|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jvc exad ksh701 vs clarion dxz588 |
Autor |
Wiadomość |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 12-06-2009, 20:11 jvc exad ksh701 vs clarion dxz588
|
|
|
Chciałbym podzielic się refleksja z wymiany radia z kichy jvc na kultowe skądinąd clarion dxz588
Pomijając fakt że jvc był wiekowy (4 lata) i nowy kosztował 2999 pln clarion tylko 900,to kilka słów odnośnie brzmienia.Jvc bardzo zrównoważone bez ekspresji w górnych jak i dolnych rejestrach,troche mało eksponowana góra(ale jeszcze kabelków nie wymieniłem)no i system dsp jak ktoś lubi pogrzebać.Wykonanie perfekcja zadnego zużycia tytanowy panel z wyglądu wyswietlacz lcd pilot zrasta się z dłonią.Ogólnie radyjko cudne ale z pewnych wzgledów wymieniłem.To co zaprezentował clarion poraża panel total plastik guziki wytarte po miesiącu(szczegółnie ten od superpatentu slide-"polecam" no i ten dzwięk umc umc umc.
Sam się zastanawiam jak to mozliwe że clarion dxz 700(dokładnie nie pamiętam) z 2000 roku bił ten smietnik o lata swietlne.Ale czego się można spodziewać jeżeli najwyższa linia kosztuje jakieś 1200 zł gdzie te czasy.pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-06-2009, 21:00
|
|
|
a ja kiedys kupilem jvc mp3 (1000 zl, cena sklepowa w tym czasie 1999 zl) a po kilku latach zmienilem na clarion (cena sklepowa 600 zl) i clarion bije to jvc pod kazdym wzgledem...
nie pamietam konkretnych nazw, ale jakosc brzmienia niesamowita na korzysc clariona |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 12-06-2009, 22:47
|
|
|
Nie chce negować twojej opinii bo pewnie masz racje chciałem zauważyć ze nowy clarion z przedostatniej półki nie gra,i musze się znów zgodzić że stare modele tej firmy były doskonałe prawie pod każdym wzgledem(poza ergonomią) a na nówce sztuce lipa.
[ Dodano: 01-08-2009, 17:20 ]
Niestety a może stety clarion przeszedł do historii znów mam jvc z tym że teraz kd avx44 i powiem jedno- przepaść dzwiękowa,pełna kontrola nad pasmem nieświszcząca góra dynamiczny dół i scena o jakiej clarion mógł pomarzyć.Jak na radyjko multimedialne petarda.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|