|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E56A 2.4] Spadek obrotów |
Autor |
Wiadomość |
machu212
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant rok 95
|
Wysłany: 10-05-2009, 16:51 [E56A 2.4] Spadek obrotów
|
|
|
Witam!! Mam problem z obrotami w galu i nie wiem jaka jest przyczyna obroty spadają poniżej Tysiąca i czasem silnik całkiem zgaśnie!! Autko mam w automatycznej skrzyni biegów silnik to 2.4 benzyna z gazem rok 95. Rzecz się dzieje na Gazie a jak przełączę na Benzynę to po chwili jazdy zapala się kontrolka check engine. Panowie pomóżcie |
|
|
|
 |
JacekOlowiak
Mitsumaniak madafakir

Auto: Galant 2.0 V6 24v 1996r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 57 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 11-05-2009, 08:54
|
|
|
Check engine to "wada" instalacji - trzeba oszukać ECU (w tej chwili twój komputer myśli, żę nie dostaje paliwa więc wyświetla problem) - http://forum.mitsumaniaki...+engine&start=0
powiedz jeszcze czy kontrolka gaśnie czy świeci się cały czas? czy na gazie też się zapala czy pracuje poprawnie? jaką masz instalację?
co do gaśnięcia to ja bym na początek strzelał w świece, później przewody zapłonowe, przeczyść albo zmień filterki od gazu
powodzenia |
|
|
|
 |
machu212
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant rok 95
|
Wysłany: 11-05-2009, 22:07
|
|
|
Gaz jest zwykły, Kontrolka na benzynie jak sie zaświeci to juz nie zgaśnie do puki nie zresetuje kompa. Dzisiaj sprawdziłem silniczek krokowy jest ok chodzi bez zarzutu, wyczyściłem kopułkę. Moje podejrzenia to pewnie coś z gazem może to faktycznie filter lub trzeba ustawić obroty na gazie. Dzięki za pomoc, pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|