Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polerka miśka
Autor Wiadomość
tom1312 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-03-2009, 18:05   Polerka miśka

Witam!
Mam taką sprawę: czy znacie może jakiś dobry zakład polerski na terenie Rzeszowa? Planuję Poprawić mojej Cari makijaż bo jej trochę lakier wyblakł :mrgreen: Możecie coś polecić?? Aha i jaka ewentualnie mogła by być cena takiego zabiegu??
Pozdrawiam wszystkich MM z Pokarpacia :)

costa brawa 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Wysłany: 29-03-2009, 23:25   

a powiedz mi kolego czy masz bardzo zniszczony lakier - tzn zmatowialy zrysowany itp czy tylko poprostu sie juz tak nie blyszczy bardzo i ma takie mikroryski po myciu ?
jesli pierwsze to :
albo zaklad albo kup sobie polerke (praktiker itp) paste polerska G3 (w mieszalniach lakierow samochodowych kupisz) i sobie sam zrobisz ewentualnie jeszcze na koniec jest takie mleczko polerskie tez z tej serii G (nie pamietam numeru) sam to sprawdzalem i dobre naprawde
jesli to drugie :
preparaty TurtleWax kilka szmatek (ewentualnie tez polerka mozna) i jazda - polecam http://www.allegro.pl/ite...oki_polysk.html jest bardzo dobry i w wersji takiej jak w aukcji albo w plynie
oraz bardzo dobry jest http://www.allegro.pl/ite...na_12_mies.html

ceny moim zdanie bajecznie tanie w porownaniu do efektu i wydajnosci tych produktow
i jak tylko masz 2 godziny ( lub dla pierwszej opcji ok 4 )czasu to napewno sobie zrobisz lepiej niz jakis zaklad i napewno duzo duzo taniej
ja te woski stosuje tak co 3 mycie samochodu - po jezdzie w deszczu autko praktycznie czyste jedynie tyle co zaschniete plamki Ci zostana ale tego nie unikniesz

PS a jak chcesz jeszcze efekt polepszyc i przyspieszyc to mozesz na sam poczatek paste TEMPO kupic ( 7-8 zl) i przejechac caly samochod -tubka Ci wystarczy i na to dopiero woski i te politury co proponowalem

moj kolega poleruje samochody tylko ze to w okolicach mielca - koszt to ok 200 zl w zaleznosci ile roboty

tom1312 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-03-2009, 23:59   

costa brawa dzięki za rady. Akurat święta się zbliżają więc będzie trochę wolnego to się za to wezmę. Nawet chyba mam gdzieś te pastę polerską G3 bo kiedyś przerysowałem zderzak i nią zapastowałem. Tak więc polerka i do roboty ! :biggrin:

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-04-2009, 00:40   

oczywiscie takie jest moje zdanie .. ze jak nie jest tragicznie to tylko te kosmetyki z turtle wax`a
jesli jest gorzej to mozna samemu polera i pasty z G-serii - w sumie koszt ten sam co w zakladzie ale zrobisz sam i tak jak Ci pasuje - bo w zakladzie jak fachowcy beda to zrobia lusterko elegancko ale jak trafisz ze sie gosc bedzie uczyl na twoim aucie to bedziesz mial "fale" i kolka po polerce na calym aucie ;/
PS
ta G3 to mozna i recznie - tylko sie strasznie "zmeczysz" przy tym:D

tom1312 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-04-2009, 19:29   

a mam jeszcze takie pytanie ile potrzeba takiej pasty żeby całe auto wypolerować ??
Taka tubka 250g wystarczy? Czy więcej ?

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-04-2009, 22:55   

tej G3 to zalezy... ja tubka zrobilem grand voyagera - ale nie byl jakos tam strasznie zrysowany takze na sedana Ci powinno wystarczyc
a te woski itp to idzie tego odrobina :) ze butelke masz i masz

tom1312 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-04-2009, 01:11   

costa brawa dzięki wielkie za odpowiedź :)

facek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 08-04-2009, 19:38   

Ja osobiście stosuję CarPlan woskujący regenerator lakieru oczywiście dobrany pod kolor lakieru nakłada się na mokro, po wyschnięciu szybka, lekka polerka i misiak jak nówka, stosując raz na miesiąc opakowanie wystarczy na 2 -3 lata. Ja osobiście używam od kilku lat i jestem zadowolony.

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-04-2009, 22:58   

ten carplan tez dobry .. ale jak chcesz piekny gleboki polysk to tylko woski itp normalne- nie koloryzujace :)
moj galant jak go kupilem wcale nie byl zly jesli chodzi o lakier .. ale jak zrobilem kilka razy woskowanie i lekkie polerowanie raz albo dwa... to dopiero teraz widac jaki to jest kolor :D przed nie bylo widac ze tam jest czarny z perla (bialo niebiesko zielona) - taki smaczek :)
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 11-04-2009, 01:39, w całości zmieniany 1 raz  

facek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 09-04-2009, 23:33   

costa brawa - jeszcze pytanko dla dobrego efektu stosujesz szmatkę czy polerkę mechaniczną ??

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2009, 16:42   

ja wszystko robie sobie szmatka ... dobre sa te z tesco takie niebieskie po 9 zl z mikrofibry .. i sa tez takie gabki biale i brazowe(dobre do nakladania) tez w tesco ..
polerke mam .. ale nie uzywam .. wole szmatka - dokladniej i nie uciapiesz wszystkiego dookola :)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 10-04-2009, 23:33   

A co sadzicie o T-CUT ???? mam takie cudo i nie wiem czy użyc to po polerce czy jako polerke. PS Mam maszyne do polerki i zamierzam jej użyć...
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 11-04-2009, 01:05   

rosomak1983 napisał/a:
A co sadzicie o T-CUT ????

osobiscie nie mam zaufania do produktow Carplan-u.
Zasada jest taka, jak uzywasz jakiejkolwiek pasty sciernej (mniej lub bardziej) to musisz wykonczyc nadwozie woskiem. W przeciwnym razie po paru myciach bedzie gorzej niz na poczatku. Czyli: mycie-polerka-wosk.

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 12-04-2009, 12:54   

mkm, T-CUT zawiera wszysktie komponenty wosk też ale dokupie jakiś z żółwia chyba sie nie pogryza jak użyje naraz...
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 12-04-2009, 12:58   

I wlasnie dlatego, ze posiada "wszystko" mu nie ufam...
Spokojnie "gryzc" sie nie beda.

Odpowiedz do tematu