|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pmóżcie wybrać |
Autor |
Wiadomość |
ruda
Nowy Forumowicz
Auto: pomieszanie z poplątaniem!!
|
Wysłany: 16-05-2009, 22:07 pmóżcie wybrać
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów
Czytam was od paru dni. Jest tu straszny nawał informacji, chociaż większość bardzo cenna zachwalacie lancerka, ja też się w nim zakochałam, ale przyznam, że przeraża mnie jego spalanie. Jak to napisaliście "moc nie bierze się z powietrza" no ale mimo wszystko....
Czy znajdzie się ktoś chętny i pomoże mi w wyborze między invite 1.8 a mazdą 3?? wiem, że nikt za mnie nie wybierze i to ja mam się czuć dobrze w tym aucie, ale może jako znawcy tematów coś mi podpowiecie. Do miśka (bardzo męska nazwa ) zachęca mnie to, że jest inny. Siedziałam w toyocie, nissanie, kia, seat...ale te wszystkie auta są do siebie podobne. A lancer to lancer.
Swoją drogą panowie jacyś mali jesteście, że macie krótkie podłokietniki i z lewej strony też nie bardzo jak się ma słuszne centymetry, siedzi się bardzo wygodnie
No dobra, czekam na jakiś odzew. Póki co lancer jest zarezerwowany, ale i mazda jest piękna. Jak powiem panu w salonie, co wy dostajecie przy kupnie, to do dywaników i alarmu będzie musiał coś dodać
Pozdrawiam
Ruda |
Ostatnio zmieniony przez ruda 16-05-2009, 23:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 16-05-2009, 23:09
|
|
|
ruda napisał/a: | ale przyznam, że przeraża mnie jego spalanie |
czy ja wiem, 10 litrow spali Ci kazde auto z silnikiem benzynowym...jesli to dla Ciebie za duzo wez 1,5
Co za przyjemnosc jezdzenia autem z mala moca
Dobry wybow
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 16-05-2009, 23:10
|
|
|
ruda napisał/a: | przeraża mnie jego spalanie | To Ty jakiś strchliwy jesteś...
Chba, że o EVO mwisz. |
|
|
|
 |
ruda
Nowy Forumowicz
Auto: pomieszanie z poplątaniem!!
|
Wysłany: 16-05-2009, 23:37
|
|
|
Strachliwa jeśli już
Wydaje mi się, że 10 litrów to sporo i jednak często wymieniacie to jako minus tego samochodu. Oglądam aktualnie różne autka i akurat lancer ma najwyższe spalanie. No ale i najbogatsze wyposażenie w przystępnej cenie ehhhh....sama sobie chyba odpowiedziałam na pytanie, który samochód mam wybrać. Ten ma po prostu w sobie coś.
Wygląda na to, że za dwa tygodnie będę się cieszyć niebieskim lancerem sportback chyba że ktoś mnie jeszcze do niego zrazi
Niebieskim...widać, że baba....kolor najważniejszy. Kij w oko silnik i wyposażenie |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 17-05-2009, 07:57
|
|
|
ruda napisał/a: | widać, że baba....kolor najważniejszy | Eeeetam, mój musiał być czerwony i na tych właściwych felach. A że najtańsza wersja w tych felach miała to i owo na stanie to już przypadek... |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2009, 08:27
|
|
|
ruda napisał/a: | Czy znajdzie się ktoś chętny i pomoże mi w wyborze między invite 1.8 a mazdą 3?? wiem, że nikt za mnie nie wybierze i to ja mam się czuć dobrze w tym aucie, ale może jako znawcy tematów coś mi podpowiecie. Do miśka (bardzo męska nazwa ) zachęca mnie to, że jest inny. Siedziałam w toyocie, nissanie, kia, seat...ale te wszystkie auta są do siebie podobne. A lancer to lancer.
Swoją drogą panowie jacyś mali jesteście, że macie krótkie podłokietniki i z lewej strony też nie bardzo jak się ma słuszne centymetry, siedzi się bardzo wygodni |
Lancer jest większy od Mazdy3.
Prowadzi się go świetnie - przykleja się do drogi
Podłokietnik wymieniłem w 1 tygodniu użytkowania
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rubert
Nowy Forumowicz
Auto: najlepsze
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:02
|
|
|
To zalezy czy chcesz kupić stary model mazdy 3 , czy nowy który własnie wychodzi. Oczywiście nowy model Mazdy 3 bedzie o wiele droższy , a także o wiele lepszy, w stosunku do Mitsubishi , Lancer to zwykły "badziew", mam nadzieje ze przeczytalas wszystkie posty dokladnie szczegolnie te o odpadającym lakierze, fruwających plastikach podczas jazdy(ogary poszły w las), tandetnych tworzywach udających to i owo, o podzespole który płynie z Japonii kilka miesięcy i okazuje sie popsuty i znowu płynie i nie wykluczone ze znowu bedzie popsuty itd, itp można by napisać powiesc o tym aucie i jego problemach, a o spalaniu juz nie wspominam, ale on nie pali 10 litrów co Cię przeraża, on pali ok 13 litrów, także daj sobie spokoj z tym autkiem i jesli masz kase to bierz mazde. |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:08
|
|
|
Rubert napisał/a: | To zalezy czy chcesz kupić stary model mazdy 3 , czy nowy który własnie wychodzi. Oczywiście nowy model Mazdy 3 bedzie o wiele droższy , a także o wiele lepszy, w stosunku do Mitsubishi , Lancer to zwykły "badziew", mam nadzieje ze przeczytalas wszystkie posty dokladnie szczegolnie te o odpadającym lakierze, fruwających plastikach podczas jazdy(ogary poszły w las), tandetnych tworzywach udających to i owo, o podzespole który płynie z Japonii kilka miesięcy i okazuje sie popsuty i znowu płynie i nie wykluczone ze znowu bedzie popsuty itd, itp można by napisać powiesc o tym aucie i jego problemach, a o spalaniu juz nie wspominam, ale on nie pali 10 litrów co Cię przeraża, on pali ok 13 litrów, także daj sobie spokoj z tym autkiem i jesli masz kase to bierz mazde. |
na tego Pana nie zwracaj uwagi, to taki forumowy Pan Nikt - nie karmić trolla - hubert weź coś z nim zrób |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
Rubert
Nowy Forumowicz
Auto: najlepsze
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:14
|
|
|
Zapomniałem jeszcze napisać, nie kieruj się przy zakupie emocjami jak większośc kobiet, spojrz na to chłodnym okiem, nie wszysto złoto co się świeci(często to chińskie sreberko), Lancer to takie wielkie g... w ładnym opakowaniu. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:44
|
|
|
ruda napisał/a: | Niebieskim...widać, że baba....kolor najważniejszy. Kij w oko silnik i wyposażenie |
Widziałem ostatnio panią w granatowym sedanie w okoliczch Suwałk.
Też planowałem granatowego, ale jak zobaczyłem czarnego to mi granat przeszedł.
Pogadaj na PW ze Skakanką, posiadaczka Sportbacka. Może jako kobitka coś Ci jeszcze podpowie . |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Cezarito
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 SB '09
|
Wysłany: 17-05-2009, 11:39
|
|
|
Wszystko zależy od tego, do czego głównie to auto będzie Ci potrzebne.
Jeżeli poruszasz się głównie, lub tylko po mieście, to faktycznie, spalanie będzie dla Ciebie ciężkim kęsem do przełknięcia, ale nie wiem czy Mazda proponuje znowu spalanie o wiele niższe, oczywiście zależy to też od silnika.
Po prawdzie, im więcej jednak opuszczasz miasto, tym bardziej docenisz Lancera, jego rozmiar bije na głowę inne modele klasy C, dzięki czemu podróżuje się komfortowo i już nie za takie wielkie pieniądze, zależnie od ekonomiki jazdy.
Ponadto możesz być pewna, że kupujesz auto z charakterem, którego próżno szukać u Mazdy, Mazda przypomina bardziej model plastikowego resoraka, zabawkę, co oczywiście może nierzadko podobać się kobietom. |
|
|
|
 |
Mati81
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback
|
Wysłany: 17-05-2009, 17:59
|
|
|
Rubert napisał/a: | To zalezy czy chcesz kupić stary model mazdy 3 , czy nowy który własnie wychodzi. Oczywiście nowy model Mazdy 3 bedzie o wiele droższy , a także o wiele lepszy, w stosunku do Mitsubishi , Lancer to zwykły "badziew", mam nadzieje ze przeczytalas wszystkie posty dokladnie szczegolnie te o odpadającym lakierze, fruwających plastikach podczas jazdy(ogary poszły w las), tandetnych tworzywach udających to i owo, o podzespole który płynie z Japonii kilka miesięcy i okazuje sie popsuty i znowu płynie i nie wykluczone ze znowu bedzie popsuty itd, itp można by napisać powiesc o tym aucie i jego problemach, a o spalaniu juz nie wspominam, ale on nie pali 10 litrów co Cię przeraża, on pali ok 13 litrów, także daj sobie spokoj z tym autkiem i jesli masz kase to bierz mazde. |
Widać że kolega ma problem z własną osobowością. Nie pasuje Ci Lancer to kup sobie golfa załóż dres i wyrywaj laski pod strażnicą. |
Ostatnio zmieniony przez Mati81 17-05-2009, 19:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 17-05-2009, 19:30
|
|
|
Cezarito napisał/a: | Ponadto możesz być pewna, że kupujesz auto z charakterem, którego próżno szukać u Mazdy, Mazda przypomina bardziej model plastikowego resoraka, zabawkę, co oczywiście może nierzadko podobać się kobietom. |
eeee nie mozna powiedziec ze Mazda ma mniej charakteru od Lancerka, szczegolnie ta nowa ktora jest jedna z ladniejszych aut typu sedan w klasie. Lancer jest naprawde udanym autem, ale Mazda nie jest gorsza ..a wnetrzem bije na glowe nowego Lancera (generalnie chodzi o elegancki design)
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-05-2009, 19:49
|
|
|
Mo coś w sobie. Na zewnątrz sylwetka z Mazdy 6, trochę laguny lub megen, trochę 308, 407 coupe. Wnętrze hmy? zegary od Lancera reszta jak naleśnik. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
|
|