Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chce kupić EVO ..... ale
Autor Wiadomość
Daromir
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 16:17   

Maverik napisał/a:
w subaru jest lepszy komfort z jazdy a spalanie tych dwuch aut jest prawie takie same około 11 litrów jak podaje gazeta auto świat

Co do komfortu to kwestia gustu. Jeden lubi jak ryczy mu głośny wydech, dla innego to wada. Jeden lubi dużo guzików do pstrykania na konsoli, innego to drażni.
Gazeta podała co wyczytali z danych katalogowych, a jeśli art. był sponsorowany to na 100% tak zrobili. W rzeczywistości 11 litrów jest możliwe... ale właścicielowi EVO (i subaru też ;) ), który na dłuższym dystansie będzie się tak ograniczał z naciskaniem gazu i wyrabiał taką średnią ...współczuję. Wyrzucenie pieniędzy na takie auto. Lepiej niech sobie od razu kupi np. passata 1,9 TDI 110KM. Będzie mu palił 6l/100km i nie będzie się stresował wciskając bardziej gaz.

Poza tym paliwo to nie wszystko. hamulce też kosztują, itd. ;)

Ale i tak uważam, ze jak kogoś stać na EVO i rzeczywiście lubi auta sportowe, z ich plusami i przywarami, to jest to jeden z najlepszych wyborów w tej klasie. Poza tym jak ktoś chce się wyróżniać z tłumu to jest to również jeden z lepszych wyborów ;)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2007, 16:28   

z drugiej strony decydujac sie na takie auta ciezko wybrac jedno z nich myslac ze jest bardziej komfortowe :D To jest ostatnia rzecz na ktora bym patrzyl :P
...no wlasnie co do spalania to z tego co slyszalem ciezko osiagnac te "producenckie" 11l/100 :D :D :twisted: (no chyba ze gdzies na trasie...ale to 3eba miec wtedy baaardzo silna wole :twisted: :P )...zreszta stac Cie na Evo stac Cie na paliwo i ubezpieczenia :P
Pozdroo

Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2007, 19:22   

jak narazie mam Fiata CC 1,2 ^^ full tuning i chce właśnie sobie evo9 kupić ale coś mnie odpycha od tego auta....z tego co wiem takim autem sie cięzko jeździ bo w łatwy sposub mozna sprzegło spalić a klocki hamulcowe szybko padają

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 03-10-2007, 20:10   

Maverik napisał/a:
jak narazie mam Fiata CC 1,2 ^^ full tuning i chce właśnie sobie evo9 kupić ale coś mnie odpycha od tego auta....z tego co wiem takim autem sie cięzko jeździ bo w łatwy sposub mozna sprzegło spalić a klocki hamulcowe szybko padają

ŚWietny PomysŁ !!!!! :twisted: zamienić CC na EVO . Dla mnie bomba !!! Serio piszę !!
a konkretnie to masz rację w EVO ciężko się jeździ i można więcej rzeczy popsuć niż tylko hamowniki i przęgło :)

A w moim temacie decyzja zapadła !!! WYGRAŁO SUBARU !!!!!!! Teraz trwają poszukiwania konkretnego egzemplarza .
Dlaczego właśnie subaru .... napiszę później :)
L.U.K.S. SQUAD

Daromir
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 09:06   

Polsaler życzę duuuużo szczęścia ;) , jeśli szukasz używanego subaru w dobrym stanie. Też szukalem i w końcu sobie darowałem i kupiłem nowe auto, choć "wąż w kieszeni prawie od tego zdechł" :lol:
Jak nowe to powinieneś się długo cieszyć. Z używanym i jeszcze od niepierwszego właściciela to chyba większa ruletka niż rosyjska ;)

Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 14:17   

polsaler,

jakie chcesz kupić nowe czy uzywke ?

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 04-10-2007, 17:23   

używkę zdecydowanie . Poluję na GT . Wiem , że znaleźć dobre to CUD ale mi się nie spieszy ........
L.U.K.S. SQUAD

Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 22:47   

a tak przy okazji gdzie można odbyć jazde próbna EVO IX ?

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 05-10-2007, 07:00   

Maverik napisał/a:
a tak przy okazji gdzie można odbyć jazde próbna EVO IX ?

Ja byłem w Zabrzu, synek właściciela salonu ma Evo, ale niestety mimo moich zapewnień, że miałem do czynienia z takimi autami nie pozwolili wsiąść za kierownicę :roll:

Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 12:43   

http://www.mitsubishigabra.pl/Kontakt niby na tej stronce mozna sie umówic na jazde próbną evo 9 w krakowie

Nevman1
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2007, 01:42   

Koszty, koszty i jeszcze raz koszty.
Jeżdżę w UK VR4 i kosztuje mnie to około 400 funciaków miesięcznie nie licząc sporadycznych wypadów na tor.
Cudowne auto ale jeśli liczysz każdy grosz to niestety, tego typu auta jak EVO czy STI moga strasznie uszczuplić domowy budżet.
Staropolskie powiedzenie "Koń go zjadł" oznaczało biednego szlachcica który wszystkie oszczędności inwestował w swojego konia (bez skojarzeń proszę) samemu żyjąc na skraju ubóstwa ale z koniem "do lansu" i posiadając EVO czy STI może być dokładnie tak samo. Tak więc jeśli liczysz się z pieniędzmi, odpuść sobie natomiast jeśli nie to EVO, EVO i jeszcze raz EVO. Drogie, awaryjne ale nic na świecie nie jeździ jak EVO. STI się nie umywa IMHO. Znajomy tutaj jeździ STI i gdy wsiadł w moje VR-4 to był naprawdę pod wrażeniem a EVO jednak jest odrobinke lepsze od VR-4

sasiadek_bb
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2007, 23:14   

Ja czekam na jazdę próbną X i jesli będzie takie jak się spodziewam, to łyknie się. Jeździłem i WRX i STI i EVo 9 i mniej więcej wiem co wszystkie są warte. Jestem wielkim fanem subaru, ale evo nie wyjeźdża przodem więc sprawa jasna. Na formu subaru nie pochwalę się X :)

Jakby ktoś wiedział jak juz się pokaże X w okolicach śląskiego lub małopolskiego to prosię o znaka.

P.S. z sentymentu forester zostaje :)

P.S. 2 : 11 litrów w subaru?????? herezja.

Piter35
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 22:11   

Spokojnie :wink: możesz sie pochwalić X ( ciemna strona mocy jest podziwiana i szanowana przez fanów subaru) a co do spalania to bywa to różnie zajmuję sia samochodami a najbardziej subaru i miałem trochę tych aut i moge powiedzieć,że jak się chce to spali 10-11 ale jak poszalejesz :arrow: to ile wlejesz :mrgreen:

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 17-11-2007, 18:36   

sasiadek_bb, na forum Subaru założyłem temat spota na Podbeskidziu, moze jakoś się spotkamy? jeden z forumowiczów (ma OBK 2.5) zapowiedział że weźmie kamerkę i wrzucimy na YouTube jakiś filmik po śniegu żeby podrażnić resztę forumowiczów :lol:

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2009, 18:17   

Maverik, kolego zamowilem jazde próbna nawet nie raczyli sie odezwac ... i w gabrze i u filipowicza poprzez formularz zgloszeniowy.

Ogolnie ja mam chrapke na o wiele starsza wersje evo III gsr.Jest to spowodowane wieloma czynnikami miedzy innymi tym ze strasznie mi sie te staruszki podobaja.
Mysle nad projektem Colt Evo , sam jezdze coltem gti 94 i buduje tez gti 4x4 do zabawy.Mam wrazenie ze po skonczeniu tego malego wariata apetyty mi wzrosnie wlasnie na ewolucje...Tylko pytanie co wtedy - nowy projekt czy moze magia evo :)

Pozdrawiam
bwr

Odpowiedz do tematu