Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
This stuff really ROCKs
Autor Wiadomość
brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2009, 15:04   This stuff really ROCKs

Witam

co tu dużo pisać. Ostatni raz z dwoma kółkami na serio miałem przyjemność w szkole średniej. Od tego czasu rower to raczej okazyjna sprawa pod moimi czterema literami. Jako, że tzw. syndrom informatyka tudzież mięsień piwny zaczął mi wadzić postanowiłem zanabyć owe cudo:

Niestety zdjęcie z komórki

Jak (powinno) być widać kolorem zbliżone do mojej stajni 6 diamentów ;-)

Oczywiście garść danych technicznych:
Marka/model/rok modelowy: GIANT rock 2009
Vmax - brak danych bo dlatego, że nie ma jeszcze licznika ale 50 chyba pójdzie
Spalanie - tu się jakoś podaje w kaloriach ale jeszcze nie wiem jak to sprawdzić
Moc - 1 człowiek biologiczny
Skrzynia biegów - manualna, 21 biegów do przodu, neutralny. Brak wstecznego

Felgi: 26" :D (nawet tuningowane japońskie fury odpadaja)

Tapicerka na "fotelu" jakaś pseudo skórzana ale ladny szew jest :)

ps. rozmawianie przez komórkę w czasie jazdy grozi lotem przez kierownicę co niniejszym zaliczyłem dzień czy dwa po zakupie heh
Ostatnio zmieniony przez brodzky 03-05-2009, 22:14, w całości zmieniany 1 raz  

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 02-05-2009, 21:51   

Dobra maszynka :) pochwale sie swoja :D

Rower

Na rowerze

Jak Ci coś przy maszynce padnie pisz siedzę ostro w temacie rowerów heh pozdro
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

leon9995 
Forumowicz

Auto: Auris&Corolla
Wysłany: 03-05-2009, 13:02   

Tez mam Rocka, tylko z 2008, bo z tego co widzę to jakiś delikatny FL był :D

wilk88 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Wysłany: 03-05-2009, 21:10   

GIANT dobra firma! Sam miałem dobrych parę lat temu a jako że to dobra firma to niestety szybko się go pozbyłem a raczej zostałem go pozbawiony... Prawdopodobnie służył by mi do dziś :)
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."

(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment ;)

-Mitsubishi Galant EA6W

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-05-2009, 22:16   

W sumie moze to przez to ze na serwisie zerowym nie bylem ale przerzutki nie dzialaja jak powinny (linki sie chyba naciagaja jeszcze i dlatego nie pasuje cyferka do przelozenia ale co gorsze jakby lancuch przeskakuje na trybkach z tylu :/) i niepokojaco dziwnie glosno dudni bebenek. Ale za tydzien jade na regulacje wiec sie mam nadzieje wyjasni wszystko.

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-05-2009, 00:27   

Giant robi tylko ramy wiec nie mówmy tu od razu że całe roweru robi super heh :D
Co do przezutki niestety jest to przezutka z najniższej półki nie wymagaj że tak powiem od niej cudów bo o ile sie nie myle masz przerzutke Shimano Turney założe sie że seryjne linki przerzutkowe nie są super klasy i masz przerzutke z tego co widze z krótkim wózkiem słabe rozwiązanie przy wiekszej ilosci biegów niz 6 z tyłu i przy kasetach ( tylna zebatka) o duzych trybach na biegach 1-2... regulacja przerzutek to prosta sprawa 2 sróbki regulujące połozenie przezutki wzgledem kasety na niej powinny sie znajdować można się śmiało pobawić nie bać si jak ognia :D a co do roweru jeżeli jezdzisz po lesie po jakimś pół roku możesz nażekać na wyginanie sie obręczy no niestety nie są to obrecze z wyższej półki ale to normalne nie ma co się bać można bez problemu na centrowac tak raz na 2-3 miesiące sprawdzaj napięcie szprych jak jakaś wydaje sie cie za luzna dokręć unikniesz przebitych dętek... po roku jezeli jezdzisz po lesie może wystąpić żyganie amortyzatora olejem nie ma co sie przejmowac to normalne u amortyzatorów marki suntour... i pamiętaj o smarowaniu łańcucha :) mimo moich krytycznych słów nie martw sie złego roweru nie kupiłeś to jest max w tym przedziale cenowym :)
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 04-05-2009, 09:16   

Ja to ten kurdupel w czarnym, a rowerek to TREK 3500 (czerwono-czarny) rocznik 2004, ale "lekko" stuningowany, dodany widelec przedni z amortyzatorem 120mm skoku RST, tłumienie hydrauliczne...

Plany na przyszłość to dołożenie jeszcze tarczy z przodu (widelec ma uchwyty do mocowania zacisku)

pozdro

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-05-2009, 10:44   

Wszyc napisał/a:
Giant robi tylko ramy wiec nie mówmy tu od razu że całe roweru robi super heh :D

To się wie. Reszta to inni producenci. Ale placi sie jak za calosc :P

W sumie to na poczatku mial byc rower z hipermarketu. Nastepnie przekalkulowałem i nastawiłem się na coś lekko markowego (BTwin z Decathlona 680zl). Jednakowoż zakupy robiłem w Czechowicach-Dziedzicach gdzie niby dużo sklepów jest rowerowych a tak na prawdę jeden gdzie obsługa nikogo nie widzi, drugi w budowie a trzeci - dystrybutor Krossa i Gianta. Tak więc na początku brałem Krossa za 680 ale pani sobie nie mogła nic wybrać szukała szukała i wynalazła TREK. Jak podniosłem TREKa a następnie Krossa to wołam do gościa niech mi coś lekkiego da. I tak skończyłem na GIANTcie za 930zl :) Musiałbym podjechać do decathlona bo na następny dzień coś mi się wydawało, ze ten GIANT to to samo co BTwin za 680zl :/

Rower jest do okazyjnych wyjazdów w plener i przejazdu po lesie czy jakims tam potoku. Żaden tam high-end.
Wszyc napisał/a:

Co do przezutki niestety jest to przezutka z najniższej półki nie wymagaj że tak powiem od niej cudów bo o ile sie nie myle masz przerzutke Shimano Turney założe sie że seryjne linki przerzutkowe nie są super klasy i masz przerzutke z tego co widze z krótkim wózkiem słabe rozwiązanie przy wiekszej ilosci biegów niz 6 z tyłu i przy kasetach ( tylna zebatka) o duzych trybach na biegach 1-2...

Szczerze mówiąc nie widzę różnicy w tych przerzutkach. W TREKu jest siakas Acera.

Wszyc napisał/a:

regulacja przerzutek to prosta sprawa 2 sróbki regulujące połozenie przezutki wzgledem kasety na niej powinny sie znajdować można się śmiało pobawić nie bać si jak ognia :

Śrubki są zdaje się do regulacji odchylenia od/do koła a ja mam problem z dlugością linki zdaje się bo muszę wyjechać poza cyferki żeby się zmieniło. Problem to nie jest i się nie boję ale po co się bawić jak jest gwarancja?
Wszyc napisał/a:

a co do roweru jeżeli jezdzisz po lesie po jakimś pół roku możesz nażekać na wyginanie sie obręczy no niestety nie są to obrecze z wyższej półki ale to normalne nie ma co się bać można bez problemu na centrowac tak raz na 2-3 miesiące sprawdzaj napięcie szprych jak jakaś wydaje sie cie za luzna dokręć unikniesz przebitych dętek... po roku jezeli jezdzisz po lesie może wystąpić żyganie amortyzatora olejem nie ma co sie przejmowac to normalne u amortyzatorów marki suntour... i pamiętaj o smarowaniu łańcucha :) mimo moich krytycznych słów nie martw sie złego roweru nie kupiłeś to jest max w tym przedziale cenowym :)

Tylko czekam jak poniżej roku się amortyzator zrzyga bo tylko rok gwarancji jest. Reszta mi raczej nie grozi :) Może tylko opony inne na wakacje kupie (torche mniej agresywne żeby po asfalcie nie wyło i lekko jechało)

Aha a z wad to jest jedna: za krótkie przełożenie i na równym asfalcie trzeba szybko krecić pedałami. Duża zębatka z przodu mogłaby być trochę większa.

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-05-2009, 13:59   

No w sumie jo gwara jest heh :D nie przyzwyczajony no bo ja składałem rower czesc po czesci i mam gware na komponenty a nie na całość :D a co dobrych firm rowerowych to Giant, Trek, Kellys ( spoko ramy) Specialized, Romet i sie nie śmiać teraz robi jedne z lepszych rowerów w europie wzieli sie do roboty w 2009 jest jeszcze kupa dobrych firm ale to juz raczej poszczególne elementy a nie całe rowery...
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2009, 14:51   

jak sie chwala to i ja :)

ja jezdze na treku 3700
- amorek xcr 100mm
- z przodu tarczowka 180mm ACCENT FREEZER
- manetki deore lx
- przerzutka przod alivio
- tyl do zamontowania deore w tym sezonie
Ostatnio zmieniony przez deenbe 04-05-2009, 16:52, w całości zmieniany 1 raz  

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 04-05-2009, 15:32   

to ja widzę, że ludziów z 3city jest spora grupka, może jakaś wycieczka rowerowa w najbliższy weekend???

tylko lajtowo, bo ja dopiero sezon zacząłem... jakby co to jeszcze jedna osoba jest do brygady, bo ja ganiam zazwyczaj z kumplem...

czekam na propozycje

pozdro

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-05-2009, 17:38   

Jeżeli chodzi o wycieczki to ja odpadam xD zobacz sobie wyżej na moj rower troche nie te zastosowanie pozatym narazie hamulca nie mam bo swój musze wyremontować bo mi cieknie bo troche sie rzucało rowerem :D ( hydraulika )
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 04-05-2009, 19:28   

no widzę... szkoda, ktoś moze jeszcze???

pozdro

Odpowiedz do tematu