Zapłacisz nawet 3 tys. podatku ! |
Autor |
Wiadomość |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-04-2009, 14:13
|
|
|
Dynamind napisał/a: | Mam nadzieję, że wyeliminuje to chociaż stare żęchy, jeżdżące trumny jakimi zaśmiecony jest nasz kraj. O wielu tego typu egzemplarzach trudno powiedzieć, że staną się modelami kultowymi i legendami skoro już teraz zawieszenie trzyma się na słowo honoru a blacha przeżarta przez rdzę.
Jesteśmy przez takie "zabytki" i l"egendy motoryzacji" złomowiskiem Europy. To na pocieszenie taki plus, bo pomysł z kolejnym podatkiem nikomu nie ułatwi przesiadki do nowszego auta.
|
tylko takie coś powinno być eliminowanie przez tzw. przegląd stanu technicznego. Ale skoro diagnostycy nawet nie widzą samochodu i podbijają dowody to najlepszym remedium na to jest stworzenie nowego podatku |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 23-04-2009, 14:18
|
|
|
gulgulq napisał/a: | Ale skoro diagnostycy nawet nie widzą samochodu i podbijają dowody to najlepszym remedium na to jest stworzenie nowego podatku | Który i tak nie wykluczy zagrożenia ze strony aut 2 letnich po spotkaniu z drzewem lub słupem. Za to Darek czy Hubeeert za swoje Colty, które są proste i bezpieczne zapłacą krocie. To takie nowe wydanie sprawiedliwości społecznej |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 23-04-2009, 15:13
|
|
|
Nie zapłacę. Wywiozę do UK i tu będę płacił duzo mniej. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 23-04-2009, 16:44
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Nie zapłacę. Wywiozę do UK i tu będę płacił duzo mniej. | jeśli te przepisy wejdą w życie to to będzie jedyne rozsądne wyjście heh...
a jesliby inne państwa ułatwiły sposób rejestracji u nich auta to pewnie większość tak zrobi |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 23-04-2009, 18:07
|
|
|
Możecie rejestrować w UK, wystarczy listownie wysłać wniosek. Adresu mogę użyczyć swojego za "drobną" opłatą. Tylko pamiętać by płacić Road Tax i robić MOT na czas, no i ubezpieczenie czasem wychodzi taniej niż w Polsce (za pełny pakiet).
Ciekawe... nagle w Polsce 80% aut jeździ na angielskich blachach... druga Irlandia, nie? |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 23-04-2009, 18:14
|
|
|
Mysle ze Czechy wyjda najtaniej |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
gradio [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2009, 19:31
|
|
|
ja spróbuję w Hiszpanii |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 23-04-2009, 22:47
|
|
|
nowy sport narodowy ?
wyjazd na urlop do kraju i przy okazji rejestracja w nim samochodu
odrazu każdy sąsiad będzie wiedział gdzie spędziliśmy wakacje |
|
|
|
 |
gres
Forumowicz
Auto: galant E88A
|
Wysłany: 24-04-2009, 13:38
|
|
|
pawlos napisał/a: | a ja tak sobie myśle , że rząd podwyższając akcyzę na samochody pow. 2 litrów i jednocześnie przyjmując wartośc kupna z tych swoich tabel , liczył na wzrost wpływów do budżetu , tylko nie przewidział że to w dużym stopniu zahamuje sprowadzenie takich aut i zmniejszenie wpływu i się przeliczył
(czyt.kierowców )
pozdrawiam |
bardzo celna uwaga... tylko polityka nią nie przekonasz bo on jest święcie przekonany że ludzie zaczną kupować nowe
karolgt jak będziesz jechał to daj znać pojedziemy z krk większą grupą to może zniżki będa |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
|
|
|
 |
gulgulq

|
Wysłany: 24-04-2009, 14:08
|
|
|
czyli niema róznicy - tak czy siak płacisz tylko ze narazie u nas hipotetycznie wiecej
najpierw wprowadzili akcyze
pozniej podatek na drogi w paliwie
pozniej karte pozjadu
pozniej podatek recyklingowy
teraz podatek ekologiczny
bedzie podatek tlenowy
podatek halasowy
....
dokladamy i dokladamy a czy przez to mamy lepsze, bezpieczniejsze drogi, czyste srodowisko, mniej zlomu w krzakach i wiecej zieleni.... |
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 24-04-2009, 14:20
|
|
|
gulgulq napisał/a: |
pozniej karte pozjadu
|
jesli dobrze pamietam to karta pojazdu kosztujaca 500 zl okazala sie niezgodna z UE wiec jej cena zostala obnizona do 70 zl i za to doszedl podatek recyclingowy o wartosci 500 zł |
|
|
|
 |
pawlos
Mitsumaniak Boski wiatr

Auto: EAxW
|
Wysłany: 24-04-2009, 14:49
|
|
|
Cytat: | czescy kierowcy będą musieli płacić zarówno przy rejestracji samochodu sprowadzonego z zagranicy, jak i przy każdej kolejnej rejestracji pojazdu. Opłaty mają objąć wszystkie auta, które nie spełniają normy emisji spalin Euro 3. |
to nie co roku , a i wiele samochodów starszych spełnia EURO3
Cytat: | Nowy podatek może wynieść nawet 5 tys. koron (ok. 800 zł). |
ja przy rejestracji samochodu z EURO3 zapłaciłem ponad 3 tys.
Cytat: | Również polski minister gospodarki zastanawia się na możliwością wsparcia branży motoryzacyjnej. |
kapitalizm panie ministrze ,a jak pan chce wspierac to proszę wyjąc z portfela i wysłać na konto np. GM czy Chryslera bo tam cienko przędą ostatnio
ciekawe kiedy wreszcie Polski Rząd będzie wspierał Polaków (czyt. nie okradał)
pozdrawiam |
_________________ reprezentant DREAM TEAM 2012
 |
Ostatnio zmieniony przez pawlos 24-04-2009, 15:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 24-04-2009, 14:50
|
|
|
A na samym poczatku byl jeszcze podatek drogowy potem:
gulgulq napisał/a: |
pozniej karte pozjadu
|
i dzis Panowie Rzadzacy sie zapetlili i wracaja "do podstaw"... |
|
|
|
 |
gulgulq

|
Wysłany: 24-04-2009, 14:55
|
|
|
karolgt napisał/a: |
jesli dobrze pamietam to karta pojazdu kosztujaca 500 zl okazala sie niezgodna z UE wiec jej cena zostala obnizona do 70 zl i za to doszedl podatek recyclingowy o wartosci 500 zł |
no tak..tylko śmiem zauważyć że pojazd który kupiłem - to kupiłem za pieniądze już OPODATKOWANE, kupiłem pojazd który został dopuszczony do ruchu i SPEŁNIAŁ wymogi bezpieczeństwa, emisji, ekologiczności i te warunki się sprawdza raz do roku na badaniach technicznych (jak nie spełnia to do remontu lub na złom)
teraz robi się omijanie zasady że prawo nie działa wstecz i wprowadza się podatki od czegoś co zostało opodatkowane i dopuszczone do ruchu bo coś tam coś tam...
i tak naprawdę jest to UKRYTY podatek od Twoich dochodów: akcyza, podatek paliwowy, opłaty, karty itp
to tak samo jakbys kupił chleb i płacił jeszcze za możliwośc zjedzenia, możliwość poczucia chrupiacej skórki, posmarowania masłem i teraz dodatkowo zz możliwość wyrzucenia okruszków - a jak byś nimi nakarmił ptaszki to powinienes odprowadzić 19% dochodowego i VAT. |
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
|
|
|
 |
|