Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
szukam MSS 2004-2005
Autor Wiadomość
lucxxx 
Forumowicz

Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2009, 13:53   szukam MSS 2004-2005

jest to mój pierwszy post na tym forum więc...
Witam wszystkich.

niedawno powiększyła mi się rodzina :) i jestem zmuszony zmienic autko bo mój escorcik już nie wydoli. Mój wybór padł na MSS. Ogłoszeń jest sporo ale ten wydaje mi się dość ciekawy.
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C7881033.html

i tu moje prośba. czy jest ktoś z okolic kto mógłby go ocenić na żywo? szkoda byłoby jechać 250 km na darmo.

a może ktos z Was ma na oku fajny i w miarę pewny MSS. byłbym wdzięczny za cynk. Interesują mnie autka 2004-2005 i najlepiej z Polski południowej lub południowo-wschodniej.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 26-03-2009, 15:11   

Ze zdjęć ja nie widzę nic niepokojącego. Najlepiej gdyby obejrzał Ci go ktoś, kto jest w stanie stwierdzić czy nie było jakiegoś dzwona i przebieg jest realny. Jeśli faktycznie nie było to ja bym brał.
Ciekawe co to za wersja :?: Wygląda jak nasze Family wzbogacone o halogeny. Ile jest poduszek? I ciekawe co to za szyberdach - oryginał (?) czy ktoś wycinał w dachu :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

kristoov 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.9 DiD
Wysłany: 26-03-2009, 15:53   

Witam.
JCH ma racje. Sprawdz dokładnie a najlepiej jedz do salonu i sprawdz geometrie itp. Słyszałem ze auta z Belgii sa "troszeczke" odnawiane. Oczywiscie wcale nie musi tak byc.....
Jak masz możliwosc to po numrzerze nadwozia sprawdzisz historie auta, a jak nie to jeszcze moze sprawdzic legalnosc auta na www.erp.pl. Moj kolega sie na sprowadzonym aucie pozbyl ponad 20 kawałkow wiec lepiej dmuchac na zimne.
Pozdrwiam i powodzenia:)

djandrew
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2009, 19:01   

Jedyne co mi się rzuciło w oczy to antena dachowa która chyba raczej z podstawką nie jest oryginalna (bat na pewno), ale to mogło się tam komuś połamać. Ja też już wymieniałem antenę dachową tyle że na oryginał by nie przeciekało.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 26-03-2009, 19:13   

Cytat:
Ze zdjęć ja nie widzę nic niepokojącego
Jest wyszczerbiona kratka wlotu na chłodnicę, ta dolna.
Nie ma zdjęcia tyłu (takiego na wprost) a nie bardzo widać lampy - zmierzam do tego, że był kiedyś MSS który miał obie lampy ze światłem cofania (jedno z anglika) a powinno być jedno cofania i jedno przeciwmgielne.
Radio ma chyba nieoryginalne.
Czysto jakoś w komorze silnika.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 27-03-2009, 09:06   

Radio nie oryginalne tak jak napisał JCH.
Z tyłu napisy "Space Star" i "DID" są odwrotnie ( "DID" powinien być po lewej).
Z lampami raczej w porządku (prawa ma wsteczne, a lewa przeciwmgielne).
Komora silnika czyszczona na 100%. Przy oglądaniu należy zdjąć pokrywę i sprawdzić czy nigdzie nie cieknie, a zwłaszcza z tyłu (weź klucze Torx).
Prawa przednia felga troszkę poharatana na rancie.
Sprawdź czy ma książkę serwisową, kiedy był ostatni wpis i przy jakim przebiegu.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 27-03-2009, 10:32   

cns80 napisał/a:
IMO napisy są OK - patrz zmiana w MY2004/2005 (?)

lucxxx 
Forumowicz

Wysłany: 27-03-2009, 10:56   

dzieki za szybkie odpowiedzi. troche mnie już zniechęciliście do tego Miśka.
najbardziej mnie niepokoi to że pod maska jest za czysto bo to nie jest normalne. Może chcieli go odpicować do sprzedaży a może coś ukryć?!
to że radio nieoryginalne to akurat nie problem. Widziałem że rocznik 2003 ma radia jeszcze na kasety. Jeśli 2004 tez to i tak bym zmieniał.
troche mi sie nie chce wierzyć tez w przebieg, bo jak ktoś kupuje diesla to nie po to żeby stał! trzeba by sprawdzić historię autka

Jak będę jechał oglądać autko to i tak z mechanikiem który je dokładnie poogląda, podepnie się z kompem do niego itd. tylko szkoda by mi było ciągnąć gościa 250 km żeby po 10 minutach wracać do domu. :doubt:

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 27-03-2009, 15:23   

JCH napisał/a:
cns80 napisał/a:
IMO napisy są OK - patrz zmiana w MY2004/2005 (?)
zgadza sie - od roku modelowego 2004 "space star" jest po lewej :)

[ Dodano: 27-03-2009, 15:30 ]
zauważcie, że drzwi kierowcy są osadzone wyżej niż przednie po drugiej stronie, druga sprawa, to pierwszy raz widzę, żeby oznaczenie wersji wyposażeniowej na listwie bocznej było srebrne :) może to ta wersja silver?

lucxxx-spróbuj dorwać jakiegoś forowicza stamtąd - wyszukaj na liście użytkowników, przecież nie wszyscy zaglądają na podforum ss :)

lucxxx 
Forumowicz

Wysłany: 27-03-2009, 17:38   

znalazłem ten sam samochód w innym ogłoszeniu http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7956704 co ciekawe cenna jest inna......

Proszę rzućcie jeszcze okiem na te ogłoszenia. Może któreś będzie ciekawsze
1. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8137878
2. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7980877
3. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8114779

Mobili 
Forumowicz

Auto: MSS 1,9 DID-2003
Wysłany: 27-03-2009, 19:43   

ten pierwszy czarny ma startą gumę na hamulcu jakby miał ze 300tys najechane.
drugi trzeba by "na żywo zobaczyć" bo zdjęcia cienkie.
a trzeci cena duża.

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 27-03-2009, 23:54   

pierwszy jest strasznie wyplakowany, błyszczący i ma radio w dość dziwnym miejscu :D :D
na drugim nic nie zobacze niestety, zdjęcia słabe :(
trzeci: nie wiem czy wychodziły takie bogate wersje bez relingów...
zwróć uwagę na obrysowany zderzak tylny ;)
komory silników wszedzie tak samo wypicowane...
Jak masz blisko, to jedź i oglądaj - jezeli sie nie zarzyga olejem przy ostrym ciśnięciu gazu, to powinno byc ok :D :D pisales, ze pojedziesz z mechanikiem - trudno o lepszego doradcę ;)

lucxxx 
Forumowicz

Wysłany: 19-05-2009, 13:30   

no i w końcu znalazłem swojego misia. ale nie w Polsce.... przyjechał do mnie z Reichu. Data produkcji listopad 2004 1.9 DID Comfort, 147 tys. i jeszcze ma roczną gwarancję na Niemcy :)

A przy okazji chciałem podziękować wszystkim Mitsumaniakom za pomoc, bo bez was pewnie parę razy przejechałbym pół Polski na darmo. Generalnie moje odczucie jest takie że w polskich komisach sprzedaje się wyklepany i odpicowany szmelc. Ciężko znaleźć coś fajnego, chociaż wszyscy sprzedający twierdzą że mają auta idealne. :axe:

I jeszcze na koniec pytanie do moderatorów. czy jeśli ktoś pojechał specjalnie dla mnie pooglądać auto możemy mu przyznać POMÓGŁ?? :?:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 19-05-2009, 14:19   

lucxxx napisał/a:
czy jeśli ktoś pojechał specjalnie dla mnie pooglądać auto możemy mu przyznać POMÓGŁ??
Ja nie widzę przeszkód, wręcz jestem ZA a nawet przeciw ;)
Nie mam niestety możliwości dodawania "pomuków". Napisz komu się należy to Admin doda a my i tak zapamiętamy gościa 8)

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 19-05-2009, 16:11   

lucxxx napisał/a:

Generalnie moje odczucie jest takie że w polskich komisach sprzedaje się wyklepany i odpicowany szmelc. Ciężko znaleźć coś fajnego, chociaż wszyscy sprzedający twierdzą że mają auta idealne. :axe:

Kupić w Polsce samochód to nie problem, lecz kupić DOBRY samochód, to naprawdę wyzwanie :)

Odpowiedz do tematu