Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LANCER - WARSZAWA
Autor Wiadomość
pekaes 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2009, 08:54   LANCER - WARSZAWA

Witam wszystkich Mitsumaniaków;-)!

Jestem tu nowy, więc parę słów o sobie. Otóż, mieszkam w Warszawie i razem z żoną przymierzam się do kupna auta. Rozglądamy się za autem nowym, do 60 tys. PLN, raczej rodzinnym i bogato wyposażonym. W spektrum naszych zainteresowań znalazły się początkowo: Hyundai i30, Kia Cee'd, Honda City... Auta te mieszczą się w naszym limicie budżetowym i przy tym są bogato wyposażone w przeciwieństwie do aut np. niemieckich. Ostatnio jednak urzekł mnie nowy Lancer i cały czas chodzi mi głowie (mam na myśli auto z silnikiem 1.5 z racji budżetu). W związku z tym zarejestrowałem się na tym forum, by poznań Wasze opinie nt. tego modelu.

Kilka dni temu odwiedziłem salon sprzedaży, zapoznałem się z wnętrzem auta, ale nie miałem możliwości odbycia jazdy próbnej. Oglądałem auto w wersji Invite. Bardzo mi się spodobało - piękny wygląd, ergonomiczne wnętrze, jak dla mnie wysoka jakość materiałów wykończeniowych. Jedynie co mnie zdziwiło to wykończenie bagażnika - luźno rzucony na dno bagażnika kawałek materiału...

Ponadto, szukając informacji w internecie nt. Lancera poza wieloma głosami zadowolenia pojawiają się także głosy krytyki. Czy możecie w miarę obiektywnie odpowiedzieć na moje pytania? Mianowicie:
1. czy Lancer rzeczywiście jest paliwożerny (nawet w silniku 1.5)?
2. czy jest słabo wyciszony?
3. czy jakość wykończenia nie jest na najwyższym poziomie?
Poza tym chciałbym się dowiedzieć, czy w salonie mogę liczyć na jakieś bonusy lub upusty cenowe? W jednym z warszawskich salonów powiedziano mi enigmatycznie, że nie wyjdę z pustymi rękami. Nie wiem jednak co to znaczy - czy np. gratis dywaniki czy może lakier metalik...

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
k.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 28-05-2009, 09:05   

Witaj na forum.

Spróbuj poczytać na forum, informacji na temat Lancera jest sporo i znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
Ja odpowiem tak:
1. zależy jak kto jeździ i w jakich warunkach (spalanie mojego lancera jest niskie)
2. w niektórych przedziałach prędkości obrotowej jest głośny
3. bagażnik tragedia, reszta według mnie w normie

Z bonusami jest różnie w różnych salonach, ale czasami są dość znaczne.

Pozdrawiam
Andrzej

pekaes 
Forumowicz

Wysłany: 28-05-2009, 09:23   

Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie, bagażnik to porażka...

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 28-05-2009, 09:34   

Witaj na forum
Większość odpowiedzi na swoje pytania otrzymasz w dziale "XX-07 Lancer CYxA"
Miłego czytania.

1 jw
2 jw, dotyczy przedziału między ok 3500 a 4500 obr/min. Przy 4500 obr/min masz minimalną prędkość 150 km/h, ale uwaga w niektórych samochodach przy tej prędkości małżonka może być głośniejsza :mrgreen:
3 w porównaniu z samochodami z pierwszej i drugiej dostawy czyli XI-2007 i IV-2008 jest teraz niebo lepiej :D

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 28-05-2009, 11:19   

1) 1,5 - trasa 90-120km/h - ok. 6-6,5l/100km, trasa szybkiego ruchu 120-140km/h ok. 7-7,5l/100km, miasto (duże z koreczkami, czyt. Kraków) ok. 8-9l/100km
oczywiście można spalić więcej, ale można i mniej, zależnie od ciężkości buta, a że w tym aucie nie czuć prędkości i nawet przy 1,5 można czasem się podkusić o "depnięcie" to już inna sprawa...
2) głośno jest 3,5-4k rpm, powyżej robi się płynny pomruk, który nie atakuje już tak uszu, a poniżej jest dość cicho...
3) mogło być lepiej, ale rzeczywiście starają się coś poprawiać, z roku na rok, może w modelu rocznikowym 2010 będzie już miodzio... ale jak dla mnie jest ok, nie wyróżnia się strasznie ani na plus ani na minus w klasie ekonomicznych kompaktów...

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 28-05-2009, 13:44   

Śmiało mozna kupować :wink: Lancera.
Z jakimi gratisami kupisz to tylko kwestia umiejętnosci negocjacyjnych zainteresowanych stron i skłonnosci do ustepstw. Fakt faktem Lancery sprzedawane sa "na pniu" i trudno coś wyskubać konkretnego od sprzedawców. Dobrze jest zapoznać sie z listą akcesoriów i ich cenami na stronie MMC Polska aby wiedzieć na ile można sobie pozwolić w negocjacjach.

pekaes 
Forumowicz

Wysłany: 28-05-2009, 14:49   

Dzięki za podpowiedź. A słyszałem-czytałem, że jeden białostocki salon słynie z bogatych ofert :biggrin: . Warto tam się wybrać?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 28-05-2009, 14:58   

Może zostanę nazwany innowiercą :P Ale za te pieniądze pokusiłbym się o Kia Ceed w dieslu 140 KM.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 28-05-2009, 15:24   

cns80 napisał/a:
za te pieniądze pokusiłbym się o Kia Ceed w dieslu 140 KM.

Faktycznie bardzo interesująca propozycja za takie pieniądze. Myślę że jakość i wykończenie na podobnym poziomie a całość uzupełniona mocnym diselkiem.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 28-05-2009, 15:29   

Właśnie byłem w salonie oglądać Ceeda kombi z 6 biegową skrzynią i dieslem 140 KM oraz bardzo bogatym wyposażeniem. Cena wyjściowa to 69 900 zł, a myślę że coś z tego można urwać. HTB jest tańszy i dostępny w słabszych wersjach wyposażenia więc spokojnie zmieści się w 60 tyś.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2009, 16:08   

Kia Ceed to fajne auto, ale mowa tu chyba o Lancerze?
Do tego, proponuję przeliczyć ile będzie wart lancer a ile kia np. za 5 lat :lol:
Moim zdaniem są to zupełnie inne auta, tylko w podobnych cenach..........
Jeśli chodzi o lancera to:
-dość głośny z zakresie 3500-4000, powyżej jest ciszej:)
-plastiki dość twarde, ale nie trzeszczą na dziurach:)
-bagażnik słabo wykończony(goła blacha u góry)
-silnik bardzo ekonomiczny!!! i do tego dość dynamiczny
-bardzo obszerne wnętrze jak na tę klasę
-świetne zawieszenie, prowadzenie, hamulce
-wygląd(bezcenne)
Za tą kasę nie ma lepszego auta na naszym rynku!
Pozdr.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 28-05-2009, 16:23   

rzeczywiscie ciekawa propozycja musi byc...
jak widze ceny Cee'd nieco spadly(ewentualnie ceny opcji ktore dobieralem), bo w lutym, jak liczylem Ceed'a (nie SW) z silnikiem benzyna 1,6 chyba 120KM, z wyposazeniem jak Invite Mitsu (bez glosnomowiacego) to wyszlo mi ponad 60000 (59k po negocjacjach)
Akurat w Kraku i Katowicach, Kia i Mitsu jest u jednego dealera, więc można było wybierać...
Ja wybrałem Lancera 1,5 Invite za 62tys w promocji 50/50/24, ale jakbym w powyzszej cenie mial diselka nawet tego 1,6 115KM to pewnie dłużej bym się zastanawiał ;) ale on wychodził mi już blizej 70tys...
Aha w zalozeniach mialem klime automat, wygode dla 4 osob, Radio CD z MP3, i spalanie nie wieksze niz w mojej staruszce Civic 1,4 90KM, no i budzet ok. 30k w gotowce i 30k na raty...
w tych zalozeniach najlepiej wypadl Lancerek wiec dlatego go wybralem i nie zaluje, co nie znaczy ze uwazam ze inne opcje nie sa warte zastanowienia :D

pekaes 
Forumowicz

Wysłany: 28-05-2009, 16:41   

Panowie, dzięki za wasze wiadomości, ale nie pomagacie mi w wybraniu Lancerka :wink: ...
Myślałem, że na tym forum inne marki wcale nie wchodzą w grę :wink:
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 28-05-2009, 17:09, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-05-2009, 17:10   

pekaes napisał/a:
Myślałem, że na tym forum inne marki wcale nie wchodzą w grę :wink:

Pewnie tak - dlatego w moim podpisie znajdziesz Nissana i Peugeota a teraz jeżdżę VW ;-)
Nie ma tu fanatyzmu marki (znaczy sa i tacy ;-) ) ale poczytasz - zobaczysz.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 31-05-2009, 14:47   

Ja podchodzę sceptycznie do KIA.

U brata stoi Joice od 3 miesięcy i czeka na dorobienie panewek bo nigdzie nie można dostać... Pomijając inne liczne awarie w tym egzemplarzu.

Odpowiedz do tematu