|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
auto zaczęło kopcić na biało |
Autor |
Wiadomość |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 09-05-2009, 00:36
|
|
|
że tak się spytam w jaki sposób pierścienie olejowe wpływają na kompresję i dlaczego niby wysoka kompresja miałaby być niepowołana...? w zasadzie wyższa kompresja=większa moc ;p doedukuj mnie xD |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-05-2009, 09:22
|
|
|
zenek_bb napisał/a: | że tak się spytam w jaki sposób pierścienie olejowe wpływają na kompresję i dlaczego niby wysoka kompresja miałaby być niepowołana...? w zasadzie wyższa kompresja=większa moc ;p doedukuj mnie xD |
Jeśli pierścienie olejowe puszczaja olej to kompresja jest większa, ponieważ pierścień na tłoku doszczelnia się olejem i faktycznie mocy jest więcej i kompresja większa, na tyle więcej, że czasem potrafi dmuchnąć uszczelkę pod głowicą Przy niskich obrotach olej który przedostaje się przez pierścienie nie zdąży się spalić tak jak przy wysokich. Efekt końcowy jest taki, że jak auto pracuje na wolnych, olej dostaje się do komory spalania, przy dodaniu "gazu" napompowany olej się spala i stąd chwilowy dym, przy wysokich obrotach olej też jest spalany ale tak szybko, że dym jest niezauważalny. To tyle co ja wiem na ten temat, jeśli się myle to poprawcie. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
mikus
Forumowicz
Auto: mitsubishi eclipse
|
Wysłany: 17-05-2009, 11:28
|
|
|
sprawdzali mi cisnienie i na kazdym cylindrze mam po 13 |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 17-05-2009, 19:40
|
|
|
To albo masz silnik w idealnym stanie, albo puszcza Ci olej przez pierścienie olejowe w/g mnie. |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-05-2009, 11:35
|
|
|
Maretzky85 napisał/a: | To albo masz silnik w idealnym stanie, albo puszcza Ci olej przez pierścienie olejowe w/g mnie. |
Raczej tak jak pisze Maretzky85, ciśnienie powinno być max 12,5 |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|