|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] Colt jako pierwsza rajdówka? |
Autor |
Wiadomość |
Grigorij
Nowy Forumowicz
Auto: BMW 728i
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2009, 18:48 [C51A 1.3] Colt jako pierwsza rajdówka?
|
|
|
To mój pierwszy post, także witam wszystkich Mitsumaniaków
Chciałbym popróbować swoich sił w KJS'ach.
Myśle nad Coltem, autko lekkie, zwrotne, z nie małą mocą.
Czy to dobry pomysł?
Znalazłem na allegro ciekawą ofertę:
AUKCJA NA ALLEGRO
Byłem ogladać to auto, jestem raczej zdecydowany.
Silnik jest w dobrym stanie, badałem kompresje wyszło po 14 Bar, także nikt go nie zarżnął.
Auto jest mocno wypatroszone, łącznie z wygłuszeniami i najmniejszymi plastikami.
Fajne wrażenie robi kubeł, rozpórka tylnich kielichów, oraz sportowa kierownica, do tego ogołocony ze zbędnych detali lewarek biegów (widać wodziki)
Właściciel dodaje praktycznie drugiego Colta w częsciach.
Panowie, czy takie auto nadaje sie do KJS? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 10-04-2009, 18:57
|
|
|
Grigorij, jak na moj gust to nadwozie jest zbyt mocno polamane. Przeglady rej. bedziesz sobie musial "zalatwiac". Jak Cie patrol na drodze zatrzyma to tez chwile sie bedziesz musial tlumaczyc. A "dodatki"... Coz troche biedne, ale cena tez niewysoka.
Osobiscie bralbym albo na czesci (jak jeszcze cos sie da uratowac), albo szukal innego. |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 12-04-2009, 09:54
|
|
|
Witam! Powiem Ci tak http://www.rallykjs.pl/in...99&limitstart=3 oraz http://www.rallykjs.pl/in...9&limitstart=30 silnik 1.5 GLXi i daje rade kup najlepiej cywila i go sam sobie zrób bo masz pewnosc ze w kjs albo w innych zabawach nie był jeszcze katowany i Ci posłuży. Mi wybebeszenie wnetrza zajelo 1 dzien potem wywalenie wygluszeń drugi dzień, wspawanie rozpórki z tyłu 1 godzinke wywalenie przepływomierza polepszenie dolotu powietrza i wyprzedzenie zapłonu jakies 2 godzinki i 8.05 do setki mam ;]
[ Dodano: 12-04-2009, 09:55 ]
A z kolei ten na alle to by Ci BK nie przeszedł ;] moze być pukniety ale bez przesady
[ Dodano: 12-04-2009, 14:36 ]
No i jeszcze uwolnilem wydech, i wrzucilem kubełki i szelki (z homologacja) |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
kartomaniak gti
Forumowicz stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 1073 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 13-04-2009, 12:18
|
|
|
akbi napisał/a: | ...ale co to za "rajdówka" z silnikiem o mocy 75KM wyścigi z traktorem i kombajnem ??? |
klasa do 1.3 moc wystarczająca żeby posmigac |
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-04-2009, 14:52
|
|
|
do 1,4 kolego nowe przepisy pozatym patataje sie nie licza tylko stosunek wagi do mocy oraz trakcja z tych 75 mozna wygrzebac spokojnie 90, uwalniamy wydech, odchudzamy, poprawiamy dolot powietrza, wywalamy przepływke (ewentualnie wstawiamy stoga), grzebiemy głowice (rozpiłowanie otworów dolotowych i ich wygładzenie oraz wałek od świątka), odchudzamy koło zamachowe i włala ;]
[ Dodano: 14-04-2009, 14:53 ]
można jeszcze sie pobawic w skrócenie skrzyni ;] ja osobiscie jestem na etapie głowicy ;]
[ Dodano: 14-04-2009, 14:55 ]
acha najlepiej kupic drugą (150 zł) i jedna jeździć a potem przełożyć tylko - wiadomo sezon zaczęty szkoda niejeździć ;]
[ Dodano: 14-04-2009, 14:57 ]
i plusem jeszcze jednym tego auta to sa koszty ewentualnego kuku, w tej kategorii mozna z golfami konkurowac ;] |
|
|
|
 |
|
|