|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] wyciek płynu chłodzącego |
Autor |
Wiadomość |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 15-04-2009, 09:51 [CA4A 1.6] wyciek płynu chłodzącego
|
|
|
Witam. Zauważyłem, że płyn cieknie mi po misce olejowej. Co najmniej litr płynu mi ubyło. Wchodziłem pod auto, ale nie zlokalizowałem dokładnie wycieku. Wydaje mi się, że to leci gdzieś z pod plastikowej osłony rozrządu, ale generalnie w miejscu łączenia miski olejowej z blokiem silnika wszystko jest mokre. Na zgaszonym i pracującym silniku cały czas sobie kapie (parę kropelek na minute). Czy to może pompa wody? Może jakaś uszczelka...?? Dodam, że z mechaniki to słabiutki jestem. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!
P.S.
Rozrząd wymieniałem 10 tyś km temu i mechanik mówił, że przy następnej wymianie pompa wody obowiązkowo nowa.... |
_________________ Gdyby opracować sposób pozyskiwania energii z ludzkiej głupoty, Polska stałaby się światowym mocarstwem energetycznym. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 15-04-2009, 16:46
|
|
|
Pompa wody do wymiany kolego. |
|
|
|
 |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 15-04-2009, 17:27
|
|
|
emzet, pompa GMB, co do rozrządu to ja bym zostawił rolkę a pasek zmienił. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 15-04-2009, 17:28
|
|
|
emzet napisał/a: | Czy przy wymianie pompy trzeba też wymienić kompletny rozrząd, czy może zostać ten pasek, który jest?? | Chociaż pasek daj nowy. Ten co zrobił 10k naciągnął się już pewnie odpowiednio i kolejne zdjęcie i założenie może w niedalekiej przyszłości poskutkować strzałem.
emzet, bierz GMB.
[ Dodano: 15-04-2009, 17:33 ]
Jogo, niezłe synchro |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|
|