|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Stukanie nie wiem co to może być |
Autor |
Wiadomość |
Maco85
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2009, 07:37 [Cari 1.8 GDI] Stukanie nie wiem co to może być
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków,
Mam problem dotyczący stukania w samochodzie, a dokładnie chodzi o to że jak dodaję gaz to nic nie słychać ( slychać normalną jazdę po polskich drogach ) jak puszcze gaz to wtedy stuka i nie wiem co bo rozchodzi się to po całym samochodzie czy to z przodu czy z tyłu, następnie jak wcisnę hamulec lekko to przestaje stukanie?
Byłem na sprawdzeniu zawieszenie i powiedzieli że wszystko ok luzów nie ma, amorki mają jakies 60%
Proszę o podpowiedź co może być nie tak albo co sprawdzić. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
dask [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2009, 21:18
|
|
|
Jeżeli jest to stukanie rytmiczne to mogą być tarcze i klocki do wymiany. U mnie było tak: przy przyspieszaniu nie stukały a przy stałej prędkości lub zwalnianiu stukały. Były już mocno wytarte. |
|
|
|
 |
Grahamos
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lis 2008 Posty: 87 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-04-2009, 22:51
|
|
|
Możesz sprawdzić przeguby i półosie jeżeli nie były sprawdzane. Mój znajomy w lanosie miał podobny przypadek i okazało się ze jarzma przy zaciskach są wybite. |
|
|
|
 |
|
|