Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer w prasie
Autor Wiadomość
tojaro 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2009, 21:32   Lancer w prasie

Drodzy Mitsumaniacy!
Trochę nieprzychylnych nowemu Lancerowi testów, opinii i porównań na portalach polskich i zagranicznych już czytałem - i aż się zacząłem zastanawiać co mnie podkusiło.
A tu proszę: Mitsubishi Lancer Sportback został samochodem flotowym roku wg dziennikarzy w rankingu Samar
http://www.samar.pl/__/__...iennikarzy.html

Może by tak poza dyskusjami - oczywiście nieocenionymi - przedstawić czytelnikom forum także trochę testów, oczywiście tylko tych pozytywnych :)
Być może komuś pomogą zadecydować

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 26-04-2009, 21:46   

Z tymi opiniami to nie jest tak zle. Podaje link do strony gdzie mozna przeczytac artykuly o lancerze (testy, porownania).
Reasumujac - wszystkie testy z netu w jednym miejscu.
http://moto-testy.pl/mitsubishi_lancer_1

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 26-04-2009, 21:52   

a tam testy... w jakims kiedys przeczytalem ze Lancer ma nieprecyzyjny uklad kierowniczy i zawieszenie... to sie wtedy usmialem jak nigdy i stwierdzilem ze dziennikarzyna nie wiec co pisze, a pismaki moga sobie mowic a Lancer i tak jest świetny :D
bo rozumiem mozna sie czepiac silnika ze duzo pali i az za wysokoobrotowy jest, ze plastiki itp.. ale zawieszenie i kolo skretne?? ;) juz max sciema ;) , moze jeszcze biegi nieprecyzyjnie wchodz?? ;)

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 26-04-2009, 22:10   

Mi sie najbardziej podobaly testy juz nie pamietam gdzie... gdzie porownywali Lancera z Civiciem, najpierw sedany, pozniej hatchbacki... pal cześć porównanie, bo tak naprwawdę z testu nie wynikało który z nich jest lepszy...
ale jeden z redaktorkow jako glowny wniosek wyrazil... jak to te samochody sa srednie... i w ogole taki test nie ma sensu bo nie pokazuje liderow segmentu i tego jak duzo testowanym samochodom do nich brakuje...
profilaktycznie do jakich liderów i w czym wyrazaja sie te braki to już nie napisał ;)
ogolnie polskie dziennikarstwo schodzi na psy...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 26-04-2009, 22:14   

gzesiolek napisał/a:
ale jeden z redaktorkow jako glowny wniosek wyrazil... jak to te samochody sa srednie... i w ogole taki test nie ma sensu bo nie pokazuje liderow segmentu i tego jak duzo testowanym samochodom do nich brakuje...

trzeba przyznac, ze nie mozna sie tym sugerowac co pisza w gazetach... ile jest ludzi tyle jest roznych subiektywnych opinii. Zaloze sie ze wsiadlaby inna osoba i powiedzialaby ze to najlepsze samochody klasy kompakt a jeszcze inna ze katastrofa bo nawet golf 4 bije je na glowe (gdzies w necie taka opinie kogos przeczytalem :roll: )
Wiec trzeba to traktowac z przymrozeniem oka tak jak sie oglada programy z serii Top Gear :)
Pozdroo

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2009, 22:28   

Robson86, masz calkowita racje... kazda pliszka swoj ogonek chwali...
tylko jak sie wyraza opinie to rzetelnosc dzienikarska wymaga okreslenia jaka jest jej geneza...

zreszta od paru lat zarysowal sie wszedzie straszny podzial fanboyowski auta niemieckie vs auta japonskie... jedni jezdza po drugich... i pal czesc jesli robia to dzieciaki ze sprowadzonymi Golfami III i Civicami V... gorzej jak to jednak przenosi sie na dzienikarzy...

a o Top Gear zlego slowa nie powiem... bo w calym swoim zadufaniu Clarkson i spolka potrafi sie czasem przyznac do bledu... a poza tym mi akurat pasuje ten styl humoru, wiec im bym wybaczyl nawet jakby sie zbijali z Lancerka :P

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 26-04-2009, 22:47   

gzesiolek napisał/a:
(...) ogolnie polskie dziennikarstwo schodzi na psy...

Eee tam, dziennikarze. Dla mnie miarodajna jest opinia "ulicy". Kilka tygodni temu (zaraz przed świętami) remonotwałem garaż (coś tam ciekło przy intensywnych opadach, więc papa na dach i gruntowanie + pianowanie szczelin w środku. Lancer stał na osiedlu. Poszedłem do niego, bo musiałem podjechać do sklepu po pianę czy coś tam jeszcze. Koło auta czerech łysych "ziomów" - oglądają, cmokają, podziwiają. Wsiadam do auta i oczywiście zaczęli mnie dopytywać - o moc, przyspieszenie, spalanie itd. Na odchodnym usłyszałem "No, wyqr..ta fura":-)
Wniosek - dziennikarze się nie znają :-)

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 26-04-2009, 23:05   

To ja jeszcze dodam. Dzisiaj widziałem ni to test ni to co Lancera SB w Auto-moto i sport. Coś o 1 przegladzie było. "Chłopólkom" przestawił sie licznik serwisowy na 37,5 tyś km :lol: , pewnie w nim gmerali, i pojechali na przegląd po tym dystansie. Komedyja jakaś instrukcji nie czytali. Zdziwili sie owszem ceną za 1 przegląd cos ok 1000PLN z robocizną i tym że powinni być 17 tyś km wcześniej. to kurna "tsza mieć talęt". ogólnie to pitolenie w bambus i żadnych konkretów. No może poza jednym, że im sie klapa bagażnika sama otwierała na wertepach. Wyszło że jakieś gumy się rozregulowały i przez to zamek puszczał zaczep klapy. :mrgreen:

lukas1 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Wysłany: 26-04-2009, 23:07   

a nie ma co tak zachwalac- bo wszytko zachwalane jakos traci swoj urok, ja jestem za...biscie zadowolony i co dzien zachwalalem zonie i znajomym jaki to on super nie jest i

pare dni temy najpierw ktos uszkodzil mi tylny zderzak na parkingu a 3 dni temu wybito mi szybe ceglowka ktora w srodku poniszczyla tapicerke

wiec jak sie cieszyc to chyba przed samym soba bo jak przed ludzmi to...... czasami niektorych boli

tojaro 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 26-04-2009, 23:08   

Mili Państwo. Właśnie w tym cała ciekawostka, że w każdym niemal teście lub porównaniu wg dziennikarzy "coś" brakuje Lancerowi, a to rekin bez zębów, śmieszny bagażnik czy duże spalanie - a kto wybrał Lancera w zaprezentowanym linku? - no właśnie dziennikarze :)
PS.
Wg TopGear - Lancera oceniono na 12 pkt. z 20 (tyle co Fiata Bravo)

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 26-04-2009, 23:16   

Za te pieniądze raczej trudno mieć wszystko, chyba że niebity wrak z niemcewa :lol:

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2009, 23:24   

tojaro napisał/a:
Wg TopGear - Lancera oceniono na 12 pkt. z 20 (tyle co Fiata Bravo)

na pewno tej generacji? bo wiem ze kiedys mieli na stronie test dwulitrowca z poprzedniej generacji 130 konnego chyba... co stwierdzili ze taniocha, a ma cos z ducha Evo... i rzeczywiscie ocenili na cos 60%

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 27-04-2009, 09:14   

gzesiolek napisał/a:
a o Top Gear zlego slowa nie powiem

ja tez nie :) Program rewelacja :) ...ale chodzilo mi o to przymrozenie oka :)
gzesiolek napisał/a:
auta niemieckie vs auta japonskie

niestety tak jest, chociaz najbardziej z tego co widze jezdza po rownie swietnych jak Mitsu, Hondach :?
Chociaz sam przyznac musze ze niemca bym raczej nie kupil (przynajmniej poki co-no chyba ze cls-a za 1/4 ceny oddadza :D ), tylko japonczyk :)
Pozdroo

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2009, 09:39   Re: Lancer w prasie

tojaro napisał/a:
Drodzy Mitsumaniacy!
Trochę nieprzychylnych nowemu Lancerowi testów, opinii i porównań na portalach polskich i zagranicznych już czytałem - i aż się zacząłem zastanawiać co mnie podkusiło.
A tu proszę: Mitsubishi Lancer Sportback został samochodem flotowym roku wg dziennikarzy w rankingu Samar
http://www.samar.pl/__/__...iennikarzy.html

Może by tak poza dyskusjami - oczywiście nieocenionymi - przedstawić czytelnikom forum także trochę testów, oczywiście tylko tych pozytywnych :)
Być może komuś pomogą zadecydować

Test ten jest delikatnie mówiąc tendencyjny.
Jakich Lancer miał przeciwników ?
Do floty Q5, Megane Coupe czy Ford Ka ? :)
Jedynym w ogóle godnym przeciwnikiem jest C3 Picasso jeżeli chodzi o flotę.

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 27-04-2009, 10:12   

kaeres napisał/a:
Jedynym w ogóle godnym przeciwnikiem jest C3 Picasso jeżeli chodzi o flotę.

szczerze? z doswiadczen uwazam, ze najlepiej sprawuja sie we flotach Toyoty... a najwiecej jezdzi Fordow i Skod... ;)

Odpowiedz do tematu