Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
17-10-2009, 21:25
Kupię gala po 1999 roku
Autor Wiadomość
annihilator 
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-04-2009, 00:56   Kupię gala po 1999 roku

Chętnie kupię Gala, koniecznie po 99 roku, co musiał by mieć:
-zegary hc
-2,5L silnik, może być już zagazowany sekwencją
-automat
-lepiej sedan jak kombi
-klimatronik

Co powiecie np. o tym?:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8374717

Sorka, że pierwszy post i już prośby, miałem konto ale.. znikło mi, co prawda już mitsu nie mam, od 2 lat pomykam hondą ale czas zmienić autko na takie jakie zawsze chciałem a wiem, że na Was można liczyć. Przewinęło mi się parę mitsu w życiu, jeździłem galem 92 rocznik, potem zakupiłem eclipse 1g, którego wspominam bardzo dobrze, te osiągi przy takim spalaniu, achh jak sobie przypomnę jak po śniegu pięknie sunął, normalnie jak czołg ;) Potem miałem galanta, ale krótko, był to rocznik '96, krótko bo rozbiłem go niestety jeszcze na próbnym dowodzie rejestracyjnym, tak więc nawet się nim nie nacieszyłem, potem honda, dzięki której pokochałem automaty... Ale właśnie... czas kupić rekina, co o nim powiecie?

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2009, 06:05   

Galant jest warty obejrzenia. Zastanawia mnie tylko odcień tylnego zderzaka względem reszty......ale wiem że gale potrafią tak mieć. Nie wiem jeszcze czy nie będzie problemów z instalacją LPG. Nie znam się na tym, ale jak nie była używana to wydaje mi się że może być problem.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 14-04-2009, 06:53   

Poproś o zdjęcia komory silnika,
co do samego Gala to na pewno walony pytanie z której strony, co do ceny itd. sie nie wypowiadam sa znawcy w tej materii , na pewno odpowiedzą,
a czy to na pewno rok 2002 bo mi nie wygląda,

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 14-04-2009, 08:05   

Na zdjęciach bardzo ładnie wygląda. Spokojnie może być 2002, nie widzę niczego, co mogłoby temu przeczyć. Warto zapytać o VIN i poprosić zdjęcia silnika.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 14-04-2009, 10:28   

Student napisał/a:
Poproś o zdjęcia komory silnika,
co do samego Gala to na pewno walony pytanie z której strony, co do ceny itd. sie nie wypowiadam sa znawcy w tej materii , na pewno odpowiedzą,
a czy to na pewno rok 2002 bo mi nie wygląda,

Skoro piszesz, że walony to podeprzyj to jakimś argumentem. Facet prosi o opinie a nie wróżenie z fusów.
Może to być jak najbardziej rocznik 2002, po zderzaku i środku wygląda na wersję Elegance. Autko warte obejrzenia, poproś o zdjęcie komory silnika i wrzuć na forum.

annihilator 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-04-2009, 13:34   

poprosiłem o foty silnika i coś na temat instalacji gazowej, bo jeśli ma wsadzoną 2gen to będzie jakieś nieporozumienie.... A co do regulacji instalacji to ciekawa sprawa, pewnie parę części będzie do wymiany bo zapieczone od nieużywania, nie znam się na tym ale zobaczymy...

Btw, jeśli chcecie się pośmiać to zobaczcie tego galanta:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7277207
od razu rzuca się w oczy że przeszedł "lifting" i to nie jeden, profesjonalne dywaniki, a po niewielkim zużyciu siedzeń jak i kierownicy widać że faktycznie ma jedyne 140tyś przeleciane, do tego jaka wypas cena!!

_Slawek_ 
Mitsumaniak

Auto: E-DE3A, 5FNRL
  Wysłany: 16-04-2009, 22:37   

Oglądałem niedawno tego galanta na miejscu i muszę przyznać, że robi naprawdę świetne wrażenie do tego stopnia, że byłem gotowy go już kupić po wstępnych oględzinach i samym odpaleniu silnika nawet jeszcze przed próbną jazdą zwłaszcza, że udało się trochę zejść z ceny :)

Rzeczywistość okazała się jednak bardzo brutalna i bolesna. Zanim zdążyłem się przejechać mój szwagier blacharz-lakiernik skończył oglądanie, głaskanie i obmacywanie auta i czym prędzej mnie stamtąd zabrał.

Diagnoza (a raczej sekcja zwłok) brzmiała: samochód miał wycięty cały tył, przecięcie było robione na słupkach i progach :!: . I to już wystarczyło, bo to że był puknięty też przód (m.in. zacieki na masce) to już przy tym pikuś.

Także ostrzegam, ja prawie dałem się nabrać i bez pomocy fachowego oka już bym tym czymś jeździł.

Pozdrawiam

kudlatygosc 
Nowy Forumowicz

Auto: Chrysler Voyager
Wysłany: 17-04-2009, 00:12   

_Slawek_ to odnosnie tego pierwszego czy drugiego ktory wkleił annihilator?

_Slawek_ 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-04-2009, 07:15   

kudlatygosc napisał/a:
_Slawek_ to odnosnie tego pierwszego czy drugiego ktory wkleił annihilator?

Niestety chodzi o tego pierwszego:
http://otomoto.pl/mitsubi...v-C8374717.html

Ja się osobiście nie znam na składaniu jednego samochodu z dwóch i dopiero ponad godzinny wykład szwagra w drodze powrotnej z Lipna na temat jak to się robi i po czym jest szansa poznać, że taka akcja miała miejsce trochę mnie przekonał. On jest pewny na 100% a ja podejrzewam, że gdybym nawet jeszcze raz oglądał ten samochód to poza brakiem oryginalnej tylnej szyby i różną szerokością szpar klapa bagażnika-błotniki nic by mnie nie zaniepokoiło, bo co dla laika oglądającego "idealne" auto znaczy parę ledwo dostrzegalnych zmian na lakierze czy jakieś spawy na progach itp.. :/

annihilator 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-04-2009, 14:06   

A najlepsze, że napisał bezwypadkowy :) Ciekawe co on na to powiedział jak go wykminiliście, czy nic mu nie mówiliście? Wypierał się?

_Slawek_ 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-04-2009, 15:08   

Właściciel był już tego dnia w drodze do Norwegii, a kwestię sprzedaży pozostawił swoim teściom. Uznaliśmy, że nie ma sensu już z nimi dyskutować i szybko się ulotniliśmy. Osobiście wcale bym się nie zdziwił jeśli okazałoby się, że ludzie sami nie są świadomi tego co kiedyś spotkało ten samochód.

Kajtek1982 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Bravo
Wysłany: 19-04-2009, 16:11   

do ilu ci opuscil za tego galanta???

_Slawek_ 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-04-2009, 21:47   

Przed obejrzeniem samochodu, jeszcze podczas rozmowy tel. z właścicielem udało się zejść do 21,5. Zapewne gdyby mialo dojść do transakcji dało by się jeszcze urwać z 0,5...

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 26-05-2009, 20:30   

_Slawek_, tamten link jest już nieaktualny.Mój przyszły zięć się rozgląda za galem i napalił sie chyba na tego samego:
http://otomoto.pl/mitsubi...v-C8762737.html
czy to ten sam ? Prawdopodobnie tak bo jak dzwoniłem to odebrał teść mówiąc że ma notarialnie podpisane uprawnienie do sprzedaży.

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 27-05-2009, 08:57   

turek61, tak - to chodzilo o ten samochód.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi