|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bębny GDI 98r HB |
Autor |
Wiadomość |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 08-06-2009, 15:26 Bębny GDI 98r HB
|
|
|
Witam.
Mam pilne pytanie. W bębnach jak zdejmie się koło są wkręcone dwie śrubki na torx (po jednej na bęben. Po przeciwnej stronie względem osi obrotu jest tylko otwór na taką śrubkę. Śrubka jest króciutka, co ona trzyma i po co jest?
Pytam ponieważ musiałem je wykręcić, ponieważ nie dochodziłą felga do bębna i teraz nie wiem co zrobic z tym fantem |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-06-2009, 15:29
|
|
|
jak wkręcasz w drugi otwór, to zdejmiesz bęben (śrubka odpycha beben), nie trzeba młotkiem tłuc bezlitosnie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 08-06-2009, 22:01
|
|
|
Jak sie robi regularne przeglądy i zagląda do bębnów przy każdej zmianie kół z Letnich na Zimę i Zimy na Letnie to i młotek nie jest potrzebny ani te śruby, schodzą ręką delikatnie, potem mycie i do przodu. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|