Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:46
Co sądzicie o tym aucie (Carisma DiD 2003)?
Autor Wiadomość
tsavo 
Nowy Forumowicz

Auto: astra F 1.7 isuzu
Wysłany: 10-04-2009, 17:12   Co sądzicie o tym aucie (Carisma DiD 2003)?

Witam Wszystkich.
Zamierzam kupić samochód. Moją uwagę zwróciły modele Carisma z lat 2002-2003. Przypadkiem wszedłem na to forum, i zobaczyłem, że można liczyć na rzeczowe opinie doświadczonych użytkowników, na temat samochodów mitsubishi oferowanych w różnych ogłoszeniach.
Ja również chciałbym Was prosić o pomoc i opinie na temat tego samochodu:
www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8265130

Z góry dziękuję!
Pozdrawiam

... mam nadzieję, że zostanę na tym forum dłużej...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2009, 17:31   

witamy na forum :)
Ogolnie Carisma to bardzo dobry wybor :) Autka bezawaryjne, o ladnej lini zarowno na zewnatrz jak i wewnatrz :) Bardzo dobre wlasciwiosci jezdne czynia ten samochod bardzo fajnym srodkiem transportu dla osob ktore lubia jezdzic i prowadzic :)
A nie tylko z punktu A do B :P
Teraz ogloszenie:
z tylu przekrzywiona wyciraczka
nowy tlumik
widze wersja topowa taka jak moja czyli elegance :twisted:
ten egzemplarz widze posiada fabryczna navigacje, ale nie ma do niej mapy Polski...wiec bedzie bezuzyteczna...
silnik umyty...ehhh :evil: :?
Sruby mocujace reflektory itd sa jakby nie zasniedziale (nowe :?: ) przyjrzal bym sie uwazniej przodowi tej Carismy bo moglo cos byc....
Pozdroo

tsavo 
Nowy Forumowicz

Auto: astra F 1.7 isuzu
Wysłany: 10-04-2009, 21:35   

... samochodzik już sprzedany niestety :-(
szukam dalej...

Robson86 - dzięki za odpowiedź i wskazówki. Czy mam rozumieć, że fabryczna navi montowana w Carismach jest całkiem bezużyteczna w Polsce? Też zauważyłem, że dużo Carism DID z ogłoszeń ma bardzo czystą komorę silnika (w porównaniu do aut innych marek). Pomyślałem nawet, że niemieckie serwisy mitsubishi myją silniki przy rutynowych przeglądach. Czy coś o tym wiecie? Czy raczej umyty silnik powinien budzić podejrzenia?

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 10-04-2009, 21:49   

tsavo napisał/a:
Czy mam rozumieć, że fabryczna navi montowana w Carismach jest całkiem bezużyteczna w Polsce

tak
tsavo napisał/a:
Też zauważyłem, że dużo Carism DID z ogłoszeń ma bardzo czystą komorę silnika

denerwuje mnie to, gdyz chcialbym zobaczyc jak silnik wyglada po kilku czy kilkunastu latach produkcji a tutaj widzi sie nowke sztuke :? Ja przez caly okres uzytkowania nawet szmatka nie przetarlem silnika...
tsavo napisał/a:
Pomyślałem nawet, że niemieckie serwisy mitsubishi myją silniki przy rutynowych przeglądach. Czy coś o tym wiecie?

nie bylo czegos takiego :P
tsavo napisał/a:
Czy raczej umyty silnik powinien budzić podejrzenia?

podejrzenia?? hmmm....bardziej powinien wzbudzac Twoja czujnosc :) Bo sa ludzie co myja bo lubia miec czysty a inni myja zeby cos ukryc... i to sie zdarza we wszystkich markach...
Pozdroo

Kris1980_147 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Wysłany: 10-04-2009, 21:49   

Spóźniłeś się kolego, bo to ogłoszenie już chyba widziałem wcześniej i wisiało tak kilka dni.

Co do mycia silnika, to ja zawsze mam podejrzenia. Zwłaszcza, że nie szanowane DiD maja tendencję do pocenia się i wycieków tu i ówdzie.

Z drugiej strony to ten Pan z Dąbrowy Górniczej - Strzemieszyc specjalizuje się w sprowadzaniu Carism i bierze tylko takie egzemplarze, które nie maja za dużego przebiegu, z pełną dokumentacją i od pierwszego właściciela. Kupując od niego możesz być prawie pewny że auto jest godne uwagi. Piszę, że prawie pewny, bo sam nie oglądałem aut przez niego sprowadzanych, ale jak szukałem rok temu swojej to było tez ciekawe ogłoszenie od tego Pana, ale się niestety spóźniłem, i tez się już sprzedała.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi