[II 2.0 DID] brudne progi |
Autor |
Wiadomość |
stachu
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0 d 12.2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-02-2009, 19:18 [II 2.0 DID] brudne progi
|
|
|
mam pytanie .czy jest mozliwość zabezpieczenia progów bo brudza się strasznie i przy wsiadaniu trudno się nie ubrudzić , czy też macie takie wrazenie. może jakieś gumy czy coś.dzięki za podpowiedż |
_________________ stachu |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:27
|
|
|
też mam ten problem - wiecznie zachlapany cały samochód poniżej lini drzwi... w poniedziałek jadę na montaż org. chlapaczy - dośc drogie (ok.350zł+montaż) , ale co zrobic..... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:46
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | też mam ten problem - wiecznie zachlapany cały samochód poniżej lini drzwi... w poniedziałek jadę na montaż org. chlapaczy - dośc drogie (ok.350zł+montaż) , ale co zrobic..... |
Jeśli mówicie o tej plastikowej listwie na samym dole, gdzie zbiera się cały bród, to chlapacze nic nie pomogą. U nas chlapacze są od nowości i właśnie na tym plastiku zbiera się cały syf, błoto po pojeżdżawkach w lesie, itd. Natomiast jeśli mówicie o progach, tam gdzie są ozdobne listwy, to mając zamontowane chlapacze, wszystko jest czyściutkie. |
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:47
|
|
|
stachu napisał/a: | czy jest mozliwość zabezpieczenia progów bo brudza się strasznie |
jest - chlapacze.
Ja póki co uczę się wsiadać bez brudzenia spodni za każdym razem |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
stachu
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0 d 12.2008
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:49
|
|
|
chodzi mi oto że jak otworzysz drzwi to próg (chyba tak sie to nazywa ) jest cały w błocie i wcale nietrzeba jechać po lesie tylko wystarczy deszcz i błoto. |
_________________ stachu |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:04
|
|
|
Sa nakladki na progi, w salonie i zapewne cos da sie z uniwersalnych dopasowac. Tyle ze to polsrodek gdyz brudzic sie beda one wtedy |
|
|
|
 |
yesko
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D Instyle
|
Wysłany: 27-02-2009, 17:22
|
|
|
W tym okresie brudzące spodnie progi dotyczą to chyba wszystkich samochodów.
Ja staram się wsiadać w pół-szpagacie z asekuracją kierownicy. Nie zawsze się uda bo jak ktoś z lewej zaparkuje za blisko to nic z tego.
Można ewentualnie przed samochodem zdjąć spodnie i założyć ponownie wewnątrz ale jeszcze tego nie próbowałem |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27-02-2009, 23:05 Uszczelka
|
|
|
Niestety, problem wcale nie dotyczy wszystkich samochodów, a tylko takich które nie mają odpowiedniej uszczelki. Jak zacząłem jeździć Outlkiem, też mnie to zdziwiło - w poprzednich autach (Passaty) progi zawsze były czyste! Przyjrzałem się tematowi - w Volkswagenach na przykład jest mała poprzeczna uszczelka pomiędzy drzwiami a progiem, która blokuje brud... Kosztuje pewnie kilkanaście groszy, a cieszy... |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2009, 08:27 Re: Uszczelka
|
|
|
bonito napisał/a: | Kosztuje pewnie kilkanaście groszy, a cieszy... | Raczej kilkaset zloty... ale fakt, rzecz w zimie przydatna. |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
|
Wysłany: 21-05-2009, 15:13
|
|
|
polecam org. chlapacze- wydatek ok. 400zł. , ale spełniaja swoja role - auto sie nie brudzi przy byle kałuzy... montaż jest banalnie prosty bo chlapacze sa przystosowane pod org. otwory technologiczne mitsu- warte tej kasy.... a odnosnie brudnych progów - załorzyłem orurowanie z podestami i mam problem rozwiazany - ponadto dzieci sa zachywcone z wsiadania - wcześniej "tata miał wysokie auto"... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 21-05-2009, 16:36
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | wydatek ok. 400zł. , | jmgmotocykle napisał/a: | warte tej kasy.... | moim zdaniem nie warte, ale dobrze je mieć a zamienników nie ma |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
|
Wysłany: 21-05-2009, 17:00
|
|
|
warte,warte - idelanie pasuja , masywne , a nie jakies gów... z allegro, dodatkowo uszczelnione tasma wodoszczelna także nic nie powyciera lakieru po kilku latach , nic nie skoroduje (pomijam fakt ocynku) - sa naprawdę solidne- a zamienników - fakt- nie ma - nawet polscy"producenci" nie chcą się podjąc ich produkcji - troche szkoda bo pewnie z 100 by je kupił... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 21-05-2009, 18:31
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | idelanie pasuja , masywne , | zupełnie porównywalne jakościowo ori do OCtavi to było o ile dobrze pamiętam 120zł, no ale to grupa samochodu dla ludu (VW), a tu ekskluzywne gumowe chlapacze, unikatowe w skali światowej . Dlatego pisałem że nie warte, ale dobrze je mieć. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
piotrls
Forumowicz
Auto: outlander II 2.2 int+
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 53 Skąd: stalowka
|
Wysłany: 23-05-2009, 16:17
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | załorzyłem orurowanie z podestami i mam problem rozwiazany |
Gdzie kupileś podesty. Godne polecenia??? |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 23-05-2009, 22:02
|
|
|
No i zarzuć jakieś zdjęcia |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
|