Cari 1.8 GDI 98r walek rozrzadu i pompa pilnie potrzebne!!! |
Autor |
Wiadomość |
mOOp [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2009, 12:16 Cari 1.8 GDI 98r walek rozrzadu i pompa pilnie potrzebne!!!
|
|
|
Witam
Mialem problem ktory opisalem w poscie ponizej....myslalem ze go rozwiazalem ale wystapil jeszcze wiekszy problem.....po zamontowaniu pompy paliwa wysokiego cisnienia cos ja przyblokowalo i rozwalilo pompe i walek rozrzadu:(
Nikt nie chce sprzedac samego walka ktory napedza pompe a calego silnika nie chce kupowac choc jesli nie znajde nigdzie walka to bede zmuszony kupic silnik.
Co radzicie?? moze macie jakies mozliwosci zalatwic sam walek i pompe? oczywiscie uzywki bo po telefonie do serwisu z pytaniem o cene nowych czesci to mnie zatkalo?? prosze pomozcie bo nie mam auta zastepczego a musze byc mobilny i naprawic usterke jak najszybciej:((
z gory dzieki
Maciek
gg 1033113
tel 602300847 |
|
|
|
 |
Harry79
Mitsumaniak Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Pabianice
|
|
|
|
 |
mOOp [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2009, 19:35
|
|
|
juz dzwonilem ale nic nie ma:( |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 15-04-2009, 19:42 Re: Cari 1.8 GDI 98r walek rozrzadu i pompa pilnie potrzebn
|
|
|
mOOp napisał/a: | Witam
Mialem problem ktory opisalem w poscie ponizej....myslalem ze go rozwiazalem ale wystapil jeszcze wiekszy problem.....po zamontowaniu pompy paliwa wysokiego cisnienia cos ja przyblokowalo i rozwalilo pompe i walek rozrzadu:(
Nikt nie chce sprzedac samego walka ktory napedza pompe a calego silnika nie chce kupowac choc jesli nie znajde nigdzie walka to bede zmuszony kupic silnik.
Co radzicie?? moze macie jakies mozliwosci zalatwic sam walek i pompe? oczywiscie uzywki bo po telefonie do serwisu z pytaniem o cene nowych czesci to mnie zatkalo?? prosze pomozcie bo nie mam auta zastepczego a musze byc mobilny i naprawic usterke jak najszybciej:((
z gory dzieki
|
Hej!
Napisz który to wałek. Mi został właśnie jeden wałek po wymianie głowicy i nikt samego wałka nie chciał kupować. Może akurat się dogadamy?:)
Mogę podesłać zdjęcia bo już nie pamiętam, który to wałek mi został. |
|
|
|
 |
rydek
Mitsumaniak rydek

Auto: Carisma 1,8 GDI Elegance.99r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Wrz 2008 Posty: 63 Skąd: JELENIA GÓRA
|
Wysłany: 15-04-2009, 20:40
|
|
|
a pompa jaka wody?? jak nie wywaliłem to mam i oddam za symboliczne piwo |
|
|
|
 |
mOOp [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2009, 21:52
|
|
|
pompa paliwa wysokiego cisnienia.....ta co jest przy silniku
pompke wody mam sprawna:) |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 16-04-2009, 09:25
|
|
|
To pewnie przy wymianie pompy źle wsadziłeś jej napęd... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
strazak [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2009, 09:50
|
|
|
eurocar k. poznania. Brałem od gościa kilka rzeczy , uczciwy i tani , zajmuje sie glównie mitsu.za pompę dałem 350zł. i smiga 604612863 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
mOOp [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2009, 12:35
|
|
|
dzieki koledzy:)
czekam jeszcze na info od Moomina bo ma walek tylko trzeba sprawdzic w jakim stanie.
Jakby ktos jeszcze mial jakies namiary to dajcie znac. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 16-04-2009, 19:49
|
|
|
W sprawie pompy, poszukaj na Allegro człowieka o nicku mit-max. Bardzo rzeczowy gość i ma naprawdę konkurencyjne ceny. Prowadzi sklep z częściami do Miśków. Najlepiej zadzwoń bo całego asortymentu na Allegro nie wystawia. |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 16-04-2009, 20:15
|
|
|
saphire napisał/a: | To pewnie przy wymianie pompy źle wsadziłeś jej napęd... |
Kurde tak sobie kombinuję i nie mogę zrozumieć co mogło spowodować awarię tej pompy. Nie mógł źle wsadzić napędu, bo inaczej nie przykręciłby pompy do silnika, musiał trafić "płetwą" w wycięcia wałka rozrządu, nie ma innej opcji, jedyne co mi przychodzi na myśl, to zatarcie łożyska w pompie, na którym "siedzi" wałek z płetwą. Rozbierałem pompę na części pierwsze i praktycznie nie ma w niej niczego (może poza tym łożyskiem), co mogłoby stawić tak duży opór, żeby rozwalić wałek rozrządu. Miałeś pecha z tą pompą, chociaż jak sam piszesz w innym temacie po wymianie słychać było pisk, więc może to to łożysko dawało o sobie znać. |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
mOOp [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2009, 20:42
|
|
|
ja tez analizowalem rozne rzeczy i wydaje mi sie ze inaczej tej pompy nie mozna bylo zalozyc....
koles u ktorego ja kupilem teraz sie wypiera i twierdzi ze jego pompa byla napewno dobra i ze moj silnik ja zepsol <lol> ....na szczescie wiem gdzie mieszka:P
Walek zalatwiam od Moomin'a (szacun dla niego) i szukam kolejnej pompy. ehh
[ Dodano: 24-04-2009, 11:26 ]
zamontowana (kolejna)pompa wysokiego cisnienia paliwa i walek rozrzadu.
Wszystko gra i autko smiga. zniknal tez problem falowania na niskich obrotach, ktory mialem na pierwszej pompie, ktora poprostu sie skonczyla:-)
Przy okazji chcialem ostrzec przed zakupami u Pana Dariusza R. z Wroclawia z siedziba firmy "CANAU" na ulicy Podwale gdyz:
- sprzedaje bez jakiegokolwiek pokwitowania na umowe "slowna"
- a jak chcesz zwrocic towar to on nagle nie uznaje zwrotow i zaczyna sie wykrecac
Ja sie na niego nadzialem i zaluje. Sprzedal mi uszkodzona pompe ktora rozwalila mi walek i nie chce oddac pieniedzy ani wymienic pompy. Twierdzi ze moj silnik byl uszkodzony i rozwalil jego pompe. Ogloszenia umieszcza rowniez w gazecie i w internecie.
W razie pytan odnosnie tego pana piszcie na priv lub na forum. |
|
|
|
 |
|