|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Jakie ET przy felgach aluminowych ? |
Autor |
Wiadomość |
Magic
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2009, 18:01 [2.5 TD] Jakie ET przy felgach aluminowych ?
|
|
|
Witam,
Czy ktoś orientuje się jakie ET do felg aluminowych 7JJx16 oczywsicie do Pajero Sport 2.5 TD GLS. Odkreciłem swoją i nigdzie nic nie znalazłem. Czy to oznacza że ET 0 ??. W jakiejś instrukcji znazłem że ET 46, przy konfiguratorach doboru felg podają ET 13, natomiast na stronach z felgami to już wogole od 0 do 30 ET. Będe wdzieczny za pomoc. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-06-2009, 09:34
|
|
|
Dzien dobry,
pierwsze pytanie troche pokretne ale postaram sie cos napisac. Kazdy producent felg, przynajmniej taki, ktory uchodzic chce za dobra marke moze i powinien dobierac ksztalt felgi do danego samochodu tak aby byla bezpieczna i nie powodowala uszkodzen. Oznacza to w praktyce, ze kazdy wytworca moze stosowac inne ET dla danego produktu. Nalezy sprawdzic w katalogu. Warsztaty i sprzedawcy powinni dysponowac takimi danymi. Jesli nie jestesmy w stanie tych informacji zdobyc nie polecam zakupu. Do tego przydalaby sie homologacja. Jesli produkt jej nie posiada cala odpowiedzialnosc za wszelkie nieszczescia spada na uzytkownika.
Tu prezentuje dane felg fabrycznych dla "Sportow" w 2-ch wersjach wyposazeniowych:
Ciezko mi powiedziec, ktore podchodza do wersji GLS ale mysle, ze trzeba skupic sie na rozmiarze a nie na wyposazeniu.
To, ze na feldze nie ma danych oznacza tylko, ze ich tam nie ma. Najczesciej spotyka sie kodowane oznaczenia np nr katalogowy. Bywa tez tak, ze sa wybijane informacje o srednicy, szerokosci i wlasnie o odsunieciu. Nie jest to regula i nie mozna na podstawie braku numeru wyrokowac, ze felga ma ET = 0. Natomiast prawda jest, ze sa na rynku felgi do K90*, ktore maja zerowy off-set.
* oznaczenie samochodu Challenger/Pajero Sport |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Magic
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2.5
|