|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak sprawdzić sprawność czujnika położenia wałka rozrządu? |
Autor |
Wiadomość |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2009, 10:13 Jak sprawdzić sprawność czujnika położenia wałka rozrządu?
|
|
|
Pytanko dokładnie jak w temacie.. Na kompie wyszło, że mój jest uszkodzony, chciałbym kupić nowy. Przedział cenowy : 70 - 300 zł.
Jak sprawdzić taki czujnik przed zakupem? Bez montowania do auta oczywiście
pozdr |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 15-04-2009, 11:55
|
|
|
Niestety nie da się sprawdzić tego czujnika przed zakupem. Działa on na zasadzie zmiany przenikalności magnetycznej. Teroretycznie mógłbyś go sprawdzić ale musiałbyś dysponować odpowiednim urządzeniem, więc raczej odpada. Podczas pracy silnika można go sprawdzić za pomocą oscyloskopu, a w ręku raczej ciężko. Kup czujnik z gwarancją rozruchową. Większość sprzedawców daje taką gwarancję. |
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

Auto: carisma 96' 1.8i gls
|
Wysłany: 21-04-2009, 00:19
|
|
|
jedno pytanie , masz aparat zaplonowy czy to cos innego nie wiem jak sie nazywa fajkocewki czy jakos tak ;] , bo jak aparat zapłonowy to sie nie martw bo zawsze bedzie pokazywało że jest czujnik walnięty , przy odpalonym silniku wszystko jest oki i nic sie nie wyświetla . . . kiedys szukalem tego czujnika i nikt mi tu nie pomógł na forum , nawet jakieś zdjęcia miałem i nic , ale sie nie poddałem i po paru tygodniach trafiłem do znajomego mechanika i od niego sie wszystkiego dowiedziałem . pozdr |
_________________ picy PL :]
 |
|
|
|
 |
|
|