[Cari 1.8 GDI] nię załancza sie sprężarka!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
sony1906
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carizma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2009, 20:41 [Cari 1.8 GDI] nię załancza sie sprężarka!!!!!!!
|
|
|
Witam jak można sprawdzić sprawność sprężarki bez wyciągania jej z auta i czy tam są jakieś bezpieczniki co ja uruchamia ???? |
_________________ Pozdrawiam
Michał!!!!!! |
|
|
|
 |
myrek
Nowy Forumowicz
Auto: Cari 1,6 16V 2000 LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2009 Posty: 9 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 30-03-2009, 20:44
|
|
|
są bezpieczniki, a może nie załącza się ponieważ masz mało czynnika? |
|
|
|
 |
sony1906
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carizma 1.8 GDI
|
Wysłany: 31-03-2009, 17:35
|
|
|
NO WAY !!!!!!!!!! CZYNNIK NABIJAŁEM TYDZIEŃ TEMU SZCZELNOSĆ SPRAWDZONA ZAŁANCZA SIE JAK CHCE NP. DZIISAJ MI SIE ZAŁONCZYŁA PO PRZEJECHANIU 20 KM . WCZORAJ WCALE MOZE TO JAKAS BZDURA SIE POPSUŁA MASZ JAKIS POMYSŁ ??? |
_________________ Pozdrawiam
Michał!!!!!! |
|
|
|
 |
crimi
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
|
Wysłany: 31-03-2009, 22:21
|
|
|
Ostatnio byl temat. Sprawdz przekaznik, pod kolumna kierownicy. Jest zamienny z drugim zaraz obok przekaznikiem. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 31-03-2009, 22:45
|
|
|
crimi napisał/a: | Ostatnio byl temat. Sprawdz przekaznik, pod kolumna kierownicy. Jest zamienny z drugim zaraz obok przekaznikiem. |
Czy przypadkiem przekaźniki od klimy nie znajdują się pod maską? Tam jest osobna skrzynka z bezpiecznikami i przekaźnikami klimy. Tam bym przede wszystkim szukał. Te przekaźniki lubią siadać. Już dwa razy wymieniałem, tylko, że u mnie objawiało się to brakiem pracy drugiego wiatraka chłodnicy, sama sprężarka działała. |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-04-2009, 10:08 Re: nię załancza sie sprężarka!!!!!!!
|
|
|
sony1906 napisał/a: | Witam jak można sprawdzić sprawność sprężarki bez wyciągania jej z auta i czy tam są jakieś bezpieczniki co ja uruchamia ???? |
Nie wiem na ile Ci pomogę. Miałem podobny problem w SS 1.8 GDI. Przyczyna była prozaiczna. W sprężarce są elektromagnesy, które co parę sekund się złączają (jak na czujniku temperatury klimy rośnie temperatura). Dostawały impuls do zejścia się, ale były od siebie za mocno oddalone i nie zamykały obwodu więc finalnie sprężarka się nie załączała. Wystarczyło je wyregulować.
Przez tydzień chodziło jak talala, ale później zaczęła się włączać od przypadku do przypadku. Diagnoza - nadcięta izolacja na kabelku dochodzącym do klimy. Założenie tasmy izolacyjnej rozwiązało problem. Teraz załącza się za każdym razem.
Także może spróbuj zacząć od tego. |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
mały 55
Forumowicz
Auto: LANCER GTS ,2008 cvt.
|
Wysłany: 01-04-2009, 21:42
|
|
|
Miałem identyczny objaw naderwany kabel idący od sprężarki obok wentylatora,dwie wsuwki rozwiązały problem,warto sprawdzić. |
|
|
|
 |
|