|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 01:56 |
automaty join ;( |
Autor |
Wiadomość |
rav [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2006, 16:09 automaty join ;(
|
|
|
mam automata miska z '90 i tak....sa tam trzy biegi i jeden nadbieg(jako czwarty). No i jade silnik wszysko ok tylko jak silnik osignie swoja normalna temp. i gdzies na trasie zatrzymaja mnie jakies swiatla lub cos to jedynka,dwojka i trojka wskakują normalanie a przy zmianie juz na czwarty bieg to to obroty leca w gore a jechac nie chce (tj. jakby byl na luzie ) i musze przełaczyc na 3 biegna trasie jest bardzo meczace jechac 70km/h .Oleju jeszcze nie wymienilem moze to tylko to, ale nie wiem jaki wlac i czy dolac czy wymienic cały mało speców u nas w koszalinie albo nie zanm zadnegp help |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 22-06-2006, 17:42
|
|
|
a jak jedziesz to czwórka wchodzi dobrze?
a potem jak przełączysz na 3 (OD OFF) i włączysz spowrotem to wrzuca 4?
jedyne co ci moge poradzić to zapytaj na forum automatów, na pewno ktoś odpowie. mi odpowiedzieli |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-06-2006, 20:35
|
|
|
robilem z kolega takiego colta i po wymianie oleju z filtrem skrzynia ZUPELNIE inna |
|
|
|
 |
rav [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2006, 18:07
|
|
|
nie wlacza spowrotem czworki tylko dzieje sie to samo caly czas.Krzyzak a powiedz jaki olej i czy caly spuszczales i ile wlales itd itp z gory dziekuje |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-06-2006, 21:50
|
|
|
staralem sie caly, ale weszlo ok. 4.5 litra (powinno chyba prawie 6, wiec jednak cos zostalo) olej poszedl Dexron II - juz nie pamietam firmy; filtr i uszczelka kupowane u Japaneze - komplet z wysylka ok. 240 zl; dokladne czyszczenie miski i magnesow, nalewanie na cold, potem rozgrzanie i uzupelnienie stanu na hot |
|
|
|
 |
rav [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2006, 19:31
|
|
|
nic nie dala wymiana oleju chyba czas na wymiane skrzyni ktos ma pojecie o tym ?????
[ Dodano: 03-08-2006, 20:32 ]
ps . krzyzak mam identycznego colcika ja widac na focie :)pozdro |
|
|
|
 |
|
|