No to zaczeło się |
Autor |
Wiadomość |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
Auto: L200 '06 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 155 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: 14-04-2009, 13:59 No to zaczeło się
|
|
|
Witam po przerwie i niestety jak w temacie zaczęło się, czyli:
1) padła pompa podciśnieni - zamówiona - 3 ci tydzień oczekiwania
2) padła klima - ucieka czynnik nie wiadomo gdzie (swoją drogą jakim cudem servis autoryzowany nie ma użądzenia do klimy -Tychy) - nabicie czynnka 150 Pln - czy słusznie zapłaciłem? - i znowu uciekł
3) przy około 1200 obr/min silnik pracuje nieruwnomiernie czyli bryym brrrryyyyym jeszcze s tym nie byłem
4) przy jeździe ze stałą predkoscią 70km/h czyć cyklicznie przechodzący przez nadwozie dreszcz ewidentnie od silnika
5) kiepsko zapala
6) o tym że szarpie przy przełączaniu z 3ki na 4kę przy pełnej pycie to juz szkoda gadac
trochę jestem podłamany tą jakościę raptem 73 tys km a do końca gwarancji tylko 5 miesiecy i co potem - wydatki? |
Ostatnio zmieniony przez Gene 14-04-2009, 14:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 14-04-2009, 14:09
|
|
|
ad.2. Bez uszczelnienia mozesz napelniac codziennie i nic to nie da. U mnie w Eli jest czynnik ze znacznikiem widocznym pod ultrafioletem. Widac wtedy wyciek. W Lodzi tez nie mieli. Minimum 12000zl ich przeraza.
ad.5. Zmien filtr paliwa. W Lodzi wymienia Ci dopiero jak im zglosisz lub gdy kompletnie sie zapcha i nie zapali. Koledze wymienili dopiero przy 80kkm, ja wymieniam co rok przed zima, warto. Tankuj na duzych firmowych stacjach. Na slasku latwo sie naciac.
ad.6.jesli masz a/t to warto zajrzec do skrzyni. Wymieniali Ci olej?
nie lam sie, zawsze moze byc jeszcze gorzej, potem go sprzedaj, szczerze Ci radze
pozdro |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
Auto: L200 '06 a/t
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 155 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: 14-04-2009, 14:13
|
|
|
namotore napisał/a: | ad.2. Bez uszczelnienia mozesz napelniac codziennie i nic to nie da. U mnie w Eli jest czynnik ze znacznikiem widocznym pod ultrafioletem. Widac wtedy wyciek. W Lodzi tez nie mieli. Minimum 12000zl ich przeraza.
12000??? nie kumam
jest z UV barwnikiem drugi raz i nie widać
ad.5. Zmien filtr paliwa. W Lodzi wymienia Ci dopiero jak im zglosisz lub gdy kompletnie sie zapcha i nie zapali. Koledze wymienili dopiero przy 80kkm, ja wymieniam co rok przed zima, warto. Tankuj na duzych firmowych stacjach. Na slasku latwo sie naciac.
dobra uwaga ale wkrótce powiniena byc ta obudowa z podgrzewaniem - też podobno zamówiona
ad.6.jesli masz a/t to warto zajrzec do skrzyni. Wymieniali Ci olej?
na moje pytanie o olej w skrzyni Tyski serwis odpowiedział że w a/t się nie wymienia -ciekawe??
nie lam sie, zawsze moze byc jeszcze gorzej, potem go sprzedaj, szczerze Ci radze
pozdro |
|
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 14-04-2009, 16:26
|
|
|
nie mam podgrzewania filtra a przy wymianie corocznej i laniu (chyba) dobrego paliwa nie bylo problemu przy -23 tej zimy. Zmieniaj co rok i tyle.
Moze w serwisach mitsu sie nie wymienia ale jak cos jedz do serwisow zajmujacych sie tylko skrzyniami. Nie wiadomo co w rajskiej Tajlandii dolali Ci do skrzyni W DSG tez sie niby nie wymienia ale po cichu mowia ze co 50-60kkm warto dla swietego spokoju...
Jesli masz z barwnikiem UV to powinno wyjsc wszystko, trzeba sprawdzic cala instalacje, nie tylko pod maska silnika.
Progi Ci nie rdzewieja? zawieszenie nie skrzypi? nie masz krzywej ramki?
pozdro |
_________________ nam |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2009, 19:16
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | Niestety ale musze stwierdzić że L200 to papierowy samochód, jednym słowem złom. |
Nigdy się z tym nie zgodzę
Każde auto swoje "za uszami" - jedno więcej, drugie mniej
Niestety "el dwusetny" ma więcej za uszami... |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 14-04-2009, 19:22
|
|
|
a po czym wnosisz zaawansowany uzytkowniku samochodow z pod znaku trzech diamentow ...proponuje abys sie zapisal na forum nissana i debatowal na temat navary lub pathfinder'a (a wiem, ze maja jeszcze wiecej roznego rodzaju problemow bo zagladam tam regularnie, poniewaz mialem wczesniej nissana)....
fakt: nie jest to cud techniki i sam osobiscie gdybym kupowal drugi raz dwa razy bym sie zastanowil ale jezeli uwazasz, ze papierowy samochod to auto, ktorym dojedziesz prawie wszedzie i mozesz naprawde sporo nim przewiezc to juz inna sprawa...
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-04-2009, 19:40
|
|
|
ale toyota sie wywraca na szykanach, a l200 nie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2009, 19:45
|
|
|
Chooper napisał/a: | ale toyota sie wywraca na szykanach, a l200 nie |
I to jest niebywale cenna uwaga
O skrzyni Super Select 4WD nie muszę dodawać...
[ Dodano: 14-04-2009, 19:47 ]
MITSUBISHI_GT napisał/a: | Chooper napisał/a: | ale toyota sie wywraca na szykanach, a l200 nie |
Toyota to wielki mistrz (jeśli chodzi o jakość obsługi w ASO) a Mitsubishi to taki mały pionek. |
Ale to już jest obracanie kota ogonem, bo mówimy o jakości i wykonaniu samochodu, a nie o sieci serwisowej obu marek
To jest zwykły brak argumentów |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2009, 19:54
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | bartek2800 napisał/a: | mówimy o jakości i wykonaniu samochodu |
I ta jakość w Toyocie jest o wiele lepsza, popatrz sie tylko na raporty o niezawodności samochodów np TUV.
A jak ktoś kupuje samochód to też chce żeby w ASO dobrze go obsłużyli, a jak wiemy ASO Mitsubishi pozostawia wiele do życzenia. |
Jakoś jest porównywalna Raporty TUV czy Dekry tylko czasem mają odzwierciedlenie w polskiej rzeczywistości
Nie wszystkie ASO są beznadziejne |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-04-2009, 21:00
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | Nie wszystkie ASO są beznadziejne |
cytując namotore łódzkie aso to..."zakład pracy chronionej" |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 14-04-2009, 21:18
|
|
|
cos w tym jest nic nie widza, nie slysza i nie potrafia nawet filtra paliwa wymienic. Szkolenie personelu polega chyba tylko na nauce wystawiania faktur
---
l200 tez sie kladzie na szykanach tylko troche pozniej niz hilux, zobaczcie na tym filmiku jak asymetrycznie Ela skreca miedzy pacholkami (PENL2CM).Ela vs. Tojtoj
---
Myslalem ze sie wyprostuje przez swieta ale bylem niepoprawnym optymista
pozdro
---
p.s.Gene czy tu przypadkiem nie kwitna kasztany w topicu ?
p.s.2 HugoOrmo wszedzie nie dojedziesz |
_________________ nam |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2009, 08:12
|
|
|
HugoOrmo zignorowales krzyz Sw. Andrzeje i znak stopu na przejezdzie kolejowym.
i jeszcze sie tym chwalisz...
Calkiem klimatycze filmy. Takie kino drogi.
Wiem, ze to banalne ale jesli ktos nie jest zadowolony z serwisu to trzeba poszukac innego. Czasami jest to trudne i czasochlonne i co gorsza bezskuteczne ale nie mozna tylko lamentowac na forum.
Ja w Sporcie tez mialaem kilka drobiazgow. Pewnie gdybym nie dbal powiedzialbym, ze auto smiga od przegladu do przegladu. Igla - prawie tak jest i to za sprawa autoryzowanego serwisu. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 15-04-2009, 10:28
|
|
|
taka trase to by slepa babcia polonezem na lysych laczkach tez zrobila z palcem w nosie
HARDKORY SA LEPSZE pzdr
p.s. biadolenie biadoleniem ale gdzie blisko lodzi mozna przeglady gwarancyjne robic w mitsu? |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
|