Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:46 |
Która Carisma z allegro Woj Lubelskie |
Autor |
Wiadomość |
Kadaj2
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2009, 18:37 Która Carisma z allegro Woj Lubelskie
|
|
|
Witam,
Jestem nowy na forum, mieszkam w woj lubelskim Parczew i zamierzam w czasie 2 tygodni kupić Carisme, posiadam na to nie wiecej niż 10 tyś, choć wolał bym mniej wydać - ale tu trzeba by było trafić na naprawdę dobrą okazje. Zastanawiam się nad tymi ofertami z allegro ( patrz linki) i nie wiem jaki silnik czy 1.6 benzyna czy 1.9 disel . Jest to mój pierwszy samochód i bardzo mi zalezy bym dobrze kupił, zbierałem ponad rok praca w polsce wiec to troche trwa. Duzo juz czytałem o tym modelu interesuje mnie Hatchback, pozatym nie bede jezdził nie wiadomo jak szybko - normalna jazda (ekonomiczna). Bardzo mi zalezy na ekonomi spalania Co polecacie?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8216875
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8251170
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8326835
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6963784 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 14-04-2009, 18:48
|
|
|
pierwsza z przodu cos miala robione... prawy naroznik mi sie nie podoba, zle spasowany zderzak, kierunek itd...
obok rejestracji przedniej pekniecie zderzaka
tylna prawa lampa ciemniejsza niz lewa dodatkowo peknieta...
brak klimatyzacji...
z tylu po prawej stronie zderzak chyba pukniety (widok z boku)
wydaje mi sie ze z przeszloscia, chociaz mozliwe ze niezbt ciezka...
Moim zdaniem odrzucil bym to ogloszenie...
reszte opisze jak bede mial wiecej czasu
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-04-2009, 19:25
|
|
|
Robson86 napisał/a: | zle spasowany zderzak, kierunek itd...
obok rejestracji przedniej pekniecie zderzaka |
nie ma żadnego peknięcia obok rejestracji, to ramka jest niesymetrycznie przykręcona i wystaje spod niej pole do przykręcenia tablicy. Zarówno przód jak i tyl wygląda na ok (po za lampą tylną). Z tyłu tez nie ma żadnego pęknięcia, bo to z boku to raczej refleks światła.
IMO i tak nie warto, bo pod maską syf, a wewnątrz ubóstwo aż piszczy, a to sie daje we znaki.
nr. 2 była pare dni temu opisywana (Kadaj2, popatrz pare tematów wstecz)
nr.3 tylna klapa leci lewą stroną do dołu (lampa -zderzak), brak fotek wnętrza, połowa fotek niewyraźna, zdjęcie komory silnika strasznie blisko ale po prawej strasznie niechlujnie poprowadzone przewody...chyba od LPG
nr.4 zbyt wiele na podstawie tych zdjęć wywnioskowac nie można. Rzuca sie w oczy wgniota na tylnej klapie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 14-04-2009, 20:55
|
|
|
Jak dla mnie z tych dwóch silników, które podałeś to benzyna, ale wiadomo każdy może mieć inne zdanie
Co do drugiej to od razu widać poklejony zderzak tylni pod lewym światłem oraz przypalone siedzenie kierowcy i z tyłu (a może to zabrudzenie )
Co do czwartej to oprócz wgniecenia na tylnej klapie to tak:
- przednie światła na pierwszym zdjęciu wydają mi się jakieś cofnięte, ale to może tylko mi się wydaje
- tylni zderzak jest jakby tak nie do końca dobrze dopasowany I albo widać na nim wgniecenie lekkie albo to światło tak padło akurat
- noi także mi się wydaję że przednia opona od strony kierowcy ma jakby za mało powietrza co może świadczyć o tym, że ta Carisma już trochę stoi w jednym miejscu
pozdrawiam |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2009, 21:21
|
|
|
Mi najbardziej się trzecia podoba! |
|
|
|
 |
Kadaj2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-04-2009, 22:19
|
|
|
dzieki za odpowiedzi duzo dla mnie znaczą. najbardziej mi przypadły do gustu 2 i 3 link , tylko widze ze wasze sokole oczy wypatrzą kazdą usterke (ukłony) których ja nie widziałem, ale jak sie jest włascicielem to ma sie odniesienie Wiec co myslicie o zakupie 2 lub 3 ? czy lepiej innych okazji szukac?
Robson86 - był bym wdzieczny za opis innych aukcji tez
Chooper - nie moge znalesc tej strony z opisem 2 |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 15-04-2009, 09:31
|
|
|
Chooper napisał/a: | bo pod maską syf |
to akurat jest lus ze nie jest wypucowany do sprzedazy jak pewna czesc ciala psa
2:
ogloszenie nie aktywne
3:
maska wzgledem atrapy i lampy lewej za bardzo podniesiona (za wysoko)
uszczelka drzwi tylnych lewych przy "dole" slupka "B" jest podniesiona
4:
atraka albo zbyt do przodu wysunieta albo faktycznie reflektor jest delikatnie cofniety,
na klapie pod rejestracja pukniecie male
malo zdjec
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Kadaj2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2009, 16:21
|
|
|
rozumiem czyli pierwszy był by rzekomo najlepszy? wg was
Mam inny problem byłem dzis w sklepie z czesciami miedzy innymi japonskie samochody ( sklep u nas w miescie) i gosc powiedział ,, powodzenia!'' gdy wspomniałem ze chce kupic ten samochód... dołka mam małego, podobno mówi ze sa problemy z czesciami powazne bo nawet katalogowe czesci ,, nie pasują'' a wina tego ze związek ten samochód ma z volvo (jesli sie nei myle podwozie)
i pytanie jak wy zyjecie odnosnie czesci czy są i skąd barc jak to wszystko wygląda naprawde,
A i w ostatecznosci jak by patrzec na Carisme to jaki inny samochód moglibyście polecić ( rodziny wg mnie ten spełniał wszystkie moje wymogi)
Puki co nie odpuszczam Mitsu, jeszcze troche powalczymy o nią |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 15-04-2009, 17:23
|
|
|
Kadaj2 napisał/a: | i gosc powiedział ,, powodzenia!'' |
szkoda nawet komentować takie wypowiedzi.
dostępnośc częsci jest dokładnie na tkim samym poziomie jak w przypadku innych marek. popatrz na allegro, do sieci sklepów inter-cars etc. ten sprzedawca sie po prostu nie zna.
Spore grono klubowiczów zaopatruje sie także u osoby pod pseudonimem "Japaneze" (namiary na forum) |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
annihilator
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
|
Wysłany: 15-04-2009, 17:54
|
|
|
Chooper napisał/a: | Kadaj2 napisał/a: | i gosc powiedział ,, powodzenia!'' |
szkoda nawet komentować takie wypowiedzi.
dostępnośc częsci jest dokładnie na tkim samym poziomie jak w przypadku innych marek. popatrz na allegro, do sieci sklepów inter-cars etc. ten sprzedawca sie po prostu nie zna.
Spore grono klubowiczów zaopatruje sie także u osoby pod pseudonimem "Japaneze" (namiary na forum) |
Potwierdzam, dostępność części jest na spoko poziomie, teraz sporo nowych firm istnieje co sprowadzają części do japońców od groma, sam w tej chwili mam Honde accord w wersji kanadyjskiej, tutaj dobrać części to jest dopiero czary mary, bo mojego silnika nie ma w katalogach w europie Ale każdy normalny sprzedawca sprowadzi co trzeba i jak trzeba (dorzuci schematy, numerki, co chcesz by tylko pasowało idealnie) i co się później okazuje, zapłacisz mniej jak za standard auto... Mój przypadek, zapłaciłem za chłodnicę nie oryginalną ale japońską do mojej Hani 340zł, nóweczka z siusiakami pod klimę i automat a wiadomo że to podnosi koszta, czestość występowania tej chłodnicy? Marna - bo często tego nie wymieniasz, zamówiłem popołudniem, rano była montowana, ot cała prawda o dostępności części... |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 15-04-2009, 21:30
|
|
|
Kadaj2 napisał/a: | rozumiem czyli pierwszy był by rzekomo najlepszy? wg was
Mam inny problem byłem dzis w sklepie z czesciami miedzy innymi japonskie samochody ( sklep u nas w miescie) i gosc powiedział ,, powodzenia!'' gdy wspomniałem ze chce kupic ten samochód... dołka mam małego, podobno mówi ze sa problemy z czesciami powazne bo nawet katalogowe czesci ,, nie pasują'' a wina tego ze związek ten samochód ma z volvo (jesli sie nei myle podwozie)
i pytanie jak wy zyjecie odnosnie czesci czy są i skąd barc jak to wszystko wygląda naprawde,
A i w ostatecznosci jak by patrzec na Carisme to jaki inny samochód moglibyście polecić ( rodziny wg mnie ten spełniał wszystkie moje wymogi)
Puki co nie odpuszczam Mitsu, jeszcze troche powalczymy o nią |
Bzdura, z tą dostępnością części. Samochód produkowany w Europie, robiony na Europę i części są tak samo dostępne jak do innych aut. A sprzedawca pewnie z tych co by Ci polecili "Passata w TDI"... |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 15-04-2009, 22:16
|
|
|
Chooper napisał/a: | szkoda nawet komentować takie wypowiedzi |
od razu mozna poznac ludzi ktorzy na codzien zajmuja sie cala rzesza folkswagenow i opli...a przesiedli sie na nie z polonezow
szkoda slow na takie wypowiedzi bo jedyne co mi przychodzi do glowy to
Nie sluchaj takich wypowiedzi
A swa wypowiedzia skomentowal sklep w ktorym pracuje...mysli ze jak oni nie maja takich czesci to wszyscy nie maja ehh... żal.pl
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
Kadaj2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2009, 22:39
|
|
|
uff co za ulga nie ma to jak mocna opinia ekspertów i racja nieznajomość gubi żal ze takie ciecie korzystają na tym, grunt że cześci są i bede starał się innych też przekonać
poszukiwania trwają - woj lubelskie do 10tyś (patrze też aukcje Nissana almery w Heathbacku) |
|
|
|
 |
|