|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cieknący olej w Carismie - POMOCY !!! |
Autor |
Wiadomość |
Leon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2006, 08:26 Cieknący olej w Carismie - POMOCY !!!
|
|
|
Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów jestem nowy na forum i od miesiąca jestem szczęśliwym <hmm> sam nie wiem posiadaczem Mitsubishi Carisma 1.6 '97 silnik 4G92.
Dałem autko do naprawy (mechanik polecony przez znajomego) niby normalka - wymiana rozrządu i wydawało się że prosta rzecz cieknący olej - wymieni się uszczelniacze i będzie ok a tutaj tragedia jest coraz gorzej.
Wymienione zostały uszczelniacze już dwukrotnie, pasek rozrządu i pasek klinowy no i oczywiście olej i filtr oleju oraz została uszczelniona miska olejowa bo początkowo myślałem że leci z tego powodu ale nic bardziej błędnego po drugiej wymianie uszczelniaczy - auto odebrałem wczoraj leci prawie że ciurkiem
Już sam nie wiem co może być mechanior zresztą też nie za bardzo panowie pomóżcie polećcie mi jakiegoś dobrego i sprawdzonego fachurę, który będzie wiedział co to może być najlepiej jakby był gdzieś z moich okolic bo trochę szkoda mi autka żeby wypuszczać się w dalszą drogę (prawie bez oleju) ja jestem z Kutna więc może ktoś z Łodzi lub ewentualnie Wa-wa.
Może ktoś z Was miał coś podobnego.
Z góry dzięki za wszelkie pomocne informacje |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-06-2006, 08:43
|
|
|
Pojedź do Tomka Michalaka - koło Grójca - on to zrobi. Musisz po prostu założyć drogi, oryginalny uszczelniacz. |
|
|
|
 |
Leon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2006, 09:21
|
|
|
a możesz mi podać jakieś namiary do Tomka Michalaka ...
to na jaka sumke mam sie nastawić przy zakupie oryginalnego uszczelniacza ?
[ Dodano: 22-06-2006, 09:23 ]
jeszcze jedno japaneze to tylko sprzedaje czesci czy tez zajmuje sie naprawa ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-06-2006, 09:30
|
|
|
no wiesz - lenistwo - 2 minuty i w googlach znalazłem:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?p=21110
Japaneze z tego co wiem, to dłubie w garażu, ale swoje auta
cena uszczelniacza - zależy którego - najdroższy do mojego silnika w ASO kosztował 120 zł, najtańszy ok. 40 zł |
|
|
|
 |
Leon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2006, 09:45
|
|
|
dzieki wielkie od wczoraj jestem tak wkurzony ze dzis nie mysle zbyt racjonalnie musze chyba wziac urlop to moze mi pomoc
czytam to forum od miesiaca i nie trafilem na dane kontaktowe do p. Tomka wiec chyba jeszcze mam spore zaleglosci |
|
|
|
 |
|
|