|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] stuki z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
strazak [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2009, 12:56 [Cari 1.8 GDI] stuki z tyłu
|
|
|
witam
Może ktoś z Was miał podobny problem...a mianowicie: własnie te pukanie z tyłu.....zacząłem oczywiście od diagnosty , który stwierdził że wszystko ok z zawieszeniem. stukanie nadal jednak było. wpadłem na pomysł że może mocowanie górne amora ale tam nie ma najmniejszych luzów......ale kiedyś w trakcie tego pukania przyszło mi do głowy żeby lekko zaciągnąć ręczny i co......pukanie znikło.Ale to nie koniec.....od razu rozebrałem bębny ..patrze patrze i nic....wszystko ok....szczęki w miare jeszcze. Faktycznie nie trzyma ręczny już tak jak trzymał , ale jak go zaciągnę mniej więcej do połowy to samochód nie ruszy więc myślę że to jeszcze ok....ale może jak jest już dość mało tych okładzin na szczękach to samoregulator już nie trzyma i pukają....może pomożecie , żeby się nie okazało że wymienię te hamulce z tyłu a pukać i tak będzie.
pozdro |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 27-03-2009, 16:51
|
|
|
Opisz kiedy ci puka. Czy cały czas czy w jakiś określonych sytuacjach. Jaki to mniej więcej jest dźwięk?
Jeśli nie wymieniałeś amorków to bardzo prawdopodobne że one tak hałasują. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
strazak [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2009, 13:01
|
|
|
puka mi na drobnych wybojach , a dżwięk....nie metaliczny raczej taki stłumiony taki jakby plastikowy , takie jakby terkotanie. Ale właśnie nurtuje mnie to ze jak zaciągnę lekko ręczny to przestaje |
|
|
|
 |
|
|