Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wahacze
Autor Wiadomość
Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2009, 23:44   wahacze

witam
Mam pytanie odnośnie wahaczy dolnych prostych z przodu. Czy różnią się stronami?? Bo ostatnio jeden wymieniałem a teraz muszę drugi, a pomyślałem że może bym wysłał ten poprzedni do regeneracji i nie przepłacał, a do tego samochód cały czas w użytku:) może ktoś już to przerabiał. czekam na Wasze sugestie.
pozdrawiam

tom11 
Forumowicz

Auto: galant 4g93
Wysłany: 26-03-2009, 08:15   

oczywiście że się różnią (pochyleniem tulejki mocowania amortyzatora)
chyba że są made in china :biggrin:

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2009, 11:02   

niestety różnią się :wink:

mamba99 
Forumowicz

Auto: E57A 2.0 TDi 95r
Wysłany: 31-03-2009, 22:45   

Wie ktoś może, tj ma praktykę w wymanie sworzenia dolnego? Stuka i puka i muszę go wymienić, a nie wiem od której strony mam się do tego zabrać... :?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 01-04-2009, 11:04   

Na którym wahaczu? Podejrzewam, że skoro puka to będzie wahacz tzw. banan. Bo na prostym nie stuka.

mamba99 
Forumowicz

Wysłany: 01-04-2009, 12:15   

Sprawdziłem i jest solidny luz na wycietym wahaczu mocowanym pod budą. Jak go wyciągnać? Podgrzać zwyczajnie i ściagacz, czy mozę jakiś inny sprawdzony pomysł?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 01-04-2009, 12:24   

Nie wiem czy nie będziesz musiał jechać z nim na prasę. ALe może ktoś wymieniał i będzie wiedział lepiej.

mamba99 
Forumowicz

Wysłany: 01-04-2009, 21:26   

JUż zamówiony nowy wahacz. Mam oryginalne wahacze a w nich sworzeń jest montowany na stałe, tzn w wahacz wrzucany jest drążek, wianki i czy coś tam i od spodu zpresowany. Inaczdej mówiąc jedynie nowy, lub regeneracja jakaś. Zato szybko sie wymontowuje :D

jacekm 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2 td
Wysłany: 08-04-2009, 22:00   

Górne są do regeneracji dolne niestety nie. Miałem ten problem z dolnym , wyskoczył z obejmy. Miałem fart poprzedniego dnia przejechałem 340 km i wyskoczył dolny długi na manewrach parkingowych. Oglądałem po wymianie praktycznie nie do zrobienia tylko wymiana. Duże ryzyko z regenerowanym dolnymi. W poniedziałek wymieniłem następny dolny 270 PLN + 60 wymiana.

norbereto 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 TD e57a
Wysłany: 13-05-2009, 19:05   

Jadąc po prostym odcinku nie jest wyczuwalne lub bardzo niewielkie , lecz gdy tylko wjadę na nierówna drogę bądz przekroczę prędkośc koło120km/h pojawie sie stukanie .
pytam bo chciałbym sie upewnić że to będzie sworzeń , tak twierdzi poprzedni właściciel mojego gala

I teraz regeneracja jeżeli to będzie sworzeń czy tez nowy ? mam jeszcze jedno wyjście zamontować używany sworzeń nieznając jego historii za bardzo niewielka cenę?

JacekOlowiak 
Mitsumaniak
madafakir

Auto: Galant 2.0 V6 24v 1996r.
Wysłany: 14-05-2009, 13:49   

a będziesz się wtedy czuł bezpiecznie?

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Wysłany: 17-05-2009, 12:43   

Cytat:
mam jeszcze jedno wyjście zamontować używany sworzeń nieznając jego historii za bardzo niewielka cenę?

może przy naprawie rowerka zastosujesz ten pomysł bo w aucie nie polecam a tak na poważnie są firmy które regenerują wahacze ale nie wymieniają tulei, lepiej zrobisz jak kupisz nowy - życie jest jedno więc szkoda je "sprzedać" za 300zł ;)

Co do diagnozowania to przez neta to raczej ciężko - wskocz poprosu do kanału i polookaj, pomacaj breszką a zobaczysz gdzie luz występuje.

--------------------------------------------------------------------------------

norbereto 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 TD e57a
Wysłany: 17-05-2009, 16:20   

pytałem dlatego że mam dostępnego całego gala na części ,a tu od razu taka ostra jazda 8)

dzięki za rady

Odpowiedz do tematu