|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] Licznik. Lancer a mirage |
Autor |
Wiadomość |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2009, 20:45 [C62A 1.5] Licznik. Lancer a mirage
|
|
|
Witam,
mam pytanie odnośnie różnic między Lancerem a amerykańską wersją Mirage.
1. Czy licznik z Lancera (prędkościomierz z obrotomierzem) będzie pasował do Mirage (licznik bez obrotomierza i w milach) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2009, 20:52
|
|
|
Tak |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2009, 01:19
|
|
|
Dzięki Hubeeert
[ Dodano: 16-04-2009, 20:04 ]
w sumie to mam jeszcze takie pytanko odnośnie zegarów.
Nie zdążyłem się jeszcze dobrać do mirage, ale zastanawia mnie czy ECU z Mirage jest przystosowane pod Obrotomierz i czy przypadkiem nie trzeba przemieniać pinów w 2 kostce do licznika o ile takowa jest w Mirage, bo w Lancerze do licznika są 2 kostki elektryczne i linka prędkościomierza. |
|
|
|
 |
mlody89 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2009, 23:25
|
|
|
u mnie trzeba było trochę zegary przerobic, bo chyba trafiłem od wersji 1,3 a u mnie jest 1,5 i nie które rzeczy inaczej działały - trzeba bylo troche poprzelutowywać... też miałem takie zegary jak ty, a teraz już wszystko śmiga i są z obrotkiem. Szukaj tylko od tej samej wersji silnikowej |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2009, 09:25
|
|
|
mam te same Lancery o tych samych silnikach tylko, że jeden to amerykanin a drugi to europejczyk
[ Dodano: 20-04-2009, 17:08 ]
dziś założyłem białe zegary z obrotomierzem z Lanera do mirage.
odpalam obrotka działa, temperatura też, ale...
poziom paliwa nie działa (możliwe, że jest mało paliwa i nie wyregulowałem wskazówki)
I co najważniejsze!
W momencie gdy zapalam światła gasną kontrolki od Biegów i Over Drive'a gdyż w mirage nie ma OD więc się świeci OD OFF, ale tylko wtedy gdy światła są zgaszone.
Ma ktoś pomysł, które to piny trzeba pozamieniać lub co trzeba zrobić by trybiło ? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 20-04-2009, 23:24
|
|
|
Deo napisał/a: | Ma ktoś pomysł, które to piny trzeba pozamieniać lub co trzeba zrobić by trybiło ? | no to chyba musisz sprawdzić w którym miejscu idzie sygnał ze skrzyni biegów (chodzi o to która kosteczka o które przewody odpowiadają za wyswietlanie ustawienia skrzyni i od) i dopasować - nawet powycinać scieżki i dolutować kable w nowych zegarach.
Ja myślę to tak: załączasz D patrzysz gdzie masz plus i musisz kombinowac ze starymi zegarami i z nowymi. A z OD wyciągnąć żarówę
A tak w ogóle to czemu chciałeś zmienić na euro? Ja kiedyś chciałem kupić USA, żeby się wyróżnić. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2009, 08:43
|
|
|
tomusn, trzeba będzie się pobawić a chciałem bo w eu jest obrotka i moje białe tarcze, a poza tym nie lubię jeździć na MPH.
zastanawia mnie jeszcze tylko to dlaczego nie działa podświetlenie zegarów
[ Dodano: 22-04-2009, 09:03 ]
podświetlenie i biegi naprawione, problem tkwił w regulatorze podświetlenia zegarów (nie podłączyłem go )
Ale problem tkwi w tym, że w ogóle nie działa mi wskaźnik paliwa |
|
|
|
 |
|
|