Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
17-10-2009, 21:26
[EAx 97-04] Proszę jak narazie o ocenę wizualną i opinie.
Autor Wiadomość
turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-05-2009, 15:53   [EAx 97-04] Proszę jak narazie o ocenę wizualną i opinie.

Witam... namówiłem przyszłego(chyba) zięcia na Gala.Na początku mówił, ze tylko w gre wchodzi Audi, Volkswagen, później Mondeo.
Mówię mu że tego jeździ tyle po naszych drogach i żeby zwrócił uwagę na Galanta.
"Najarał się" i twierdzi ze koniecznie musi sobie kupić.
Chce 2,5 V6 w automacie do którego zamierza założyć sekwencje LPG.
W zw. z tym proszę o ocenę tego egzemplarza:
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C8805824.html
Jestem z zach.pomorskiego wiec na wstępie poprosiłem kolegów z wielkopolski o kontakt ale póki co zerowy odzew.Mam nadzieję że jednak idea MM (jesteśmy rodziną)jednak się ziści i w końcu ktoś z nich mi pomoże:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37777

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 27-05-2009, 18:10   

Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ładnie. W zasadzie nie mam się do czego przyczepić.
Ładnie utrzymany, zadbany, widać że szczeliny są równe, trzyma linię. Cena nie wygórowana, nie kombinowany. Tapicerka też w świetnym stanie. DO tego przebiegu podchodzę sceptycznie, ale nawet jeśli ma większy to nie wygląda na zjeżdżonego.

Ja bym na Twoim miejscu pojechał go obejrzeć, zanim ktoś go kupi. Ładnych gali jest mało, a popyt spory...

[ Dodano: 27-05-2009, 18:18 ]
turek61, z Gniezna nie ma za bardzo aktywnych MM, nie wiem jak okolice. Więc idea ideą... ale może być problem.

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2009, 16:51   

Samochód aktualnie zarezerwowany dla mnie dzięki Wojciechowi :
http://forum.mitsumaniaki...p=501226#501226
Jutro ew. finalizowanie.

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 29-05-2009, 19:02   

Cieszę się że mogłem pomóc. :)

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2009, 21:02   

W ogóle to spodziewałem się, że więcej osób zabierze głos i coś doradzi, podpowie itp.
Tym bardziej Wam koledzy- dziękuje.
Szkoda :( bo liczyłem na większe statystycznie zainteresowanie.Trudno.
Trzeba będzie jutro polegać na swojej wiedzy i intuicji oraz na koledze mechaniku, którego zabieram ze sobą.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 29-05-2009, 21:17   

turek61, w tym dziale znajdziesz kilka poradników jak sprawdzić gala gruntownie. Widziałeś ostatni post Foresta, od siebie podam link:
http://www.klub.citroen.t...icle.php?id=290
Wydrukuj i sprawdź jak leci, wtedy nic nie przeoczysz.
Standard do sprawdzenia w galu to tylne błotniki, kielichy amorków, skrzynia, zawieszenie, w przypadku 2,5 popychacze itd. Jest tego sporo i nie ma sensu powielać ;)
Na PW mogę podesłać numer kom w razie jakbyś coś znalazł i miał pytanie odnośnie naprawy, kosztów etc. Gdyby to był diesel to machnąłbym Ci całą litanię :D

Osobiście gal mi się bardzo podoba, to wnętrze jak dla mnie najładniejsze. Grunt to się nie napalać i patrzeć na wszystko trzeźwym okiem, choć wiem, że w przypadku Galanta trudno się nie napalać :twisted: Wtedy klapki na oczach się robią <lol>

pipi_ja 
Forumowicz

Auto: Galant EA 2.5 V6
Wysłany: 29-05-2009, 22:25   

Witajcie.

Ja mam do Gniezna raptem 40km z tym, że czasowo nie bardzo wygladam. Jak byś sie z ajkiegoś powodu rozmyslił z jazdy to w niedziele mogę go dla Ciebie obadać.
Swoją drogą niezły szczęściarz z Ciebie. Ja szukałem ponad 2 miesiące i nie znalazłem godnego uwagi sedana przez co kupiłem kombiaka.Wystarczyło poczekać jeszcze z miesiąc i tak bliziutko sie znalazł :) )

Jak będziecie nim jechali zwróć uwagę na skrzynię biegów czy nie wydaje jakichś podejrzanych dźwięków.To chyba najsłabszy element(razem z nadkolami) w tych samochodach.

Pozdrawiam.

turek61 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2009, 20:28   

Auto kupione.Więcej tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37777

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi