|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 15-10-2009, 20:38 |
Sport Edition 2,4 oraz 2,0 |
Autor |
Wiadomość |
Kubala
Nowy Forumowicz
Auto: Civic
|
Wysłany: 12-06-2009, 21:43 Sport Edition 2,4 oraz 2,0
|
|
|
Na starcie chcialbym sie przywitac
a teraz troszeczkę historii, może po przeczytaniu podpowecie co będzie lepsze z tych 2 opcji
zaczynalem swoja przygode od Samary 1,3 :]
potem była Mazda 323C 1,5
następnie Audi A4 1,9 Tdi B5 (sentyment)
ze względu na konieczność pozbycia się A4 zakupiłem od rodziny Honde Civic 1,4 iS, 97r 3D
nadszedł czas na zmiany i przeglądając rynek trafiłem na Galanciki
Poniżej ogłoszenie, dzięki któremu się zainteresowałem tym modelem, wg mnie ten okaz wygląda bardzo atrakcyjnie, jednak chyba cena jest z kosmosu, bardzo prosiłbym o opinię
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8840476
Kolejny, który mnie zainteresował to
http://moto.allegro.pl/it...rt_edition.html
czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej na temat tych ogłoszeń
pierwsze to komis więc pewnie dlatego cena taka duża a drugi z tego co widze to chyba do rejestracji |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 13-06-2009, 08:32
|
|
|
Kubala, odnośnie tego pierwszego,ładny SE tyle ze wersja silnikowa nie ta,w GDI nie założysz do niej gazu gdybyś chciał,odnośnie ceny troszkę wysoka,przebieg jak na ten rok tez trochę nie za bardzo,kierownica za bardzo wytarta jak na ten przebieg,no chyba ze jeździł nim wcześniej jakiś budowlaniec,odnośnie tego drugiego następne SE wersja 2l auto pod względem tech igła,może nie wizualnym bo trzeba nadkola poprawić,bo rdza się rzuciła,niestety auto wyjeżdża dziś do Olsztyna,za godzinę przyjeżdża po niego jeden z Mitsumaniakow. |
|
|
|
 |
Kubala
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-06-2009, 12:35
|
|
|
dzięki wielkie za podpowiedź
czyli na 2 nie mam już co liczyć
odnośnie pierwszego to gazować nie mam zamiaru, jestem przeciwnikiem LPG
niestety wygląd to nie wszystko i może poszukam dalej 2,0 sport edition jezeli silnik jest tak dobry |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 13-06-2009, 15:21
|
|
|
kolego, jezeli nie jestes zwolennikiem gazu , to moze poszukaj 2,5 v6 ?
frajda z jazdy o wieeeeeeele wieksza , a spalanie nie az tak straszne .
jezdzilem 2,0 i 2,5v6 , ktorego kupilem mozesz spojrzec w podpisie, poprostu po jakims czasie zalowalbym , ze nie mam v'ki pod maska, bo po pierwsze ten dzwiek, po drugie jak juz napisalem duzo wiecej frajdy z jezdzenia samochodem .
2,0 wystarcza do spokojnej jazdy, lecz nie przyswirujesz nim za bardzo bo poprostu brak mocy .
wiele osob , nawet tu na forum przesiada sie z 2,0 na 2,5v6 po czym mowi, ze szkoda ze do razu nie kupili mocniejszego motoru . |
|
|
|
 |
Kubala
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-06-2009, 19:29
|
|
|
ooo wlasnie, o taka informacje mi chodzilo
a czy te V6 wychodzily w wersji sport edition? Zeby czyms jezdzic to musze niestety byc przekonany ze to cos jeszcze swietnie wyglada
a takie coś?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8913577 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 13-06-2009, 19:39
|
|
|
Kubala napisał/a: | Zeby czyms jezdzic to musze niestety byc przekonany ze to cos jeszcze swietnie wyglada
Dochodzi również sprawa skrzyni biegow, tam jest tylko automat? |
i manual i automat jest dostepny z tym ze automat jest duzo czesciej spotykany.
Z mojej strony chcialem dodac, zebys przy kupnie nie bral najbardziej optymistycznego wariantu tylko pesymistyczny.
Wg mnie 2,5 V6 nie bedzie palil tyle co 2,0. Wieksza pojemnosc, wiecej cylindrow musi wiecej spalic. Wiec decydujac sie na 2,5 musisz sie pogodzic ze spalaniem rzedu 13< litrow w zaleznosci od miasta na 100km
Przyjemnosc jazdy ofcors duzo wieksza niz 2,0, ale czy w Polsce da sie odczuwac przyjemnosc z jazdy po naszych drogach
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2009, 20:26
|
|
|
Kubala napisał/a: | a czy te V6 wychodzily w wersji sport edition? |
Cześć.
Wychodziły, poniżej zdjęcia mojego. Jeśli chodzi o spalanie, to poniżej też masz dokładne spalanie. Mam gaz od niedawna, a w moich samochodach praktycznie "od zawsze" i myślę, że kiedyś się przekonasz do niego. Przyjemność z płacenia 70zł za prawie 400km nieoceniona
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 13-06-2009, 20:31
|
|
|
Kubala, niedawno został przy mojej pomocy zakupiony taki sam Gal z tego rocznika.Opcja prawie identyczna tylko w automacie i bez szybera.Kupiliśmy za 12 tys. ale tylko do rejestracji z wcześniejszym założeniem montażu tego czemu jesteś przeciwny czyli LPG.Ja w swojej Cari tez mam gaz ale LPI i nie wyobrażam sobie już jazdy bez niego.
Pojeździłem sobie tym Galem i powiem Ci, mimo że dwa lata starszy od mojej Cari chętnie bym się przesiadł.Szczególnie przypadł mi do gustu automat ale nie tylko...
Nie wiem jak zadbany jest ten z Kielc ale ten przy którym kupnie uczestniczyłem jest igiełka.
Pewnie niedługo ujawni się na forum. |
|
|
|
 |
|
|