Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto dla brata ;)
Autor Wiadomość
Krzysek 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A SE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-04-2009, 18:20   Auto dla brata ;)

Czesc! szukam auta dla brata i zainteresowalismy sie tym modelem http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C8254666.

Mam do Was pytanie czy wart jest jechania 250km , na co najbardziej zwrocic uwage w tym modelu :) ?

ma on moze na tylnej kanapie 3 pasy 3 punktowe? szukam fot i jakos kanap nie fotografuja :P

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 08-04-2009, 19:34   

Auto wygląda na zadbane. Dużym atutem jest książka serwisowa gdzie powinny być potwierdzone przeglądy serwisowe.
Zastanawia mnie duży prześwit między maską a światłami.

U mnie wszystkie trzy pasy są trzypunktowe. Myślę, że w wersji przed liftingiem też tak było.

popa 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1,9 2001
Wysłany: 08-04-2009, 21:24   

Potwierdzam, że w wersji przed liftingiem wszystkie pasy były trzypunktowe,( przynajmniej ja tak mam w DIDzie). Napisane jest, że ma elektryczne sterowanie szybami. Ze zdjęcia nr 4 wygląda, że tylko przednimi. Co do książki serwisowej to warto sprawdzić w serwisie czy takie auto było faktycznie serwisowane a nie tylko przybite pieczątki ( wszystkie o identycznym kolorze i odcieniu atramentu). Myślę , że po telefonie do ASO i podaniu numeru nadwozia nie będzie z tym problemu i powiedzą co faktycznie było robione. pozdr

Krzysek 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-04-2009, 10:05   

Dziekuje za pomoc :)
Dodzwonilem sie do wlasciciela, mial wymieniony 1 halogen, reszta nietknieta, sam powiedzial ze mozna zadzwonic do serwisu i wszystkiego o aucie sie dowiemy, przebieg podobno orginal. Zbieramy manatki i jedziemy go ogladac, zdam relacje pod wieczor :biggrin:

[ Dodano: 09-04-2009, 20:07 ]
Tak wiec ogladalem to auto, nie kupilismy go. Na zdjeciach wyglada ladnie, ale na wizji tak kolorowo nie jest. Poobijany z kazdej strony, poobcierane zderzaki, prawe tylnie drzwi dosc mocno wgiete. Peknieta przednia szyba, polamana klamka zewnnetrzna dzwi przednich prawych, maska odstaje strasznie ( jak zapewnial Pan-tego wczoraj nie bylo, ale na zdjeciach przeciez to widac :| ) Srodek brudny i smierdzacy od papierosow.Pedal sprzegla i wycieraczka tak wytarta jakby miala 300tysiecy, a nie 100tys km. Co do mechaniki - zero luzow w zawieszeniu :wink: , silnik pracuje rowno, ale rozrusznik dziwnie chodzil, klima cos tam schladzala. Opony letnie tez super wcale...

Mam pytanie, czy w tych modelach zderzaki malowane sa bez podkladu? W tym akurat lakier odpadal w niekorych miejscach i podkladu nie bylo widac.

Takie moje spostrzezenia, moze dla innej osoby podpasuje to auto.

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 09-04-2009, 21:36   

Mam przytarty zderzak i tam widać podkład. :(
Skoro lakier odchodzi to zapewne zderzak był wymieniany i lakierowany.

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 09-04-2009, 22:55   

czyli ta maska to nie było złudzenie...
w sumie to nie bez kozery facet nie wrzucił zdjęć prawej strony... ;)

Krzysek 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2009, 14:18   

Dobrze, ze przy okzaji zalatwialem inne rzeczy w Warszawie, bo jak bym specjalnie jechal go ogladac to bym sie wkurzyl.

np Galanta kupilem od chlopaka z tego forum i na dzien dobry przez telefon powiedzial co i jak z autem( tzn plusy i minusy :P ). W tym powyzszym przypadku jakbysmy nnie znalezli peknietej w rogu szyby to nie dowiedzielibysmy sie o tym od wlasciciela...

Ps Wesołych Swiąt :biggrin:

Odpowiedz do tematu