Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] nie ma oświetlenia panelu z pokrętłami carism
Autor Wiadomość
grafi56 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,6 1995
  Wysłany: 25-05-2009, 19:55   [Cari 1.6] nie ma oświetlenia panelu z pokrętłami carism

Nie działa mi oświetlenie panelu z pokrętłami. Wzorując się na innych postach odkręciłem obudowe, wymieniłem żarówki ale nic. Sprawdziłem, nie ma tam napięcia, otworzyłem maskę, wszystkie bezpieczniki są całe. Nie mam już żadnego pomysłu, czy w środku, też są gdzieś bezpieczniki? Aha i taki mały problem jeszcze, jak otwieram drzwi przy zapalonych światłach, nie ma dzwięku informującego o tym, ale kontrolka otwartych drzwi sie swieci, tylko brak dzwieku. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie, byłbym wdzięczny za pomoc

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2009, 20:06   

co do brzęczyka to przeczyść styki przy guziku w drzwiach przy progu, a bezpieczniki w kabinie masz na wprost lewego kolana kierowcy. W FAQ masz cały temat o bezpiecznikach.,

demeone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Wysłany: 25-05-2009, 20:06   

sa jeszcze bezpieczniki pod kierownica. Musisz odkręcić osłonkę.
do braku dźwięku ze masz zapalone światła to odkręć i przeczyść dobrze krańcówke w drzwiach. Zajrzyj dobrze do niej pewnie zaśniedziała. Ma dwa kabelki jeden do lampki na desce ze są otwarte drzwi a drugi właśnie do brzęczyka. Możesz je zewrzeć do masy przy włączonych światłach raz jeden a później drugi. Dzięki temu dowiesz się czy to wina krańcówki czy w czymś innym tkwi problem. Po za tym podobne problemy juz zostały opisywane. Postaraj się użyć opcji szukania.

leugdi
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2009, 20:12   

brzęczyk może nie działać, bo może trzeba rozgiąć na zewnątrz blaszki, żeby w ogóle był styk. ja przynajmniej musiałem to zrobić i pomogło

jozeph84 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma HB 1.6 GL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2009, 12:06   

proponuje zdjąć grzybek na gałce od włączania świateł( mozle byc wciśniety na klej lub wcisk ale po podwazeniu zejdzie). tam są blaszki które mogą zasniedzieć. ja ostatnio miałem takowy przypadek, ze jakos niechcący zachaczyłem przy wsiadaniu i grzybek odpadł. na nieszczęscie niewielka super glue dostala sie na owe blaski powodując mruganie panelu i zegarów. pomogło kilkakrotne wł i wył świateł. Do dzis działa :)

Odpowiedz do tematu