Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jak zdjąć mocowanie tylnego głośnika i tylne boczki?
Autor Wiadomość
zielas87 
Nowy Forumowicz
Rafał Zieliński

Auto: colt 97 1300
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2009, 14:29   jak zdjąć mocowanie tylnego głośnika i tylne boczki?

pytanie cale jest w temacie, chce dostać sie do glosników tylnych a przy okazji jak zdjąć obudowę przednich głośników i całe boczki drzwi?
może macie jakieś schematy tego?
i powiedzcie jeśli wiecie:) ponieważ chcę wygłuszyć przednie drzwi, metody znam z grubsza, tylko moim pytaniem jest czy mate wygłuszającą nakleja się na samą blachę drzwi poza boczkami plastikowymi(bo to oczywiste)? bo nie wiem jak z szybą w tym momencie.....

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2009, 09:28   

do glosnikow z tyłu dostajesz sie po zdjeciu takich kratek co na nich są i tyle. z przodu musisz odkrecic 3 srubki i odpinac cały bok kilka zaczepów ile to nie pamietam dokladnie.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2009, 09:44   

qbaf napisał/a:
do glosnikow z tyłu dostajesz sie po zdjeciu takich kratek co na nich są i tyle

Jezeli poprzedni wlasciciel nie sciagal tylnych boczkow i nie przerabial mocowan tych maskownic od glosnikow to ich nie zdejmiesz bez ich polamania. Maskownice sa przymocowane do boczkow od wewnatrz blaszkami i najpierw trzeba sie ich pozbyc zeby odzielic maskownice od boczkow. Nie zrobisz tego bez zdejmowania tylnych boczkow :P

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2009, 09:49   

hmm u mnie były oryginalne głośniki z tyłu i te osłonki zdjąłem bez żadnego problemu chyba ze zdejmował je ktoś wcześniej w innym celu :wink:

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2009, 10:04   

Ooo moze i tak jest bo mi sie pomylilo ze to chodzi o CA0 :P

MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Wysłany: 25-03-2009, 22:15   

W manualu do CJ0 jest napisane dokładnie co i jak trzeba postępować aby zdemontować boczne plastiki tapicerki w aucie. W razie czego mogę wysłać na maila.

Pozdrawiam.

zielas87 
Nowy Forumowicz
Rafał Zieliński

Wysłany: 26-03-2009, 10:28   

to jak mozesz to wyslij mi na maila:) bylbym bardzo wdzieczny, oslonke glosnika tylnego sobie zdjalem, ale chodzi mi o caly boczek i tapicerke drzwi....:) pozdrawiam i z gory dzieki

mitsu B 
Forumowicz

Auto: Mitsubischi Colt 1.3
Wysłany: 27-03-2009, 03:19   

zamierzam zrobic to samo,mozesz wyslac linka do tej "sciagawki"? :wink:

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2009, 06:56   

tapicerka drzwi (przy szybach elektrycznych):
3 śruby , jedna w uchwycie drzwi (to za co zamykamy jak wsiadając ;) ,oczywiście należy to całe zdemontować , wyciągając wtyczkę od elektryki ), jedna przy klamce otwierającej drzwi od środka (pod tą łopatką) i jedna na wysokości lusterka zazwyczaj pod plastikowym kapslem (delikatnie śrubokrętem podważyć nie odrywać bo jest przymocowany do śruby ), później to już tylko z wyczuciem , najlepiej od dołu odciągamy tapicerkę bo jest na wielu zaciskach , może stawiać pewny opór :)

tapicerka boczna:
nie pamiętam dokładnie , ale zdaje się że ze dwie śruby pod tylną kanapą, ze dwie lub trzy w bagażniku pod materiałem i jedna na tylnej ściance koło lewarka (jak na stronę kierowcy patrząc) później walka z zatrzaskami :) - oczywiście tylną kanapę trzeba zdemontować (dwa zaczepy na wysokości przednich siedzeń) ciągniemy je do siebie i już :) .

zielas87 
Nowy Forumowicz
Rafał Zieliński

Wysłany: 03-04-2009, 12:22   

teoretycznie wyglądało na proste:) i fajnie udalo mi sie wydrukowalem tekst i sciagalem:D dzieki bardzo

vtec 
Forumowicz
Motoamator

Auto: Colt CJ1A
Wysłany: 04-04-2009, 14:41   

a ktos moze mi powiedziec jak zdjac przednie boczki na drzwiach w CJ? :roll:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2009, 19:48   

vtec, czytaj posty! Odpowiedź na swoje pytanie masz dwa posty wyżej. Żółta kartka za:
- nieczytanie postów,
- dublowanie postów.
Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Edit by Marcin-Krak:
Przykro mi bardzo - ale kiedyś już wyjaśniałem co i jak przez PW=RB
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 04-04-2009, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

madcat 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CJ0 1.3 12V GL `96/97
Wysłany: 01-05-2009, 00:03   

Czy ja też mógłbym dostać na maila tego manuala do CJ0 ??

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2009, 00:22   

madcat, pełną serwisówkę do ściągnięcia znajdziesz w dziale Download, a instrukcje rozbiórki tapicerki masz parę postów wyżej.

Odpowiedz do tematu