Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] Colt jako pierwsza rajdówka?
Autor Wiadomość
Grigorij 
Nowy Forumowicz

Auto: BMW 728i
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 10-04-2009, 18:48   [C51A 1.3] Colt jako pierwsza rajdówka?

To mój pierwszy post, także witam wszystkich Mitsumaniaków :mrgreen:
Chciałbym popróbować swoich sił w KJS'ach.
Myśle nad Coltem, autko lekkie, zwrotne, z nie małą mocą.

Czy to dobry pomysł?

Znalazłem na allegro ciekawą ofertę:
AUKCJA NA ALLEGRO

Byłem ogladać to auto, jestem raczej zdecydowany.
Silnik jest w dobrym stanie, badałem kompresje wyszło po 14 Bar, także nikt go nie zarżnął.

Auto jest mocno wypatroszone, łącznie z wygłuszeniami i najmniejszymi plastikami.
Fajne wrażenie robi kubeł, rozpórka tylnich kielichów, oraz sportowa kierownica, do tego ogołocony ze zbędnych detali lewarek biegów (widać wodziki) :mrgreen:

Właściciel dodaje praktycznie drugiego Colta w częsciach.

Panowie, czy takie auto nadaje sie do KJS?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 10-04-2009, 18:57   

Grigorij, jak na moj gust to nadwozie jest zbyt mocno polamane. Przeglady rej. bedziesz sobie musial "zalatwiac". Jak Cie patrol na drodze zatrzyma to tez chwile sie bedziesz musial tlumaczyc. A "dodatki"... Coz troche biedne, ale cena tez niewysoka.
Osobiscie bralbym albo na czesci (jak jeszcze cos sie da uratowac), albo szukal innego.

Mateusz071 
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Wysłany: 12-04-2009, 09:54   

Witam! Powiem Ci tak http://www.rallykjs.pl/in...99&limitstart=3 oraz http://www.rallykjs.pl/in...9&limitstart=30 silnik 1.5 GLXi i daje rade kup najlepiej cywila i go sam sobie zrób bo masz pewnosc ze w kjs albo w innych zabawach nie był jeszcze katowany i Ci posłuży. Mi wybebeszenie wnetrza zajelo 1 dzien potem wywalenie wygluszeń drugi dzień, wspawanie rozpórki z tyłu 1 godzinke wywalenie przepływomierza polepszenie dolotu powietrza i wyprzedzenie zapłonu jakies 2 godzinki i 8.05 do setki mam ;]

[ Dodano: 12-04-2009, 09:55 ]
A z kolei ten na alle to by Ci BK nie przeszedł ;] moze być pukniety ale bez przesady :D

[ Dodano: 12-04-2009, 14:36 ]
No i jeszcze uwolnilem wydech, i wrzucilem kubełki i szelki (z homologacja) ;)

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 13-04-2009, 11:53   

...ale co to za "rajdówka" z silnikiem o mocy 75KM :?: :?: :shock: :shock: wyścigi z traktorem i kombajnem ??? :lol:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Wysłany: 13-04-2009, 12:18   

akbi napisał/a:
...ale co to za "rajdówka" z silnikiem o mocy 75KM :?: :?: :shock: :shock: wyścigi z traktorem i kombajnem ??? :lol:

klasa do 1.3 moc wystarczająca żeby posmigac

Mateusz071 
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Wysłany: 14-04-2009, 14:52   

do 1,4 kolego ;) nowe przepisy :P pozatym patataje sie nie licza tylko stosunek wagi do mocy oraz trakcja z tych 75 mozna wygrzebac spokojnie 90, uwalniamy wydech, odchudzamy, poprawiamy dolot powietrza, wywalamy przepływke (ewentualnie wstawiamy stoga), grzebiemy głowice (rozpiłowanie otworów dolotowych i ich wygładzenie oraz wałek od świątka), odchudzamy koło zamachowe i włala ;]

[ Dodano: 14-04-2009, 14:53 ]
można jeszcze sie pobawic w skrócenie skrzyni ;] ja osobiscie jestem na etapie głowicy ;]

[ Dodano: 14-04-2009, 14:55 ]
acha najlepiej kupic drugą (150 zł) i jedna jeździć a potem przełożyć tylko - wiadomo sezon zaczęty szkoda niejeździć ;]

[ Dodano: 14-04-2009, 14:57 ]
i plusem jeszcze jednym tego auta to sa koszty ewentualnego kuku, w tej kategorii mozna z golfami konkurowac ;]

Odpowiedz do tematu