|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
hymn parady rownosci |
Autor |
Wiadomość |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2006, 08:00
|
|
|
mi to WISI...
każdy potrzebuje czegoś innego do szczęścia, jeden lubi się napie*****ić, pijąc tanie wino co 6 godzin, a inny czy inna potrzebuje czegoś innego...
co do szczęścia - ogólnie przyjęta "norma" nie jest szczytem szczęścia dla jednostki, tego się nie da podpiąć pod większość...
co do adopcji - przeciw, ale panny i tam moga sobie urodzić i co wtedy - zabierać?
co do wychowania, kto będzie lepszym rodzicem: dobrze wychowani, kulturalni ludzie, czy pijoki - kibole z brakiem umiejętności czytania? może wprowadzać pozwolenia na dzieci?
prawo do posiadania dziecka jest prawem którego nikt nie chce podważać, lewica, prawica ani inna dupica, a może się nad tym zastanówmy, po co burak ma chować buraka?
co jest trudniejsze: jazda samochodem czy zrobienie i wychowanie dziecka??
a na to drugie nie potrzeba prawa jazdy i kursów, a nasz gatunek zatracił, wrodzony ponoć, zwierzęcy instynkt macierzyński...
jakby szósty raz ktoś oblał kurs na rodzicielstwo, to by były jaja...
looz...
to jest moja opinia, bez ładu i składu, kto nie chce niech nie czyta, i tak nie będę odpisywał... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 09-06-2006, 18:13
|
|
|
Tak czytam i czytam, i widze ze mamy tu na forum wybitne autorytety z dziedziny biologii i wogole... ci pracujacy w WHO to przy nich pikus. Co z tego, ze WHO stwierdzila ktoregos pieknego dnia ze homoseksualizm nie jest choroba skoro Wy wiecie lepiej? Rozpedzic cale to towarzystwo!!! Ze dopiero 1984? no coz, jest cos takiego jak postep (na szczescie) chociaz nie wszyscy sie zalapali. Cale szczescie ze Wszechswiat nie kreci sie dookoloa Ziemi tak jak kiedys ktos (czarni) twierdzil a potem sie okazalo, ze to nieprawda. Dlaczego homoseksualisci manifestuja i maszeruja? Wlasnie dlatego, ze swiatli (wydawac by sie moglo) ludzie pisza takie bzdury jak tu powyzej. Oni powinni miec takie same prawa jak ktos tu napisal "normalni" (co nota bene, sugeruje ze tamci sa nienormarni) ale nie moga ich realizowac w tym kraju ciemnogrodzian. W tym kraju niestety homoseksualista kojarzy sie z wyuzdaniem i perwersja a to jest po prostu zwykly, wbity ludzom do glow stereeotyp, majacy niewiele wspolnego z rzeczywistoscia. Ja nie mam nic przeciwko homoseksualistom i jestem zdania ze powinni walczyc o swoje prawa. Krzywo troche patrze na mozliwosc adoptowania przez nich dzieci ale jak slysze o dzisciach bitych w katolickiej "normalnej" jak rozumiem rodzinie, o dzieciach marynowanych w beczkach w katolickiej "normalnej" jak rozumiem rodzinie i moznaby tak jeszcze dlugo, to sie mocno zastanawiam, czy ludzie ktorzy pomimo oporu spoleczenstwa, w ktorym zyja potrafia sie porwac na milosc do osoby tej samej plci, czy wlasnie tacy ludzie nie powinni miec prawa do wychowywania dzieci. |
|
 |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
Wysłany: 09-06-2006, 20:38
|
|
|
Piwkotom, aleś się wypocił nad tym tekstem |
_________________ Carisma 1,6 GLX automat 95r,HB. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 09-06-2006, 21:15
|
|
|
piwkotom napisał/a: | Oni powinni miec takie same prawa jak ktos tu napisal "normalni" (co nota bene, sugeruje ze tamci sa nienormarni) ale nie moga ich realizowac w tym kraju ciemnogrodzian. |
piwkotom napisał/a: | Ja nie mam nic przeciwko homoseksualistom i jestem zdania ze powinni walczyc o swoje prawa. |
Równouprawnienie - równość wobec prawa, korzystanie z jednakowych, równych praw. (Słownik języka polskiego PWN tom III R-Z, wyd. W-wa 1983).
Powtórzę jeszcze raz: oni mają DOKŁADNIE takie same prawa jak my. piwkotom napisał/a: | Dlaczego homoseksualisci manifestuja i maszeruja? Wlasnie dlatego, ze swiatli (wydawac by sie moglo) ludzie pisza takie bzdury jak tu powyzej. |
Hmmmmmmm ciekawe. A mi się wydawało, że to własnie Parada "równości" wywołuje dyskusję i pisanie "takich bzdur". |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 09-06-2006, 21:59
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | Równouprawnienie - równość wobec prawa, korzystanie z jednakowych, równych praw. (Słownik języka polskiego PWN tom III R-Z, wyd. W-wa 1983).
Powtórzę jeszcze raz: oni mają DOKŁADNIE takie same prawa jak my. |
Chyba zyjemy w roznych krajach.
szczeslaw napisał/a: | Hmmmmmmm ciekawe. A mi się wydawało, że to własnie Parada "równości" wywołuje dyskusję i pisanie "takich bzdur". |
Ona, ta parada ma wywolywac dyskusje i po to glownie jest. Dyskusje o miejscu tych ludzi w kraju, ktory nazywa siebie centrum Europy przez duze E.
Oni nie manifestuja po to zeby im COS dac, tak jak gornicy z lomami i srubami w rekach czy rolnicy z klonicami. Oni manifestuja po to zeby pokazac: popatrzcie na nas, jestesmy normalnymi ludzmi, wygladamy normalnie, nie mamy 5 rak ani nog, zyjemy posrod was i chcemy tak jak wy moc trzymac sie na ulicy za rece, chcemy moc pojsc razem do parku, na spacer nie narazajc sie przy tym na agresje "normalnych". I na koniec a moze przede wszystkim chcemy zeby "normalni" respektowali nasze prawa zapisane w Konstytucji i w Karcie Praw Czlowieka.
Przy okazji to cieszmy sie, ze "normalni" nie uwazaja za nienormalnych np. rudych, albo albinosow, albo np. Mitsumaniakow. Kwestia "normalnosci" jest kwestia bardzo wzgledna i zalezy od "punktu siedzenia" wiec naduzywanie tego okreslenia jest czesto dosc mylace.
To tak pod rozwage. |
|
 |
szczeslaw

|
Wysłany: 09-06-2006, 22:22
|
|
|
piwkotom napisał/a: | Chyba zyjemy w roznych krajach. |
Żyjemy w tym samym kraju - oni naprawdę mają takie same prawa jak my i nikt ich nie zamyka za to, że są homoseksualistami.
piwkotom napisał/a: | Oni manifestuja po to zeby pokazac: popatrzcie na nas, jestesmy normalnymi ludzmi, wygladamy normalnie, nie mamy 5 rak ani nog, zyjemy posrod was i chcemy tak jak wy moc trzymac sie na ulicy za rece, chcemy moc pojsc razem do parku, na spacer nie narazajc sie przy tym na agresje "normalnych". I na koniec a moze przede wszystkim chcemy zeby "normalni" respektowali nasze prawa zapisane w Konstytucji i w Karcie Praw Czlowieka. |
Ale to nie tędy droga! To własnie te manifestacje wywołują niechęć! Ja też mam znajomych gejów i nie mam do nich nic. Są normalnymi, sympatycznymi ludźmi. Natomist większośc z nich jest przeciwna tym manifestacjom.
I ja się nie sprzeciwiam homoseksualistom jako takim. Oni byli, są i będą. Sprzeciwiam się tylko manifestacjom i promocji homoseksualizmu oraz nadawaniu im specjalnych przywilejów. Wczoraj w TVN24 Szczuka powiedziała wprost, że jedna z organizacji gejowskich zajmuje się taką własnie PROMOCJA. A to już jest moim zdaniem za dużo. |
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 09-06-2006, 22:51
|
|
|
To nie chodzi o zamykanie i o kwestie prawne, bo prawo "teoretycznie" zapewnia im rownosc. Pomijam tu kwestie wymyslania przez urzednikow wszelkich argumentow uniemozliwiajacych takie marsze. Chodzi o uswiadomienie spoleczenstwu, ze jest wsrod nich taka grupa spoleczna, ktora tworza normalni ludzie, ktorzy juz nie chca chowac sie po katach. Moze po prostu nie widza innych mozliwosci zaakcentowania swojej obecnosci. Czy jest to metoda najlepsza? pewnie nie ale i tak maja moje pelne poparcie.
A z ta promocja? no coz, wszedzie sa ekstremisci ale jest to zazwyczaj margines, no moze poza naszym rzadem, w ktorym ekstremisci sa wicepremierami. |
|
 |
szczeslaw

|
Wysłany: 09-06-2006, 23:05
|
|
|
piwkotom napisał/a: | no coz, wszedzie sa ekstremisci ale jest to zazwyczaj margines, no moze poza naszym rzadem, w ktorym ekstremisci sa wicepremierami. |
Ale to własnie ekstremiści organizują te parady. Zwykli homoseksualiści raczej ich nie popierają.
piwkotom napisał/a: | prawo "teoretycznie" zapewnia im rownosc. |
Praktycznie też.
piwkotom napisał/a: | Chodzi o uswiadomienie spoleczenstwu, ze jest wsrod nich taka grupa spoleczna, ktora tworza normalni ludzie, ktorzy juz nie chca chowac sie po katach. |
Tak jak mówię - to powoduje efekt odwrotny do zamierzonego. Ja nie mam nic do homoseksualistów ale te parady wywołują u mnie niechęć. I podejrzewam, że tak jest z większością społeczeństwa. Poza tym organizowanie parady w celu udowodnienia, że jest się "normalnym" zaprzecza jednak tej "normalności". |
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 09-06-2006, 23:23
|
|
|
Chyba tego nie skonczymy. Ekstremisci to moga probowac promowac homoseksualizm a nie organizuja marsze rownosci.
Praktycznie nie zapewnia im rownosci: kaczor zabronil marszu w Wawie bo... nie zrobili organizacji ruchu i tu sie usmialem serdecznie. Zadna droga krzyzowa, zadna pielgrzymka i inne takie nie posiada organizacji ruchu a blokuja cale miasta i polowe drog krajowych w tym kraju. To jest rownosc? W Poznaniu bo.... faszysci beda rozrabiac jak ich zobacza buhaha, dobre. Gornicy jak przyjechali po wczesniejesze emerytury obrocili w perzyne polowe Warszawy i wszyscy wiedzieli ze beda rozrabiac. Czy Policja ich pacyfikowala? Nie.... im wolno. O jakiej praktycznej rownosci Ty mowisz?
No nie, pokazywanie spoleczenstwu ze sie jest jest be, najlepiej niech sie pochowaja po piwnicach kanalach i zeby mi nawet zaden nie pisnal ze istnieje, tak jak Twoi koledzy homoseksualisci, ktorzy polozyli uszy po sobie i staraja sie za bardzo nie rzucac w oczy bo a nuz trafia na lysego katolika.
Tak to niestety wyglada.
I wlasnie dlatego teakie manifestacje sa potrzebne, zeby byla dyskusja, zeby ludzie sie oswili z tym ze tak po prostu juz jest. Ze rodzi to opor? no coz, wcale sie nie dziwie ze przy tym ultrakatolickim ciemnym ludzie (ktory kupi wszystko co mu kurski powie) tak jest, ale tak byc nie musi. Na calym swiecie takich ludzi traktuje sie normalnie, jak kazdego innego, tylko nie w Polsce, Rosji, Chinach i krajach muzulmanskich. Jestesmy w swietnym gronie. Ale zapewne to wszyscy inni sie myla i sa zepsuci, tylko Polak katolik ma racje i wie lepiej. |
|
 |
szczeslaw

|
Wysłany: 10-06-2006, 00:08
|
|
|
piwkotom napisał/a: | polozyli uszy po sobie i staraja sie za bardzo nie rzucac w oczy bo a nuz trafia na lysego katolika. |
Nie położyli uszy po sobie - po prostu nie widzą sensu obnoszenia się ze swoją orientacją seksualną. Tak samo jak ja nie chwalę się wszem i wobec, że jestem mańkutem.
piwkotom napisał/a: | Ekstremisci to moga probowac promowac homoseksualizm a nie organizuja marsze rownosci. |
Marsze są organizowane przez ekstremistów czy tego chcesz czy nie.
piwkotom napisał/a: | Praktycznie nie zapewnia im rownosci: kaczor zabronil marszu w Wawie |
Podejrzewam, że gdyby ktoś chciał zorganizować manifestację heteroseksualistów (która dodatkowo miałaby szansę wyglądać tak jak marsze "równości" na zachodzie albo jakaś parada miłości) to też by zabronił. Czym innym jest manifestacja grupy zawodowej (których zresztą też nie popieram i uważam, że powinno to być zabronione a związki zawodowe zlikwidowane) a czym innym manifestacja dotycząca seksualności.
piwkotom napisał/a: | ultrakatolickim ciemnym ludzie |
Nie jest taki ultrakatolicki i nie jest taki ciemny. Ale skoro ciemnotą nazywasz niepoddawanie się poprawności politycznej i tęsknotę za normalnością TO JA CHCĘ BYĆ CIEMNY.
piwkotom napisał/a: | kupi wszystko co mu kurski powie |
A co? Lepiej jak kupuje co mu michnik powie?
piwkotom napisał/a: | Na calym swiecie |
Znowu ten argument... Mówiłem już - mało mnie obchodzi "cały świat" - żyjemy w Polsce. Poza tym kto powiedział, że to jednak cały świat nie może się mylić? Kiedyś cały świat poza Kopernikiem myslał, że to słońce obraca się wokół ziemi...
Poza tym gdzie na całym świecie? Wszędzie jakoś politycy np. kryją się ze swoim homoseksualizmem, a jak już on wyjdzie na jaw to jest afera. Tylko "artyści" zachowują się odwrotnie. |
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 10-06-2006, 00:54
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | piwkotom napisał/a: | polozyli uszy po sobie i staraja sie za bardzo nie rzucac w oczy bo a nuz trafia na lysego katolika. |
Nie położyli uszy po sobie - po prostu nie widzą sensu obnoszenia się ze swoją orientacją seksualną. Tak samo jak ja nie chwalę się wszem i wobec, że jestem mańkutem. |
Polozyli uszy po sobie bo tak im latwiej, a Twoja leworecznosc ma sie tutaj jak piernik do wiatraka.
szczeslaw napisał/a: | piwkotom napisał/a: | Ekstremisci to moga probowac promowac homoseksualizm a nie organizuja marsze rownosci. |
Marsze są organizowane przez ekstremistów czy tego chcesz czy nie. |
To jest Twoje zdanie.
szczeslaw napisał/a: | piwkotom napisał/a: | Praktycznie nie zapewnia im rownosci: kaczor zabronil marszu w Wawie |
Podejrzewam, że gdyby ktoś chciał zorganizować manifestację heteroseksualistów (która dodatkowo miałaby szansę wyglądać tak jak marsze "równości" na zachodzie albo jakaś parada miłości) to też by zabronił. |
No to tkwij sobie dalej w takim przekonaniu. Moze ktoregos dnia sie obudzisz.
szczeslaw napisał/a: | piwkotom napisał/a: | ultrakatolickim ciemnym ludzie |
Nie jest taki ultrakatolicki i nie jest taki ciemny. Ale skoro ciemnotą nazywasz niepoddawanie się poprawności politycznej i tęsknotę za normalnością TO JA CHCĘ BYĆ CIEMNY. |
Normalnoscia nazywasz narzucanie innym "swojej normalnosci". Ktos juz w tym kraju kiedys tak robil a w niektorych krajach do dzisiaj tak jest. Powodzenia zycze. Jesli chodzi o niepoddawanie sie poprawnosci politycznej proponuje Bialorus, tam nie ma pedu do tolerancji i jest "normalnie" jak widze w Twoim rozumieniu, wladza mowi ze ma byc tak jak ma byc i nikt sie nie wychyla. W nosie mam poprawnosc polityczna i zupelnie inaczej niz Ty rozumiem normalnosc. Dla mnie normalnosc jest wtedy kiedy czlowiek nie musi sie ukrywac ze swoimi przekonaniami czy orientacjami. Nienormalna jest dla mnie sytuacja taka kiedy ktos mi mowi czy mam lubic chlopca czy dziewczynke, czy mam sie kochac z zona wtedy kiedy ma owulacje czy moge jeszcze kiedys, czy mam nosic czerwone czy biale skarpetki a wlasnie do tego prowadzi Twoja argumentacja. Nie o to walczyl moj ojciec i wielu innych kiedy walczyl o wolnosc. Nie po to zeby nowa banda oszolomow mowila mi co mam robic a czego mi nie wolno robic.
szczeslaw napisał/a: | piwkotom napisał/a: | kupi wszystko co mu kurski powie |
A co? Lepiej jak kupuje co mu michnik powie? |
Najlepiej to jest wtedy kiedy kazdy mysli za siebie ale jak widac niektorzy wola sluchac tego co im kurski powie.
szczeslaw napisał/a: | piwkotom napisał/a: | Na calym swiecie |
Znowu ten argument... Mówiłem już - mało mnie obchodzi "cały świat" - żyjemy w Polsce. Poza tym kto powiedział, że to jednak cały świat nie może się mylić? Kiedyś cały świat poza Kopernikiem myslał, że to słońce obraca się wokół ziemi... |
Moze warto sie w koncu obudzic, juz nie zyjemy TYLKO w Polsce, jestesmy jednym z elementow ukladanki ktora nazywa sie Unia Europejska a tam obowiazuja i funkcjonuja troche inne prawidla do ktorych chcemy czy nie chcemy musimy sie dostosowac. Alternatywa zawsze jest Bialorus wraz z jej liderem ktory uszczesliwia swoj kraj tak jak Polske chce uszczesliwiac kurski do spolki z innymi oszolomami.
Na marginesie przypomne jeszcze, ze jakos tak sie sklada, ze cywilizacja zawsze przychodzila i przychodzi z Zachodu. Czasem musiala sobie pomagac mieczem bo u nas zawsze bylo pelno takich co wiedzieli wszystko lepiej. Wogole to do dzisiaj, jak widac, wszyscy inni sie myla tylko Polak ma racje.
szczeslaw napisał/a: | Poza tym gdzie na całym świecie? Wszędzie jakoś politycy np. kryją się ze swoim homoseksualizmem, a jak już on wyjdzie na jaw to jest afera. Tylko "artyści" zachowują się odwrotnie. |
No coz, w polityce obowiazuja jeszcze troche inne standardy niz ma to miejsce u szarego obywatela.
I tak na zakonczenie: jak Ty chcesz i Tobie podobni zyc w pewnych ograniczeniach wynikajacych z Twoich przekonan to sobie zyjcie a mi nic do tego. Oczekuje jednak ze Ty i Tobie podobni nie beda mowic mi i mnie podobnym, i homoseksualistom jak mamy zyc bo Twoje przekonania wcale nie musza byc przekonaniami wszystkich i wielu ludzi wyznaje zupelnie inny system wartosci niz Twoj, wcale nie gorszy i na pewno nie tak obludny jak wiekszosc katolikow w tym kraju, co jest zreszta polska specyfika. |
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 10-06-2006, 01:13
|
|
|
Cezar, ja sie nie czepiam wszystkich katolikow. Szanuje ludzi, ktorzy wyznajac pewne zasady sie ich trzymaja niezleznie od teg czy sie z nimi zgadzam czy nie. Kuriozalnosc polskiego katolicyzmu (w wiekszosci) polega na tym, ze jednago dnia idzie taki przywitac sie z papiezem a nastepnego wsadza kibicowi innej druzyny noz pod zebro, wychodzi z kosciola a za chwile obrabiac tylek sasiadowi, zlac dzieciaka albo zone itd. a pozniej jeszcze mowi ze homoseksualista to jest obraza boska. Generalnie lamie wiekszosc przykazan i nakazow jego wiary ale w innych rzuca biblia jako wyznacznikiem moralnosc. Plus duza czesc kleru wypasajacego te "owieczki". Nie wrzucam wszystkich do jednego wora, napisalem ze wiekszosc katolikow, nie wszyscy. A jest to niestety wiekszosc.
Dyskusja na temat taki jak ten niestety sprowadza sie do tematu religii. Niestety bo jest to temat tak samo sliski jak polityka.
P.S. I zeby bylo jasne, nie jest moim zamiaram obraza jakiegokolwiek katolika. Jak wspomnialem powyzej, jest to tylko pewien argument w teamcie narzucania innym swoich zasad moralnych. |
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 10-06-2006, 01:28
|
|
|
Cezar napisał/a: | Wiec najlepiej nie wdawac sie w tematy zwiazane z polityka i religia!
Bo to sa bardzo sliskie sprawy |
juz to kiedys pisalem, ale skoro zostaly dopuszczone do dyskusji takie tematy i przeczytalem te posty no to juz nie moglem sie powstrzymac.
Obiecuje ze juz nie bede, bo sie troche unioslem. |
|
 |
|
|