JAK SIE WAM SPRAWUJE ZAWIESZENIE |
Autor |
Wiadomość |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 29-03-2009, 14:12 JAK SIE WAM SPRAWUJE ZAWIESZENIE
|
|
|
Hejka, bardzo jestem ciekawy jak sie wam sprawuja Outki na naszych bezdrozach - czytaj naszych dziurawkach Czesto zagladacie do serwisu na wymiane, drazkow, sworzni, gum, amorow i innych elementow zawieszenia?
Piszcie ile macie juz w kolach km i czy byly jakies wymiany powyzszych elementow?
Z gory wlk. dzieki! |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 29-03-2009, 15:00
|
|
|
dab, mój Outek ma 85 tys. km, a wspólnika jakieś 95. Do tej pory nie było żadnych problemów z zawieszeniem. Nic nie stuka, puka, itp.
Dodam, że zjeżdżam z asfaltu w miarę często, chociaż do ogólnego przebiegu to raczej niewiele. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Karas
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
|
Wysłany: 30-03-2009, 18:04
|
|
|
Jak do tej pory zawieszenie sprawuje się bardzo dobrze. Można śmiało powiedzieć że to jest chyba największa zaleta tego outa |
_________________ Zarażony MitsuManią |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-03-2009, 01:02
|
|
|
Qrcze, milo mi to slszec w poprzednim aucie niemal co rok wymienialem po przedniego zawieszenia a generalnie staram sie uwazac na leje po bombach |
dab
 |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2009, 08:48
|
|
|
Raczej dobrze , z tym że pracuje nadzwyczaj głośno i wjechanie w cokolwiek daje bardzo nieprzyjemny efekt, więc lepiej unikać dziur "po bombach i minach" . |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 31-03-2009, 20:27
|
|
|
rafaelcx napisał/a: | z tym że pracuje nadzwyczaj głośno i wjechanie w cokolwiek daje bardzo nieprzyjemny efekt | może nie tyle zawieszenie jest głośne, co w ogóle Outki nie są najlepiej wytłumione i odgłosy zawiasu są lepiej słyszalne. Plaskacze są z reguły cichsze |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Pe.te [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2009, 20:16
|
|
|
U mnie przy 30.000 km konieczna była wymiana gum stabilizatorów - zarówno na przedniej jak i na tylnej osi.
Przy przejeżdżaniu dużych nierówności, zwłaszcza progów zwalniających, wrażenia dźwiękowe były nieciekawe... Po wymianie jest OK. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-04-2009, 08:02
|
|
|
Droga byla taka wymiana z czesciami? W ASO? |
dab
 |
|
|
|
 |
Pe.te [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2009, 14:25
|
|
|
dab napisał/a: | Droga byla taka wymiana z czesciami? W ASO? |
Udało się podciągnąć pod naprawę gwarancyjną.
Ale przyczynę dzwięków znaleziono dopiero podczas drugiej wizyty w serwisie - podczas pierwszej wizyty serwis bowiem oczywiście nic nie słyszał... jednak uparłem się, wziąłem serwisanta, pojechaliśmy na wycieczkę w tereny bogate w progi zwalniające i po powrocie nie było juz problemu "niesłyszenia" |
|
|
|
 |
gajduss [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2010, 21:32
|
|
|
Jak sie zachowują wasze outki podczas załadunku. Chodzi mi o 3 osoby plus załadowany bagażnik, lub 5 osób. Dokładnie chodzi mi o tył zawieszenia. Podczas pokonywania nierówności( wjazdy na most, lub pokonywanie przejazdu kolejowego) 2 razy czułem jak amory dobiły mi do końca. Jak pokonuje odcinek drogi z widocznym znakiem(uwaga piersi ) również czuje jakby kończyły się amorki. Jak jest u was? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 19-08-2010, 21:40
|
|
|
gajduss napisał/a: | Jak sie zachowują wasze outki podczas załadunku. Chodzi mi o 3 osoby plus załadowany bagażnik, lub 5 osób. Dokładnie chodzi mi o tył zawieszenia. Podczas pokonywania nierówności( wjazdy na most, lub pokonywanie przejazdu kolejowego) 2 razy czułem jak amory dobiły mi do końca. Jak pokonuje odcinek drogi z widocznym znakiem(uwaga piersi ) również czuje jakby kończyły się amorki. Jak jest u was? |
W OII są za miekkie tylne sprężyny. Ja na dodatek mam jeszcze hak co swoje waży i dodatkowo tył przysiada. Rozwiązaniem może być dokupienie dodatkowych sprężyn na tył firmy M.A.D, lub wyjęcię koła zapasowego i zastąpienie go kompresorkiem ze spray-em uszczelniającym. |
Dominik |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-08-2010, 21:44
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | wyjęcię koła zapasowego i zastąpienie go kompresorkiem ze spray-em uszczelniającym. | Nie polecam. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-08-2010, 08:27
|
|
|
gajduss napisał/a: | Chodzi mi o 3 osoby plus załadowany bagażnik, lub 5 osób. Dokładnie chodzi mi o tył zawieszenia. Podczas pokonywania nierówności( wjazdy na most, lub pokonywanie przejazdu kolejowego) 2 razy czułem jak amory dobiły mi do końca. | Od czasu do czasu jeżdżę w takiej opcji i nic mi nie dobijało. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 20-08-2010, 20:51
|
|
|
Tak zwane dobicie zdarza sie tylko wtedy gdy trafiam na rzeczywiście durzą dziurę przy dużym obciążeniu |
|
 |
gajduss [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2010, 20:57
|
|
|
wydaje mi sie ze jest miękki tak jak pisął MITSU, lecz nie wyobrażam sobie jazdy w 7 osób. Wystarczy 5 dorosłych ludzi, przejazd przez dość sporą nierówność na drodze i odczuwam to na własnej dup*. moze jestem przewrażliwiony, poprzednio miał pickupa. |
|
|
|
 |
|