|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[All] Regulacja świateł + za szybki kierunek. |
Autor |
Wiadomość |
tttwm
Mitsumaniak Niepoważny
Auto: CA4A 1.6 16V 1993 r. GLXI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 352 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-05-2009, 12:36 [All] Regulacja świateł + za szybki kierunek.
|
|
|
Witam,
Ostatnio zaliczyłem dzwona w tył samochodu. Ogólnie nic sie nie stało, ale troche światła mi się powichrowały, zrobił się zez zbieżny. Generalnie prawy reflektor świeci dobrze, zaś lewy znacznie krócej. Naprostowałem go i ustawiłem w położeniu pierwotnym jest troche lepiej, ale dalej świci za krótko. Sprawdziłem żarówkę czy się jakoś nie wypieła, jest ok.
Czy światała mają jakąś regulacje? Nie jestem pewien czy reflektory są orginalne.
Przy okazji opiszę jeszcze jeden problem. Coś stało się z lewym kierunkowskazem, prawy działa ok. Mianowicie nagle jak wrzuce lewy to szybko miga, tył i bok się wtedy pali ale przód lewy nie. Nawet w środku kontrolka od kierunku miga 2x szybciej, jak włącze w tym momencie awarie to tepo jest dobre ale lewy kierunek nie miga. Jak porusze taką kostkę ktora jest przy kierunku to zaczyna migać normalnie.
Prosze o jakąś radę. |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-05-2009, 12:54 Re: [All] Regulacja świateł + za szybki kierunek.
|
|
|
tttwm napisał/a: | Witam,
Przy okazji opiszę jeszcze jeden problem. Coś stało się z lewym kierunkowskazem, prawy działa ok. Mianowicie nagle jak wrzuce lewy to szybko miga, tył i bok się wtedy pali ale przód lewy nie. Nawet w środku kontrolka od kierunku miga 2x szybciej, jak włącze w tym momencie awarie to tepo jest dobre ale lewy kierunek nie miga. Jak porusze taką kostkę ktora jest przy kierunku to zaczyna migać normalnie.
Prosze o jakąś radę. |
Masz przepaloną żarówkę albo luźną wtyczkę i przez to mrugają szybciej.
Reflektory mają regulację. Otwórz maskę i od góry masz śrubkę z zębatką na krzyżakowy śrubokręt |
|
 |
tttwm
Mitsumaniak Niepoważny
Auto: CA4A 1.6 16V 1993 r. GLXI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 352 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-05-2009, 12:58
|
|
|
Dziękować za pomoc, sprawdzę to wieczorem powalczę i napisze czy się udalo. |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 05-05-2009, 10:09
|
|
|
tttwm, a co do regulacji świateł-to podjedź na stację diagnostyczną gdzie robisz przeglądy a ci ustawią światła, przecież masz przegląd na 12 miesięcy. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
|
|