Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero sport
Autor Wiadomość
vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 27-03-2009, 23:30   Pajero sport

Moi drodzy parafianie... no dobra pytam nie dla mnie, ale dla "męża", więc będą konkretne pytania :)

link: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7490387

1. Nie chodzi dokładnie o ten egzemplarz, ale o ten model. Co możecie o nim powiedzieć?
2. Jak jest ze skrzynią? Czy ten automat sprawdza się w terenie? Czy ma blokady mechanizmów różnicowych itd.
3. Ogólnie czy warty jest ten model uwagi?

No więc, nie wiem o czym pisałam, ale było mi mniej więcej dyktowane 8)
Ja i tak kocham Colta :twisted:
był Colt CJ0 2009-2011

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 27-03-2009, 23:57   

vendetta napisał/a:

1. Nie chodzi dokładnie o ten egzemplarz, ale o ten model. Co możecie o nim powiedzieć?
2. Jak jest ze skrzynią? Czy ten automat sprawdza się w terenie? Czy ma blokady mechanizmów różnicowych itd.
3. Ogólnie czy warty jest ten model uwagi?

No więc, nie wiem o czym pisałam, ale było mi mniej więcej dyktowane 8)
Ja i tak kocham Colta :twisted:

1.Tu się nie wypowiem, o na forum są tacy co na sporcie zęby zjedli
2. Automat sprawdza się w terenie -podobno lepiej ja manual-tak twierdzą ci co te zęby zjedli
3. sport warty jest uwagi- rozszerzony komentarz do pkt.3-poniżej

vendetta -jeżeli kochasz colta - to nigdy, przenigdy nie wsiadaj do pajero sport-nawet na chwilę -bo jeżeli to zrobisz - to niestety ale twój mąż będzie się musiał zadowolic coltem-jazda pajero to bajka-nieporównywalna do jazdy osobówką :p a jeżeli się przejedziesz "pajerą" - to jedyne co Ci zostanie to przykleic zdjęcie swojego "byłego colta" koło lusterka na osłonie przeciwsłonecznej :wink: -straszne ale prawdziwe

ps. wiem co mówię - jeżdże pajerą tylko dlatego że żonie obiecałem drugą :mrgreen: -pozdrawiam serdecznie

vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Wysłany: 28-03-2009, 00:12   

Cytat:
vendetta -jeżeli kochasz colta - to nigdy, przenigdy nie wsiadaj do pajero sport

będę się starać, chociaż zawsze mieliśmy dwa auta i raczej nie będę siedzieć obok kierowcy :twisted: chyba, że tak wyjdzie z losowania :twisted:

Czekam na kolejne opinie :)
był Colt CJ0 2009-2011

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 28-03-2009, 00:33   

Berni ma racje, ja przesiadłam się z Shoguna do Colta i niby jechałam ale......wytrzymałam 1,5 miesiąca i łaziłam żebrałam , błagałam męża.... kup mi większe auto , miał odłożone pieniążki na swoje ale zrezygnował i kupił mi :)nie jest to ten o którym marzyłam ale jest. Colta sprzedałam.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 29-03-2009, 15:51   

Vendetta, bardzo fajne auto ale tylko do podrozwania po czarnym. Nigdy nie wiedzialem co kierowalo Mitsubishi aby wypuszczac taka wersje Pajero Sport. Dobre zawiszenie, mocna rama i... Wypas na asfalt ale w teren totalnie sie nie nadaje. Ma tylko naped na tyl jak kiedys rasowe wyscigowki. :wink:
Jesli Pajero Sport ktore bedzie zjezdzac z asfaltu to tylko z reduktorem i napedem na obie osie (skrzynia rozdzielcza Easy Select lub czasami Super Select)
Co do blokad - brak. Pewnie jest LSD w tylnym moscie. ESP tez raczej nie ma. :wink:

vendetta 
Mitsumaniak
Agata

Wysłany: 29-03-2009, 21:48   

Dzięki Gene ale w takim razie która wersja Pajero do 20 tyś PLN jest warta uwagi? Jazda w większości w terenie.
był Colt CJ0 2009-2011

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 30-03-2009, 08:02   

vendetta napisał/a:
...w takim razie, która wersja Pajero do 20 tyś PLN jest warta uwagi? Jazda w większości w terenie.

Tak jak wyzej napisalem Pajero z napedem na obie osie (skrzynia rozdzielcza SS lub ES). Druga generacja Wagona i Sport. Jak auto do upalania to nawet szukalbym jedynki w dobrym stanie i to co zostanie po zakupie wsadzil w pakiet startowy. :wink:
Jesli musi byc Pojara. :wink:

Odpowiedz do tematu