Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
mitsulodziakowy kącik pomocy wszelakich
Autor Wiadomość
Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 17-04-2009, 20:04   mitsulodziakowy kącik pomocy wszelakich

Otwieram nowy kącik pomocy wśród mitsułodziaków.
Nierzadko zdarza sie, że coś robimy przy autku lub w domu, np. rozbieramy układ wydechowy, a tu bach nie mamy na stanie klucza 14", który na codzień nie jest nam kompletnie potrzebny...więc po co gnać do sklepu i kupować, jak można zapytać, czy pobliski mitsułodziak nie ma chwilowo takiego na stanie :)
Jeżeli w garażu dokopaliście sie do ropy, która się dość szybko skończyła i powstałą dziurę można wykorzystać jako kanał naprawczy, którego nie macie zamiaru ukrywać przed nikim, to też pochwalcie sie reszcie ;)

Rozwińmy troszke naszą społeczną inicjatywę :)

co by nie było ściemy, to założyłem temat interesownie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Poszukuję mitsułodziaka z myjką ciśnieniowa. Mam jeden kawał żelastwa do wymycia z resztek oleju i smaru zanim zacznę go dokładnie szorować szczotą na wiertarze i papierem. Chyba będę skakał z radości jak sie znajdzie taki ktoś, kto mnie poratuje :biggrin:

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 17-04-2009, 21:51   

generalnie w samej Łodzi nie mam nic poza podstawowymi kluczami, ale nie dalej jak 15 km od Łodzi w stronę Aleksandrowa mam u rodziców całkiem dobrze wyposażony garaż, wprawdzie zagracony i bez kanału ale za to z wszelkimi podstawowymi udogodnieniami dla mechanika amatora, chętnie pomogę we wszelkich podstawowych pracach mechanicznych (sam tam wymieniałem rozrząd w moim Galu i wahacze). Zapraszam!

Dawid, na chwilę obecna mam tam na "wsi" myjkę Kächera, wprawdzie taka mniejsza, ale ma kopa, więc jak co to wal do mnie.
pzdr

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 17-04-2009, 22:35   

Ja mam garaż z narzędziami różnistymi, kanał niedawno zrobiony ze światełkiem i gniazdkami, wanienkę do spuszczania oliwki z silników i innych ustrojstw wykonałem podpatrując podobne wynalazki w profesjonalnych warsztatach :D

Mam myjkę karchera ale tylko na zimną wodę, lewarki różne też się znajdą (nawet mam taki do 20ton- kupiłem bo nie miałem jak wcisnąć tulei do wahacza :twisted: )

Mam interfejs do czytania kodów błędów jakby co (tylko nie do końca jeszcze go rozpracowałem :? )

Pomogę podłączyć głośniki, radio, CB i różne proste elektryczne rzeczy :badgrin:

Zapraszam do mnie w razie problemów (chociaż to 80 kilometrów na południe od Łodzi), postaram się pomóc. Ale jak będziecie przejeżdżać drogą 483 (Łask-Częstochowa) przez Bogumiłowice to zapraszam na kawkę :wink: (oczywiście za free :D )

P.S. Większe auto jak Space Wagon nie przejdzie przez drzwi... niestety. Chociaż jak były stare drewniane drzwi to i Tarpanem się wcisnąłem :finga:

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 18-04-2009, 07:54   

Chooper napisał/a:
wszelakich...w domu

Jakiś czas temu, wyleczyłem się z dłubania przy samochodach (5 razy wymieniałem silnik w Żuku) ale skoro pomoc ma być wszelaka to ja służę pomocą i radą przy wyborze dobrych drzwi, okien zamków itp. Oczywiście jeśli będziecie chcieli mojej rady to piszcie co i gdzie chcecie kupić, naprawić lub zmienić 8)
http://www.mmdzieciom.pl/

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2009, 21:38   

Jak powszechnie wiadomo, to służe pomocą głównie meryroryczną we wszelakich problemach. Ale jako że nie chcę uchodzić za wszech wiedzącego to wymienię:

1. Podłączę sprzęt Audio i również doradzę.
2. pomogę przy wszelakich naprawach (w razie niewiedzy to od razu mówię)
3. W razie potrzeby zholuję w okolicach Pabianic.
4. W razie potrzeby dzwonić (zainteresowani znajdą numer, a jak ktoś nie ma "chęci" szukania, to pisać PW. Odpowiem.

Nie potrafię się oceniać, ale jak mogę, to pomogę.

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2009, 20:42   

Ja służę podstawowymi informacjami z pierwszej linii frontu w tematach kontaktu z organami ścigania, ponadto polecam się na imprezy w charakterze grillmastera, karaoke makera (PS-2), ewentualnie żarłocznego gościa. ;)

brzoza73 
Mitsumaniak

Auto: E57A 2.0 TD '94 GALANT
Wysłany: 23-04-2009, 21:04   

Chooper w przyszłym tygodniu mógłbym zabrać ten kawał żelastwa (jak się zmieści do transita) do zakładu i wymyć go karcherem z podgrzewaniem

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2009, 21:28   

Panowie Yaro i Brzoza, dziękuję za chęci :) , w przypływie wolnego czasu i zakupieniu chemii do mycia silników udało mi się całkiem znośnie domyć żelastwo w domowych warunkach (jest czyste i odtłuszczone). Teraz muszę sie tylko upewnić w jakimś zakładzie, czy poprzez piaskowanie uda mi się doprowadzić to do stanu "na połysk", bo na razie to jest chyba czymś pokryte :roll:

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 23-04-2009, 21:36   

Czarcik napisał/a:
ewentualnie żarłocznego gościa. ;)

To już wiemy szanowny kolego :D

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2009, 20:04   

Chooper napisał/a:
piaskowanie

Jeśli połysk to tylko szkiełkowanie.....Tak samo jak piaskowanie tylko szkłem. Dużo lepiej.....Gwarantuję zadowolenie.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-04-2009, 20:26   

Cytat:
Jeśli połysk to tylko szkiełkowanie.....Tak samo jak piaskowanie tylko szkłem. Dużo lepiej.....Gwarantuję zadowolenie.

widziałem efekty w necie, podobuje sie mnie :) :):) ale na aluminium. A teraz czy da sie to samo na:
1. żeliwie
2. stali

P.S. a teraz zaskocz mnie namiarami na przystępnych wykonawców w łodzi lub okolicach :D

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2009, 12:22   

Chooper napisał/a:
P.S. a teraz zaskocz mnie namiarami na przystępnych wykonawców w łodzi lub okolicach :D

Dawno nie potrzebowałem tego robić. Kiedyś też szkiełkowałem u gościa w Pabianicach ale....aluminium. konkretnie to obudowy lusterek audi S8. Dokładnie to na dużym skręcie w pabianicach jest koleś i jest dobry, ale nie mam aktualnych informacji czy dalej szkiełkuje.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-04-2009, 00:04   

kopałem w necie i żeliwa i stali nie wyszkiełkuje :( tylko metale kolorowe, których struktura mogłaby sie uszkodzić poprzez piaskowanie.

pozostaje mi porządne piaskowanie...

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 26-04-2009, 19:12   Przepustnica

Czy ktoś z Was miałby może solidną nasadową 12tke, żeby odkręcić przepustnicę?

Pożyczyłem już jedną od kolegi, ale to raczej namiastka klucza, i moja konstrukcja z tego, śrubokręta i kombinerek niestety tak zapieczonym śrubom nie daje rady :(

Nie odkręcana i nie czyszczona chyba nigdy, bo nagaru z 5 mm jak podejrzalem, i śruby trudne do ruszenia...:(

Jeśli ktoś mógłby pomóc, będę niezmiernie wdzięczny :)

Mieszkam na Teofilowie :)

amrowczynski 
Mitsumaniak
mrówa

Auto: mitsubishi space runner 1.8
Wysłany: 26-04-2009, 19:26   

jak tylko podjedziesz na warsztat to ci pomoge św.jerzego 14/16 adam

Odpowiedz do tematu