Pajero sport |
Autor |
Wiadomość |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Gru 2008 Posty: 1966 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-03-2009, 23:57
|
|
|
vendetta napisał/a: |
1. Nie chodzi dokładnie o ten egzemplarz, ale o ten model. Co możecie o nim powiedzieć?
2. Jak jest ze skrzynią? Czy ten automat sprawdza się w terenie? Czy ma blokady mechanizmów różnicowych itd.
3. Ogólnie czy warty jest ten model uwagi?
No więc, nie wiem o czym pisałam, ale było mi mniej więcej dyktowane
Ja i tak kocham Colta |
1.Tu się nie wypowiem, o na forum są tacy co na sporcie zęby zjedli
2. Automat sprawdza się w terenie -podobno lepiej ja manual-tak twierdzą ci co te zęby zjedli
3. sport warty jest uwagi- rozszerzony komentarz do pkt.3-poniżej
vendetta -jeżeli kochasz colta - to nigdy, przenigdy nie wsiadaj do pajero sport-nawet na chwilę -bo jeżeli to zrobisz - to niestety ale twój mąż będzie się musiał zadowolic coltem-jazda pajero to bajka-nieporównywalna do jazdy osobówką a jeżeli się przejedziesz "pajerą" - to jedyne co Ci zostanie to przykleic zdjęcie swojego "byłego colta" koło lusterka na osłonie przeciwsłonecznej -straszne ale prawdziwe
ps. wiem co mówię - jeżdże pajerą tylko dlatego że żonie obiecałem drugą -pozdrawiam serdecznie |
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

|
|
|
|
 |
JJK
Mitsumaniak Angelika
Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2008 Posty: 316 Skąd: Tipperary
|
Wysłany: 28-03-2009, 00:33
|
|
|
Berni ma racje, ja przesiadłam się z Shoguna do Colta i niby jechałam ale......wytrzymałam 1,5 miesiąca i łaziłam żebrałam , błagałam męża.... kup mi większe auto , miał odłożone pieniążki na swoje ale zrezygnował i kupił mi :)nie jest to ten o którym marzyłam ale jest. Colta sprzedałam. |
_________________ pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-03-2009, 15:51
|
|
|
Vendetta, bardzo fajne auto ale tylko do podrozwania po czarnym. Nigdy nie wiedzialem co kierowalo Mitsubishi aby wypuszczac taka wersje Pajero Sport. Dobre zawiszenie, mocna rama i... Wypas na asfalt ale w teren totalnie sie nie nadaje. Ma tylko naped na tyl jak kiedys rasowe wyscigowki.
Jesli Pajero Sport ktore bedzie zjezdzac z asfaltu to tylko z reduktorem i napedem na obie osie (skrzynia rozdzielcza Easy Select lub czasami Super Select)
Co do blokad - brak. Pewnie jest LSD w tylnym moscie. ESP tez raczej nie ma. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-03-2009, 08:02
|
|
|
vendetta napisał/a: | ...w takim razie, która wersja Pajero do 20 tyś PLN jest warta uwagi? Jazda w większości w terenie. |
Tak jak wyzej napisalem Pajero z napedem na obie osie (skrzynia rozdzielcza SS lub ES). Druga generacja Wagona i Sport. Jak auto do upalania to nawet szukalbym jedynki w dobrym stanie i to co zostanie po zakupie wsadzil w pakiet startowy.
Jesli musi byc Pojara. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|