|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z odpaleniem silnika |
Autor |
Wiadomość |
dariuszzb [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2006, 14:06 problem z odpaleniem silnika
|
|
|
W czasie dużych temperatur, czasami mam problem z zapłonem silnika oraz nie gaśnie kontrolka silnik. wytestowałem że, po którymś wyciągnięciu kluczyka i włożeniu do stacyjki z powrotem problem ustaje oraz to że w czasie jazdy bywa że mrugnie kontrolka silnik
- proszę o jakieś sugestie - carisma gl 97 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-06-2006, 23:15
|
|
|
Witaj Dariuszzb.
Twoja diagnoza po teście ECU wyświetlającym błąd "54" okazuje się słuszna, iż padło na "Element uniemożliwiający uruchomienie" czyli potoczny immobilizer.
Service manual wyraźnie zaleca w tym przypadku spotkanie z MUTem, czyli odwiedziny serwisu
w manualu znalazłem także to:
pozdrawiam |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Tomasz1967 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2006, 18:34
|
|
|
mam problem z odpaleniem carismy rano. Rano kreci ale jak przyciskam gaz to gasnie i nie ma checi odpalenia. Pozniej jest ok. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-07-2006, 19:37
|
|
|
Tomasz - wygląda to na uszkodzony czujnik temp. silnika. Od sprawdzenia jego oporu (zwykłym miernikiem uniwersalnym z marketu, za 15 zł) bym jutro rano zaczął.
Kotrolka silnika sygnalizuje jakieś błędy? |
|
|
|
 |
|
|