|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] ELEKTRONIKA - Problem z alarmem |
Autor |
Wiadomość |
77norbi
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3 Family
|
Wysłany: 27-03-2009, 18:25 [MSS ALL] ELEKTRONIKA - Problem z alarmem
|
|
|
Witam.
Pewnego razu podczas jazdy zapiszczał mi pasek na alternatorze jak się później okazało spaliło mi też tylną postojówkę. Żarówkę wymieniłem, pasek już nie piszczy ale pojawił się problem z alarmem a konkretnie przy każdym zamykaniu pilotem wyje jak szalony.
Może mieliście podobne objawy? powiedzcie gdzie szukać problemu i co ewentualnie sprawdzić? |
Ostatnio zmieniony przez JCH 08-06-2009, 23:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 28-03-2009, 08:07
|
|
|
Zobacz czy żarówka od postojówki jest właściwie włożona i nie robi jakiegoś przebicia. Dodatkowo sprawdź czy masz domknięte szyby i czy nie sygnalizuje otwartych drzwi (nawet gdy są zamknięte). |
|
 |
arrmi
Forumowicz
Auto: MSS 1,6i + gaz sekw.
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:26
|
|
|
Nie pamięta dokładnie ale jak się mylę to proszę mnie poprawić. Jak wymieniałeś żarówkę postojową z przodu to musiałeś grzebać przy lampie nie wiem, która strona, a tam gdzieś jest czujnik zamknięcia klapy, zobacz czy nie został odłączony przez przypadek i czy nie styka gdzieś do masy. |
|
|
|
 |
77norbi
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3 Family
|
Wysłany: 10-04-2009, 17:18
|
|
|
arrmi napisał/a: | Nie pamięta dokładnie ale jak się mylę to proszę mnie poprawić. Jak wymieniałeś żarówkę postojową z przodu to musiałeś grzebać przy lampie nie wiem, która strona, a tam gdzieś jest czujnik zamknięcia klapy, zobacz czy nie został odłączony przez przypadek i czy nie styka gdzieś do masy. |
żarówkę wymieniałem z tyłu i na 100% zamocowana jest prawidłowo |
|
|
|
 |
|
|