[MSS 1.3] ELEKTRONIKA - brak wskazywania spalania na benzyni |
Autor |
Wiadomość |
djmitsu
Nowy Forumowicz
Auto: space star
|
Wysłany: 07-05-2009, 15:45 [MSS 1.3] ELEKTRONIKA - brak wskazywania spalania na benzyni
|
|
|
nie pokazuje mi ani średnigo ani chwilowego spalania stan ile mozna przejechać pokazuje
myślę że to wina jakiegoś czujnika,jeśli tak to gdzie ów czujnik sie znajduje ?
radio nie oryginalne ale to chyba nie ma znaczenia
może ktoś miał z tym problem?
Ps. jak naprawie znowu będą ładne zdjęcia i dokładny opis co i gdzie |
Ostatnio zmieniony przez JCH 08-06-2009, 22:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zbych [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2009, 17:39
|
|
|
z tego co wiem powinno byc radio oryginalne, ale to na 80%)) |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 07-05-2009, 18:25
|
|
|
djmitsu napisał/a: | radio nie oryginalne ale to chyba nie ma znaczenia | Jeśli nie masz ori radia to nie masz możliwości szybkiego przełączania pomiędzy tymi wskazaniami. Możesz to zrobić tylko na postoju stosując odpowiednią kombinację przycisków - jest to opisane w instrukcji oraz na Forum. Jak znajdę to wkleję linkę. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
djmitsu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-05-2009, 21:37
|
|
|
to wiem na wyłączonym silniku można się przełączyć ale wskazania nic nie pokazują oprócz tego co jest ile można przejechać na baku i dlatego pytam czy jest jakiś czujnik |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2009, 22:42
|
|
|
a powiedz nam czy Ty nie masz przypadkiem instalacji LPG???
Ja mam usiebi eLPG i w serwisie ASO Wierygoń Rybnik - powiedziano mi że brak wskazań za wyświetlaczu (tzn. mam wskazania ale zawsze takie same) to wina złego podłączenia instalacji LPG od strony elektrycznej. Zrobili mi tak jak trzeba ale poinformowali że może się zapalać kontrolka CE. Faktycznie się zapalała co jakiś czas. Odpuściłem temat i podpięli mi to tak jak było czyli źle i mam stałe wskazania wyświetlacza. Do tego objawem dodatkowym jest nagrzewanie się wyświetlacza ( i faktycznie u mnie jest ciepły/gorący)
Ponoć taki stan podłączenia to jest stan serwisowy. |
|
|
|
 |
djmitsu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2009, 14:19
|
|
|
instalacje LPG mam, ale wskazania spalania na LPG to raczej nie będzie bo brak jest ingerencji w komputer samochodu (własny komputer LPG)a z tego co wiem to podpiety
LPG jest do sondy lambda , na logike musiał by być jakiś przeplywomierz przed przepustnicą który by mierzył jedno i drugie, no ale mogę się mylić
lub komp. pokładowy mierzy obroty w stosunku do prędkości !
a z innej beczki na temat tego twojego wyświetlacza , uważaj bo jak się nagrzewa
to masz podane zawysokie napięcie na procka wyświetlacza co doprowadzi do przepalenia radził bym coś z tym zrobić.
1.porównać napięcia na kostkach przy wyświetlaczu (ale trzeba mieć drugi samochód
do porównania mogę ci podać ale mam MSS 1.3 99`dałem opis jak naprawić wyświetlacz parę tematów wcześniej zobacz czy masz taki sam)
2. może go nagrzewać podświetlanie
3.lub mały radiator wklejony na procka też pomoże |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2009, 14:31
|
|
|
ponoć on tak ma od początku kiedy gaz był założony, w ASO Rybnik Wierzgoń powiedzieli że jest źle podpięta instalacja gazowa i mogą to podpiąć inaczej ale będzie CE się zaświecał i faktycznie podpięli - wyświetlacz działał dobrze ale po 10 km miałem już świecącego CE więc podpięli z powrotem tak jak było. I tak jeżdżę na LPG więc ten cały wyświetlacz jest mi na nic. |
|
|
|
 |
djmitsu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2009, 15:02
|
|
|
ja też jeżdżę na LPG ale od czasu do czasu na benz co by się kisiel nie zrobił
i po to mi wskażnik ale chyba nic z tego
a może ktoś mi powie czy w MSS1.3 99 jest przepływomierz |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
|
|
|
 |
kristos76
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1.3 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2011, 06:01
|
|
|
Witam.
Przeglądam temat, bo też ma MSS z LPG i zgłosiłem usterkę sprzedającemu mi auto, ze komputer nie pokazuje nic po za temp powietrza i godziną. Forumowicze podpowiedzieli jak przełączać funkcje ( radio nieoryginalne), ale ciągle było tak samo- brak wskazań, piszę[b] było, bo wczoraj komputer nagle zaczął pokazywać spalanie średnie. Zgłupiałem całkowicie!!! Czy to może byc wina tego, że auto mogło mieć wcześniej rozładowany aku??? Jeśli nie to Co? |
_________________ Żeby drzewa, z których zrobią nasze trumny rosły jak najdłużej |
|
|
|
 |
|