|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Radio do Auta |
Autor |
Wiadomość |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-05-2009, 13:18
|
|
|
Znam to radyjko i muszę powiedzieć, że z fabrycznych głośników wyciska znacznie więcej niż cenowo podobne Sony, Kenwoody...po prostu klasa. Gratuluję wyboru. Przyznam się także, że uwielbiałem grafikę DOT MATRIX z wielbłądem |
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 22-05-2009, 13:46
|
|
|
Serek, dokładnie, sam jestem w szoku, bo jak zamiast JVC włożyłem to radio to po prostu przepaść.
Poza tym bardzo dużo opcji korekcji dźwięku, personalizacja itd, super separacja kanałów, teraz słyszę stereo Za tą kasę nie było nic tej klasy na allegro.
Sony, JVC, kenwooda, LG raczej nigdy nie kupię. Miałem kiedyś zabytkowego pioneera. Modelu nie pamiętam, 2x20W plus wzmacniacz 2x25 tej marki który był sprzedawany z radiem. Totalny zabytek, bez zdejmowanego panela, bez kieszeni, a w Ładzie 2107 z regenerowanymi głośnikami Magnat Traveller i przód Clarion grał przepięknie.
Zamieniłem go na kilka lat młodszego sony i do dziś dnia żałuję. Płytki dźwięk, praktycznie nie słyszalne stereo, niby 4x40W, a dużo słabszy, niskie dźwięki porażka, wysokie mieszały się ze średnimi tworząc rzęrzenie, a nie muzyke.
Car audio przeniosło się z łady do Lancera i powróciłem do Pioneera. Tym razem 4x35W i zdejmowany panel, bez RDS, ale znowu było to brzmienie. Radyjko kupiłem z niesprawnym wyświetlaczem i zacinało się. W warsztacie powiedzieli że nadaje się na złom, ale pogrzebałem i służyło mi przez długi czas.
Ale znowu popełniłem błąd. Brat sprzedawał auto i miał w nim ładnego JVC, radyjko z 5 lat młodsze, w idelanym stanie. Nie było mnie w domu i zamienił radia za moją zgodą, a tamto poszło na handel z autem.
No i ten sam efekt, po prostu strasznie to grało. Galanta kupiłem z radiem JVC, ale wyższym modelowo, różnica niewielka.
W tym czasie szwagier testował radyjka lepszej klasy. Praktycznie co miesiąc miał inne. Przetestował kilka Pioneerów, sony, jvc, kenwooda, blaupunkty, alpine, VDO.
Na podstawie tych doświadczeń mogę powiedzieć jednoznacznie, ze nigdy nie kupię nic z marki SONY, JVC, KENWOOD, LG i innych podobnych. Blaupunkt co prawda ma poprawne brzmienie, ale brak mu tego czegoś.
Szukając radia przeglądałem tylko Alpine, Pioneer, Clarion i za sugestią BigTomali Nakamischi, ale to ostatnie wiadomo już inna bajka Może i jestem uprzedzony, ale wolę kupić strego Clariona niż nowego błyszczącego LG z mp3, lub jeśli ma to być nowe radio to niższy model jednej z tych marek niż wyższy pozostałych
A dot matrix wymiata |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:04
|
|
|
Owczar napisał/a: | Serek, dokładnie, sam jestem w szoku, bo jak zamiast JVC włożyłem to radio to po prostu przepaść. |
mialem to samo - zamiast jvc mp3 zalozylem clariona chyba serii 6 z mp3 i roznica gigantyczna!!! - te same nagrania a brzmia tak, ze chce sie sluchac
[ Dodano: 22-05-2009, 14:06 ]
Owczar napisał/a: | Blaupunkt co prawda ma poprawne brzmienie, ale brak mu tego czegoś. |
tez bralem pod uwage, ale ich panele sa jakies takie tandetne/plastikowe - mam wrazenie, ze zaraz sie rozpadna |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:11
|
|
|
Darku w moim wywodzie pominąłem aspekty stylistyczny i jakość wykonania, ale zgodzę się, że Balupunkt ma troszkę tandentną jakość wykonania, ale surowy design ze starszych modeli mi się podobał. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-05-2009, 16:06
|
|
|
Blaupunkta wybrałbym ze względu na sekcję tunera, natomiast od kilku już lat ujeżdżam Becker Mexico Pro i zadowolony jestem przeogromnie z jakości. Do tego te dwie gałeczki do kręcenia...malinka |
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 22-05-2009, 22:04
|
|
|
biriapro napisał/a: | Moja żonka ma dxz 379 i nie narzeka,bardzo neutralne brzmienie bez przebarwień całkiem fajne za te pieniądze.Pozdrawiam |
Dzięki
Owczar napisał/a: | Maciek ogólnie clariony ładnie grają, ale z standardowymi głośnikami nie odczujesz większej różnicy. |
Dzięki to tak jak myślałem że głośniczki do wymiany. Na razie sprzedałem też Denwera i całą kasiorkę z 2 radyjek przeleję na poczet u. skarbowego za VAT z 04.2009 ((( Kupno radyjka odejdzie na przyszły miesiąc więc posłucham silnika - po wymianie oleju słodko mruczy |
_________________ Gal '00 EA5A 6A13 Avance ---ZBIR---MÓJ
Colt '98 CJ1A --------CoJOt--------SOLD
Gal '91 E32A EXE ---GALANCIOR--- SOLD
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========
 |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 23-05-2009, 11:24
|
|
|
ja miałem ostatnio możliwość porównać 3 radyjka: sony, VDO, i JVC wszystkie w cenie do 300 PLN. z tych trzech najlepiej gra JVC, potem sony a powiedzieć że VDO ładnie gra to chyba może ktoś komu słoń na ucho nadepnął.
jeżeli chodzi o jakość wykonania to też JVC sony niestety na końcu |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 23-05-2009, 12:27
|
|
|
Serek napisał/a: | Blaupunkta wybrałbym ze względu na sekcję tunera, natomiast od kilku już lat ujeżdżam Becker Mexico Pro i zadowolony jestem przeogromnie z jakości. Do tego te dwie gałeczki do kręcenia...malinka |
Becker ma świetną jakość wykonania, nigdy nie miałem okazji posłuchać jak gra, ale miałem kiedyś w ręku kaseciaka i rzuciło mi się to w oczy.
http://elektron.pol.lubli...w89.htm#be0728x
To przedostatnie albo ostatnie z tego linku. Utkwiło mi w pamięci ze względu na inny sposób wkładania kasety i przyciski ze zmiennymi funkcjami wyświetlanymi nad przyciskami. Sposób działania mechaniki kaset, wszystko bezszelestnie... Niestety nie pograło u mnie bo nie miałem części z tunerem i przedwzmacniaczem. Bez tego nie działała nawet funkcja pogłaszania , bo chciałem podłączyć jakiś mały wzmacniacz, ale na wyjściu był stały sygnał. |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 23-05-2009, 13:21
|
|
|
Co do marek nie można wszystkiego wrzucać do jednego dzbana pioneer gra dobrze a kenwood już nie.Sam mam jvc exad kd shx701 i uważam że to radyjko na pograniczu hi-end.Każda marka ma swoje topowe modele znacznie odbiegające jakością wykonania brzmienia wyposażenia których nie mozna porównywać z hipermarketowską tandetą.
Inna sprawa że niektóre marki nawet w topowych wersjach nie wyrózniają się niczym szczególnym.Takie zdanie mam o sony i np lg. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-05-2009, 11:33
|
|
|
Nie wrzucamy. Sam wybierałem modele wyższe np. Sony i nie mam dobrego zdania o nich. O hi-endzie klasy F1 nie wypowiadam się bo nie jest w naszym zasięgu. Natomiast Producenci jak Alpine, Clarion, Becker, Pioneer, ... posiadają szeroką ofertę wyjątkowo udanych propozycji i niewprawny słuchacz nie musi szukać tzw. rodzynków.
Sam jednak przesiądę się na Nakamichi jak tylko Becker odmówi posłuszeństwa. |
|
 |
|
|