TV-IN (OUT) a wysyłanie obrazu |
Autor |
Wiadomość |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2006, 18:09 TV-IN (OUT) a wysyłanie obrazu
|
|
|
Witam
Mam takie pytanie - jeżeli będę miał kartę graficzną z trybem TV-IN to czy taki obraz który trafia bezpośrednio do komputera (np. z kablówki) to czy ten obraz będę mógł bezpośrednio wysyłać przez skyp'a podczas rozmowy Video?? chodzi o to żeby obraz nie był wysyłany z kamery a bezpośrednio z np. kablówki. I czy takie coś jest wogóle możliwe żeby komp posłużył mi tylko za przekaźnik sygnału.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Dzięki. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 04-06-2006, 09:20
|
|
|
Karta graficzna z TV-IN nie ma głowicy sygnału antenowego, więc kablówki pod nią nie podepniesz. Możesz podpiąć np. video do karty i dopiero do niego kablówkę.
Jeżeli chcesz to zrobić bezpośrednio to potrzebna ci karta telewizyjna. Wtedy możesz sobie podiąć kablówkę bezpośrednio pod kompa i wysyłać ten sygnał w świat przez inet - Skypy sam wykryje kartę TV jako źródło sygnału video. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 04-06-2006, 10:44
|
|
|
Dzięki - tak też zrobię - mistrzostwa się zbliżają i trzeba pomóc w oglądaniu jak ktoś jest na wyjeździe |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 04-06-2006, 11:14
|
|
|
Jeżeli masz zamiar kupić kartę TV, to podejrzewam, że zostanie ona w twoim kompie na dłuższy czas (dla mnie karta TV bardzo wygodna rzecz - nie potrzeba TV w pokoju ). Nie kupuj najtańszej karty. Polecam Winfast TV 2000XP Expert. Bardzo dobra karta z dobrym softem i pilotem. Koszt: ok. 200zł, może nawet mniej. Absolutnie odradzam karty PixelView i inne tanie badziewia. Jest jeszcze AverMedia - też raczej nie polecam. Same karty są dobre ale od jakiegoś czasu mają problemy z softem - nie działa to tak jak powinno i są problemy. A Winfasta wsadzasz do kompa, instalujesz i działa.
Troszkę kart już przetestowałem u siebie i u klientów. Obecnie mam tego Winfasta i nie mam zamiaru go zmieniać na nic innego. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 05-06-2006, 13:46
|
|
|
Też mam kartę polecaną przez Szczesława - potwierdzam, że za tą cenę to jest super. |
|
|
|
 |
|