|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wkrętarka akumulatorowa |
Autor |
Wiadomość |
michu_872
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2008, 02:50
|
|
|
po fakcie ale może ktoś na przyszłość skorzysta:
Boscha nie polecam mam niebieskiego i to nie jest to co powinno być... wole makite
ale ani jedno ani 2 w takim budżecie się nie zmieści... do tego jak mało jest to używane to bez sensu pakować kase w profesjonalny sprzęt. Każdy akumulator się starzeje i nie "trzyma" potem jak należy.
z tego co miałem okazje użytkować to (hilti ale to przy nidzie), makita, metabo, i na końcu Bosch (te 3 ostatnie przy pracach monterskich)
może po prostu trafiłem na "kiepską" sztuke Boscha ale tak jakoś mi makita lepiej podchodziła... |
_________________ Galant E39a & Polski Fiat 2000DOHC 72r (czeka na natchnienie).
BMW E36 - "Brzydula"
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 08:05
|
|
|
Problem być może leży w tym, że większość sprzętu jest już produkowana w Chinach. Wczoraj byłem w Leroyu i chciałem kupić sobie komplet bitów. Wszystkie - z wyjątkiem jednych, pakowanych pojedynczo - były wyprodukowane w Chinach. Bosch, Black&Decker, Stanley, Dedra. Kupiłem jakieś no name - ze względu na bardzo praktyczny futerał - w cenie minimalnie niższej od Boscha. Jak nie wytrzymają, będę je po prostu wymianiał na lepsze, kupując pojedynczo. Praktyczny futerał pozostanie. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-12-2008, 10:37
|
|
|
Grzesiu - ja kupilem pojedyncze bity w OBI. Firma Lux robiaca dla OBI, bity tzw. diamentowe po 10 zl za sztuke. Naprawde wiele potrafia. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 10:46
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Grzesiu - ja kupilem pojedyncze bity w OBI. Firma Lux robiaca dla OBI, bity tzw. diamentowe po 10 zl za sztuke. Naprawde wiele potrafia. | I takie mam zamiar docelowo kupować. Zależało mi jednak na futerale. Kiedy zacząłem się zaopatrywać w narzędzia, przede wszystkim nasadki, zrobiłem błąd, że nie kupiłem kompletu w futerale. Efekt taki, że mam teraz ogromną skrzynkę z narzędziami, w tacce trzymam nasadki, które się przemieszczają i mieszają. A lubię mieć porządek. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 22-12-2008, 12:13
|
|
|
A moja noga w oBI więcej nie postanie..... wydymali mnie wczoraj bez mydełka, obsługa opryskliwa - wszystkie 3 instancje - stoisko, obsługa klienta, kierownik marketu.....
Burdel na fiszkach,za który płaci kto????? klient...... nie chodzi mi o 10 zł które była różnica między ceną narzędzia w kasie a na półce (choć to spory procent 25 a 35 ) tylko o zachowanie obsługi, dla której to co w systemie komputerowym ważniejsze jest od zdrowego rozsądku i udowadnianie klientowi, że nie powinien kupować w Media Markt
Mam nadzieję, że tym postem stracą 10x tyle ile zyskali |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 22-12-2008, 12:17
|
|
|
Mi kiedys zepsuła sie szlifierka kupiona w Obi i dostałem nową na gwarancji w ciagu 2 tyg
Wiec może to zalezy od regionu.
Za to nie kupuje w mediamarkt. Bo ich reklamy mnie urazily i mnie oraz kilku znajomych stracili jako klientów.
Ostatnio chodze do Euro Rtv Agd. Obsługa wie co sprzedaje i mozna pogadac. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
Ostatnio zmieniony przez Morfi 22-12-2008, 23:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 20:29
|
|
|
Morfi napisał/a: | Ostatnio chodze do Euro Rtv Agd. Obsługa wie co sprzedaje i mozna pogadac. | za to mają niezłe przebitki na towarach |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
|
Wysłany: 22-12-2008, 20:32
|
|
|
dm17 napisał/a: | Morfi napisał/a:
Ostatnio chodze do Euro Rtv Agd. Obsługa wie co sprzedaje i mozna pogadac.
za to mają niezłe przebitki na towarach | A w Media nie? To samo Saturn i inne takie sklepy.
[ Dodano: 22-12-2008, 20:35 ]
Morfi napisał/a: | klijentów | Morfi, popraw to bo już jesteś w 'pręgierzu' |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2009, 14:31
|
|
|
Jestem po pierwszych pracach wkrętarką RYOBI Shorty. Jestem bardzo zadowolony i mogę polecić.
Plusy:
- mała i bardzo lekka
- bardzo wygodna w użytkowaniu
- krótki czas ładowania akumulatora (45 min)
- ładowarka wyposażona wkasuje stan aktualnego naładowania
- walizeczka z tkaniny (lżejsza i poręcznijsza od plastiku)
Minusy:
- jeden akumulator w zestawie
- niskie obroty maks. (550 rpm), ale mnie to w zupełności wystarcza |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 06-01-2009, 15:01
|
|
|
Bity to tylko NO NAME, ostatnio ukręciłem służbową końcówkę B&D, wyłamała się , siła była naprawdę mała i śrubeczka 4. Potem odkręciłem zwykłym wkrętakiem.
Co do wkrętarki to brat ujeżdża ostatnio HITACHI i jest bardzo zadowolony, generalnie robi w meblach.
Trzymałem w ręku i naprawdę dobrze leżu.
Teścio robi w blasze - klimatyzacje i kanały, dla niego generalnie tylko MAKITA i De Walt, ale MAKITA ma mniejsze główki (w przypadku kontowych wiertarek) to duża zaleta jak jest mało miejsca na ręce. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2009, 11:07
|
|
|
A ja, będąc w Leroyu, po raz kolejny porównywałem swoją wkrętarkę do urządzeń konkurencyjnych (również tej samej marki). Ciesze się, że kupiłem to, co kupiłem, a nie żadną inną "cegłę". Shorty w porównaniu do innych nie waży kompletnie nic, gabarytowo też jest bardzo mała. Gdy kurier przywiózł przesyłkę, to pomyślałem, że sklep internetowy zrobił wałek i przesłał puste pudełko. Na szczęście wszystko było jak należy. |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
|
Wysłany: 02-05-2009, 23:52
|
|
|
Skoro było o wkrętarkach i napisano prawie wszystko, to powiedzcie co kupić jeśli chodzi i młoto-wiertarkę czyli młot wiercąco kujący. Na co Zwracać uwage : moc, siła kucia np 6J??
Mam zamiar używać go na swoje budowie wiec jakieś 2 lata ma pochodzić..:)
DZięki z góry. |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
|
Wysłany: 03-05-2009, 13:09
|
|
|
Kress, Hitachi, Hilti, Makita a jak coś tańszego to Graphite (jest jakiś model 8J) - robiliśmy kiedyś na jednym obiekcie 1,5 tyś głośników DSO łącznie z układaniem koryt do stropów (poszło około 60 km kabla) i dawała rade równo z Hilti co szczerze mnie trochę zdziwiło bo graphite to o ile się nie mylę ma byc seria profi topexa (a jaki to sprzęt to chyba każdy wie ). Nie pchaj się tylko w wynalazki typu Skil, Einhell itp bo się rozpadają w rękach (chyba że chcesz kupić sprzęt do robienia otworów w scianach pod kołki max fi 10). |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
|
Wysłany: 03-05-2009, 13:43
|
|
|
piotras ma rację, Marcino co Grphita uważam za mocno low-endowego i ciężko go porównac do Hitachi czy innych wymienionych. Jęśli chodzi o coś lepszego to proponuje Hitachi, sprzedawalem kiedys je przez 3 lata i ani jedna szt. nie wrocila, z Topexem moga byc problemy (jesli chodzi o serwis). Ja jako amator mam prawie wszystko firmy Ferm z Promy Wroclaw z serii wyższej np TEN 1100W bardzo ładnie się sprawuje. Jak chcesz kupic cos duuzo lepszego to wszedl na rynek Worxx i co ważne mozesz po rejestracji na necie itp. dostac 5lat gwarancji (warunkiem jest wyslanie po 2 czy 3 latach sprzetu na przeglad serwisowy). Poczytaj opinie na forach w necie.
Podsumowując polecam: Hitachi, Hilti, Milwaukee z tańszych Worxx a low-end Ferm szary. Makita - wkrętarki są też ok. |
|
 |
|
|