Zamknięty przez: Kmer 17-10-2009, 21:15 |
Opinie o galach z Czapli |
Autor |
Wiadomość |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 27-03-2009, 10:31
|
|
|
Ramie sterowania od tempomatu jest mało widoczne na tym zdjęciu tak jak zauważył spown ,a nie ma włącznika na konsoli ponieważ znajduje się w samym ramieniu sterowania,ogólnie auto ładnie wygląda na zdjęciu,widać ze świeżo umyte z zewnątrz. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 27-03-2009, 12:08
|
|
|
najpierw ja ,potem macfly, pozniej j13mk i na koncu misiooo kupili od nich auta.
ja sport edition, mc zwyklego, j13mk tez zwyklego misiooo sporta .
z tego co mi sie wydaje to chyba kazdy jest zadowolony ze swojego nowego nabytku .
ja jestem strasznie , chlopacy (jest ich dwoch ) rzeczowi, nie wiem jak inni ale ja jestem pewny ze gal ktorego mam ma ten przebieg co na zegarach, znaja sie na rezczy i w ogole, ja ich strasznie polecam |
|
|
|
 |
Dman666
Forumowicz
Auto: EA5W
|
Wysłany: 28-03-2009, 00:23
|
|
|
Dostalem wiecej fotek. Z rozmowy z kolesiem wynika dodatkowo, ze:
-ktores drzwi maja mala wgniotke 9podobno na parkingu i nic groznego)
-nadkola koroduja (jak to w galantach)
-silnik "cyka" po odpaleniu na zimno (podobno ktorych z popychaczy)-nie wiem na ile to grozne w galantach, znam sie slabo na autach
-skrzynia, sprzeglo podobno "malina".
Tuaj szoty z moimi komentami:
http://picasaweb.google.com/Dm4n666/Czapla |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 28-03-2009, 00:31
|
|
|
1. Wgniotki parkingowe - norma. Nie unikniesz tego bo swołocz zawsze ci przywali drzwiami. Mam ich chyba niemal setkę na każdym boku
2. Nadkola rdzewiejące - norma. Zdziwiłbym sie jakby nie brała ich ruda, wtedy podejrzane.
3. Cykające popychacze - na zimnym i długo odstanym norma. Poszukaj na forum na ten temat to się przekonasz. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Dman666
Forumowicz
Auto: EA5W
|
Wysłany: 28-03-2009, 07:56
|
|
|
Tx swinks! Cos tam czytalem (uklony dla Ciebie, ze potwierdzasz);) Boje sie tylko tych nadkoli (mam lekka schize na "ruda"). Nie lubie jezdzic autem z rdza ot i co! A moze jest na to skuteczny sposob (ale to chyba OT juz mocno)? |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 28-03-2009, 08:06
|
|
|
Dman666, takie ilości rudej jak widać na zdjęciu to nie tragedia,mam podobnie,jeżeli to zrobisz od reki to nic się nie będzie działo,odnośnie konserwacji to jest gdzieś opisane na forum,ostatnio słyszałem ze ktoś zakonserwował ranty nadkoli jakąś mata dekarska,w ten sposób pozamykał szczelnie profile ze nie dostaje się tam woda,ale w którym temacie to było to nie powiem,kolega KaWu mi o tym powiedział,i się zastanawiamy nad użyciem tego patentu w naszych miskach. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 28-03-2009, 12:22
|
|
|
To, że sprzedawca powiedział to wszystko, jest na pewno na plus. |
|
|
|
 |
j13mk
Mitsumaniak

Auto: był Galant 2.4 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 284 Skąd: Car-nice (West Coast)
|
Wysłany: 28-03-2009, 17:36
|
|
|
Wygląda spoko... tylko, że zdjęcia nie oddają realnego wyglądu/stanu. Kupując mojego Gala chłopaki mieli na podwórku jeszcze jednego, był w stanie o wiele gorszym niż mój (np. drzwi w innym odcieniu) - a na otomoto wyglądał zarąbiście.
Druga sprawa, jak w ogłoszeniu jest napisane "nie ma się do czego przyczepić" - to z pewnością znajdziesz ileś tam mankamentów, ja znalazłem, dlatego targowałem.
Bądź co bądź, od kupna auta narazie zainwestowałem tylko w olej (skrzynia i silnik), pasek wieloklinowy. Ostatnio przyuważyłem trochę oleju na bloku silnika, stan oleju się nie zmienia, także nic z tym nie robię. Może to jakieś pozostałości z przeszłości
Zobacz resztę ogłoszeń w okolicach (Żary, Sieniawa)... ja miałem jakieś 6 autek do obejrzenia w tamtym rejonie - powiedziałem sobie, że 400 km na darmo nie jadę |
_________________ 01706/KMM - J13MK |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 28-03-2009, 21:53
|
|
|
Dman666 napisał/a: | 2. Nadkola rdzewiejące - norma. Zdziwiłbym sie jakby nie brała ich ruda, wtedy podejrzane. |
Ja jak kupowałem dwa lata temu miałem czyste i zakonserwonane ale po tej zimie wyłazi na lewym (mam nadzieję że Kmer się nie myli i da się to zastopować w ogisku - patenetem z preparatem dekarskim jestem zainteresowany...)
jacekb napisał/a: | Marti napisał/a: | kluczy a w stacyjce jest nieoryg. (oczywiście porównuję do tego co sam mam chyba że się od 98 zmieniło) |
Jest to oryginalny kluczyk. Może faktycznie po lifcie się zmieniły. Ja ma dwa takie same do swojego (1999r.). |
Tego nie wiedziałem.... ale od czego jest forum
swinks_UK napisał/a: | Marti napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | tempomat może być z drugiej strony kiery |
OK ale przycisk załączający..... |
No właśnie!
W moim ex-GDI była wajcha z drugiej strony kiery, której tu nie widać. W starszych modelach był przycisk. |
Znowu brak wiedzy - myślałem że przycisk "ON" jest w każdym aucie z tempomatem + wajcha - inaczej nie widziałem
Kamil-2k napisał/a: | Jak to wszędzie z kupnem auta zalecam ostrożność. |
Też polecam takie podejście .... |
|
 |
Misiooo
Forumowicz

Auto: Mondeo kombi '08
|
Wysłany: 29-03-2009, 14:19
|
|
|
Ja kupiłem od chłopaków z Czapli galanta '98 2,5l V6 SE. Minęło już ponad dwa tygodnie od kupna, autem zrobiłem ponad 2tys km i nie narzekam autko spisuje sie rewelacyjnie . Sprzedawcy są bardzo w porządku. W moim przypadku nie ukrywali wad jakie miał mój samochód (dwie ryski ), lekko rdzawiące nadkole ale dzięki temu udało mi sie utargować parę groszy. Chłopaki znają się na autach, nie nawijają makaronu na uszy i nie próbują wcisnąć auta na siłę. W moim przypadku poszli mi bardzo na rękę.
Osobiście polecam chłopaków. |
_________________ Eclipse 1G -- 2,0l sold
Galant EA 2,5 V6 SE sold
Pajero II '99 3d.
L200 '08 -- służbowy
Mondeo kombi '08 - na czas wózków i pieluch
 |
|
|
|
 |
Marti