|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: BigTomala 08-05-2009, 16:45 |
kupiłem miśka i co dalej? |
Autor |
Wiadomość |
dozger
Nowy Forumowicz
Auto: Galant kombi 2400 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2009, 16:19 kupiłem miśka i co dalej?
|
|
|
Witam, jestem nowy na forum.
Kupiłem wczoraj miśka galanta z 2000 roku z silnikiem 2,4 GDI.
Z nastawieniem (z racji,że dużo jeżdzę i to po mieście) założenia LPG.
Dopiero po kupnie przeczytałem tutaj na forum,że te silniki nie nadają się do LPG.
Więc wpadłem na pomysł zamiany silnika na 2,0 lub 2,5.I w moim przypadku będzie to najlepszy pomysł ponieważ moje GDi strasznie hałasuje na popychaczach.Więc koszt wymiany ich,uszczelki i robocizna będzie niewiele mniejsza niż wymiana silnika na np 2.0 które chodzą na giełdzie od 800 do 1500zł za golasa.I moja pytanie jest takie,czy wystarczy przełozyć silnik i komputer, kolektor wydechowy oraz dolot i wszystko będzie Ok, czy są jakieś knywy typu inna kostka po komputer, inna skrzynia biegów itp.
Z góry dziękuję za udzielenie informacji.
Ewentualnie go sprzedam dalej i poszukam z innym silnikiem. |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 08-05-2009, 16:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 10-05-2009, 23:49
|
|
|
Plus stacyjka, immo i wiele innych. Zrób tak jak radzi BigTomala. |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 11-05-2009, 18:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|