|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] "Nowe fotele" z SRS |
Autor |
Wiadomość |
matfiej
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 16V Sedan '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2009, 22:58 [Cari 1.6] "Nowe fotele" z SRS
|
|
|
Kupiłem "Nowe, używane" fotele z SRS, w starych ich nie miałem więc chciałem podłączyć w nowych.
Odłączyłem akumulator, podłączyłem kabelki żółty z fotela do żółtego z pod fotela. Włączyłem akumulator, przekręciłem kluczyk i miga mi lampka od SRS (wcześniej, przed wymianą foteli działała prawidłowo, tzn. gasła po paru sekundach). Więc odłączyłem akumulator i rozłączyłem kable od SRS foteli. Po ponownym podłączeniu akumulatora i włączeniu stacyjki wszystko jest ok., tzn SRS gaśnie po paru sekundach.
Czy coś jeszcze trzeba podłączyć aby SRS w fotelach działały prawidłowo? No chyba, że są uszkodzone poduszki, ale fotele są w znakomitym stanie więc wydaje mi się, że są dobre.
Szukałem tego tematu na forum ale nic nie znalazłem w tej sprawie. Jeśli było już coś to proszę o linka.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 02-06-2009, 23:06
|
|
|
1. upewnij sie, że w fotelach NA pewno są poduszki a nie zaślepki z ew. rezystorem
2. porównaj model swojej centralki SRS z modelem z 4 pp (podpowiedź. Napisz do dwóch sprzedawców z allegro z rozbitkami, które mają 4 pp. i zapytaj o model centralki. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2009, 23:24
|
|
|
Musi byc inny sterownik srs (ten w tunelu). Zamiana sterownika jest p&p. Jesli jestes zainteresowany to mam taki sterownik (4xpp) tylko z bledem (odpalil jedna poduche podczas wypadku) i trzeba podobno usunac z pamieci ten incydent Tak przynjamniej mi powiedzial jeden elektryk. |
|
|
|
 |
jurekkraków
Forumowicz
Auto: carisma 1,8 gdi 98
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 97 Skąd: kraków
|
Wysłany: 03-06-2009, 14:32
|
|
|
Kolego sprawdż dokładnie czy nie popełniłeś błędu a mianowicie ja w swojej cari mam srs w fotelach a pod przednimi fotelami mam jeszcze wolne żółte wiązki ,które ponoś służą do foteli podgrzewanych i mają w sumie chyba takie same wtyczki/ nigdy nie przyglądałem sie z bliska/. |
_________________ jurekkraków |
|
|
|
 |
|
|